Απογοητευμένη: κανείς δε με βλέπει ερωτικά

28.01.2015
Χώρισα πριν 1,5 χρόνο. Από τότε έχω πάρει 20 κιλά και κανείς δε με βλέπει ερωτικά.

Αγαπημένη θεία Λουκία είμαι 23 χρονών. Χώρισα πριν 1,5 χρόνο μετά από 4 χρόνια σχέσης. Από τότε έχω πάρει 20 κιλά και κανείς δε με βλέπει ερωτικά. Βγαίνω με την κολλητή μου και νιώθω άβολα γιατί είναι κούκλα με ένα υπέροχο σώμα και δε περνάει απαρατήρητη και πάντα κάποιος θα της μιλήσει... Εμένα πάλι με κοιτάνε σαν να με λυπούνται και πολλές φορές με έχουν αποκαλέσει χοντρή (όχι ότι δεν είμαι). Όλα αυτά με κάνουν να κλείνομαι στο σπίτι και να βρίσκω δικαιολογίες για να μην βγαίνω . Η μάνα μου επίσης με κοροϊδεύει για τα κιλά μου και ο αδερφός μου το μόνο που μου λέει όταν τον βλέπω είναι "πως είσαι έτσι";
Δε ξέρω τι να κάνω. Ψυχολογικά είμαι κομμάτια. Το καλοκαίρι έκανα προσπάθεια να χάσω κιλά αλλά τίποτα... Έτσι η καθημερινότητα μου αποτελείται από το ότι όλη μέρα θα είμαι στο καναπέ και που και που θα κλαίω. Εσύ θείτσα μου τι μου προτείνεις;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κάτια μου, συνοψίζοντας μου λες ότι στα 23 σου αποφάσισες να εγκαταλείψεις τον εαυτό σου και να παραιτηθείς από τη ζωή που ονειρεύεσαι μόνο και μόνο γιατί χώρισες από κάποιον...

Καταλαβαίνω ότι αυτή η σχέση ήταν σημαντική για σένα, αλλά κι εσύ πρέπει να καταλάβεις ότι η ζωή δεν σταματάει στα 23 σου κι ότι οι περισσότερες σχέσεις που διαμορφώνονται στα 19 μας δεν έχουν και πολλές πιθανότητες να επιβιώσουν για πολύ. Ξεπέρασε λοιπόν επιτέλους αυτόν τον χωρισμό και σταμάτα να κρύβεσαι πίσω από το πάχος. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείς το πάχος σου για να προστατεύσεις τον εαυτό σου από μια ενδεχόμενη ερωτική απογοήτευση.

Όμως, αυτό που καταφέρνεις τελικά είναι να πληγώνεις ξανά και ξανά τον εαυτό σου, αφού δεν του δίνεις την ευκαιρία να χαρεί και να πειραματιστεί όπως αρμόζει στην ηλικία σου. Όταν το καταλάβεις αυτό και πάρεις απόφαση να αφήσεις πίσω σου το παρελθόν, τότε θα δεις πόσο εύκολο θα σου είναι ν' αδυνατίσεις με την κατάλληλη διατροφή και λίγη περισσότερη άσκηση.

Επίσης, όταν αποφασίσεις να πάρεις ξανά τη ζωή σου στα χέρια σου θα πάψεις να δίνεις σημασία στα λόγια της μητέρας σου και του αδελφού σου, οι οποίοι είναι όντως απαράδεκτοι αλλά αυτό που κάνουν είναι να προσπαθούν με έναν εντελώς αψυχολόγητο τρόπο να σε ταρακουνήσουν για να ξυπνήσεις.

Αυτό που πρέπει να χωνέψεις πάνω απ' όλα είναι ότι η αγάπη για τον εαυτό σου είναι πολύ πιο σημαντική από την αγάπη ενός άντρα κι ότι τον εαυτό σου πρέπει να φροντίζεις καλύτερα, πρώτα και πάνω απ' όλους, προκειμένου να είσαι σε θέση ν' αγαπήσεις πραγματικά οποιονδήποτε άλλον.

Και για να μην το ξεχάσω, στο πλαίσιο της αποκατάστασης της σχέσης με τον εαυτό σου, ρίξε και μια ματιά στη λειτουργία του θυρεοειδούς σου μήπως και έχει απορρυθμιστεί και δυσκολεύει την όποια φιλότιμη προσπάθεια σου να ξεφύγεις από αυτόν τον φαύλο κύκλο όπου έχεις μπλέξεις. Μπορεί να είναι και τόσο απλό.