Τηλεφώνημα από πρώην

22.01.2015
Σκέφτομαι και τα πράγματα που δεν αξίζουν πάνω της αλλά σκέφτομαι ότι την αγαπάω έστω και λίγο και είμαι μπερδεμένος.

Καλησπέρα θεία Λουκία, οι συμβουλές σου μ' έχουν βοηθήσει πολλές φορές!! Έχουμε χωρήσει με την πρώην μου εδώ και κάτι μήνες και έχουμε ξεκόψει κάθε επαφή με δικιά της απόφαση. Το θέμα είναι ότι με πήρε στο τηλ μια φορά να δει τι κάνω και με πήρε και δεύτερη. Έδειξε να νοιάζεται γενικά για το αν είμαι καλά κλπ αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτεται και μου κανε αυτά τα 2 τηλ. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και τι να κάνω μ'αυτό το θέμα. Σκέφτομαι και τα πράγματα που δεν αξίζουν πάνω της αλλά σκέφτομαι ότι την αγαπάω έστω και λίγο και είμαι μπερδεμένος. Ποια είναι η γνώμη σου; Πως λες να το χειριστώ;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Χρήστο μου, δεν μπορώ να ξέρω γιατί εκείνη επιδιώκει να ξαναπιάσετε επαφή. Μπορεί να έχει μετανιώσει για τον χωρισμό σας και να επιθυμεί επανασύνδεση, αλλά μπορεί απλά να της λείπει η φιλική πτυχή της σχέσης σας -στις γυναίκες συμβαίνει αυτό με τους πρώην- ή ακόμα και να ψάχνει για επιβεβαίωση από μια πηγή που θεωρεί σίγουρη. Όμως ό,τι κι αν θέλει εκείνη, το πιο σημαντικό είναι τι θέλεις εσύ.

Πρέπει να σκεφτείς λοιπόν μέχρι πού είσαι διατεθειμένος να φτάσεις μαζί της. Εφόσον είχατε σχέση, σίγουρα θα διατηρείς κάποια τρυφερά συναισθήματα απέναντι της αλλά αυτός δεν είναι επαρκής λόγος για να κάνεις κάτι περισσότερο ακόμη κι αν εκείνη θα το ήθελε. Άλλωστε, αν είναι ενδιαφέρουσα κοπέλα αλλά έχει σκάρτο χαρακτήρα, δεν είναι και πολύ λογικό να επιδιώξεις έναν δεύτερο γύρο, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ακριβώς την ίδια εξέλιξη με τον πρώτο.

Αφού λοιπόν καταλήξεις τι θέλεις εσύ και είσαι κατασταλαγμένος μέσα σου, την επόμενη φορά που θα εμφανιστεί ξανά -γιατί σίγουρα θα εμφανιστεί ξανά- αρκεί να τη ρωτήσεις τι ακριβώς θέλει από σένα. Πες της δηλαδή, χωρίς περιστροφές ότι σε έχει μπερδέψει με τα τηλεφωνήματα της (δεδομένου ότι εκείνη είχε αποφασίσει να μην μιλάτε) και θέλεις να καταλάβεις τι έχει στο μυαλό της με όλη αυτή τη μεταστροφή.

Βλέπεις, μια ειλικρινής προσέγγιση είναι πάντα η καλύτερη σε κάθε μορφή σχέσης. Ακόμα κι αν εκείνη δεν σου ξεκαθαρίζει τη θέση της, μπορείς να την πιέσεις με συγκεκριμένες ερωτήσεις και να εκμαιεύσεις την αλήθεια.

Έτσι, σε συνδυασμό με αυτά που θα έχεις ήδη αποφασίσει για τον εαυτό σου, θα μπορείς να κατευθύνεις την υπόθεση εκεί που θέλεις εσύ και να ορίσεις το πλαίσιο μέσα στο οποίο νιώθεις άνετα να κινείσαι σε σχέση με εκείνη, όποιο κι αν είναι αυτό.