Να συνεχίσω να μιλάω μαζί του ή να το κόψω;

29.01.2015
Θέλω να τον γνωρίσω καλύτερα, αλλά αν του δώσω θάρρος κ μετά δεν μπορώ να τον αντιμετωπίσω κ να του πω πως δεν μ αρέσει ερωτικά;

Γεια σου θεία Λουκία!! Διαβάζω τακτικά τις συμβουλές σου κ επειδή με έχουν βοηθήσει πολύ αποφάσισα να σου στείλω κ εγώ για ένα δικό μου θέμα στο οποίο θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου. Εδώ κ μερικές βδομάδες μιλάω με ένα παιδί το οποίο γνώρισα πέρσι σε μία κοινωνική εκδήλωση κ είχαμε μιλήσει αλλά τίποτα σπουδαίο. Λίγες μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου έτυχε να ξανασυναντηθούμε πάλι σε μία παρόμοια εκδήλωση κ δεν έτυχε να μιλήσουμε. Αυτός με κατάλαβε όταν έφευγα κ δεν πρόλαβε να μου μιλήσει. Μετά από αρκετές μέρες μου έστειλε κάτι τελείως άκυρο που έμαθε για μένα (είχα πάει σε μία φίλη στα Ιωάννινα κ επειδή πήγαινε κ αυτός συχνά μου τ ανέφερε, πως δεν βρεθήκαμε κ τέτοια). Εντωμεταξύ δεν είχαμε ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις ούτε είχαμε ξαναμιλήσει! Μου ανέφερε πως με είχε δει τότε κ ήμουν πολύ όμορφη κ έπρεπε να μου χει μιλήσει κ τέτοια.. Γενικά μου έχει πει διάφορα κ έχω καταλάβει ότι του αρέσω γι αυτό ξεκίνησε να μου μιλά παρόλο που δεν το παραδέχεται αν κ τον έχω ρωτήσει απ έξω απ έξω..Το θέμα μου όμως είναι οτι δεν γνωριζόμαστε κ καλά.. Είμαστε πολύ μακριά, καθώς εγώ σπουδάζω μακριά απ το σπίτι μου (μένουμε κοντά στην πόλη καταγωγής μου) κ επίσης είναι 5-6 χρόνια μεγαλύτερός μου πράγμα που με ανησυχεί κάπως. Κ επίσης δεν ξέρω αν μου αρέσει! Παλαιότερα δεν τον είχα προσέξει ούτε είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία αφού ήταν κ μεγαλύτερος. Τώρα τα πράγματα περιπλέκονται κ δεν ξέρω τι να κάνω. Θέλω να τον γνωρίσω καλύτερα, αλλά αν του δώσω θάρρος κ μετά δεν μπορώ να τον αντιμετωπίσω κ να του πω πως δεν μ αρέσει ερωτικά? Θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου γι αυτό. Είναι κάπως 'ανήθικο' να του δίνω θάρρος αφού δεν ξέρω τι μου γίνεται ακόμα ή να συνεχίσω να μιλάω μαζί του κ όπου βγει? Προβληματίζομαι με όλα αυτά γιατί σκέφτομαι ότι στο τέλος θα τον απορρίψω λόγω αυτών που σου ανέφερα παραπάνω. Απ την άλλη όμως μου αρέσει που μιλάμε κ μου δείχνει το ενδιαφέρον του (έχει να μου συμβεί πολύ καιρό!). Tι να κάνω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων κ σε παρακαλώ να μου απαντήσεις!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου, όπως έχω πει πολλές φορές και σε άλλες φίλες που νιώθουν όπως εσύ, το να φλερτάρεις με κάποιον και να βγαίνεις μαζί του δεν σε υποχρεώνει να του χαρίζεις αποκλειστικά όλη την προσοχή σου, ούτε μπορεί να του δημιουργήσει αξιώσεις για το μέλλον. Δηλαδή μπορείς να μιλάς μαζί του, να βγαίνεις μαζί του και ταυτόχρονα να μιλάς και να βγαίνεις και με άλλους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σου αρέσει κάποιος απ' όλους.

Άλλωστε, αυτή είναι η υγιής διαδικασία για να βρεις ταίρι κάποια στιγμή και δεν έχει τίποτα το ανήθικο. Ανήθικο είναι να του λες ότι νιώθεις πράγματα που δεν νιώθεις ή να του υπόσχεσαι πράγματα που δεν είσαι διατεθειμένη να πραγματοποιήσεις.

Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να δω έναν άλλο τρόπο για να γνωρίσεις κάποιον καλύτερα και ν' αποφασίσεις αν σου αρέσει ή όχι από το να βγαίνεις μαζί του και να του μιλάς. Άσε που μπορεί ν' αλλάξεις γνώμη προς το θετικό ή το αρνητικό στην πορεία, κάτι το οποίο επίσης συμβαίνει και δεν έχει τίποτα το κακό.

Ως προς τη διαφορά ηλικίας τώρα, τα 4-5 χρόνια στην ηλικία που βρίσκεστε είναι μια απόλυτα φυσιολογική διαφορά που χαρακτηρίζει πάρα πολλά ζευγάρια σε μακροχρόνιες κι ευτυχισμένες σχέσεις, γι' αυτό πιστεύω ότι κακώς σε προβληματίζει.

Συνέχισε λοιπόν να του μιλάς ανάλογα με τα κέφια σου κι αν κάποια στιγμή τον βαρεθείς, ή αντίθετα, διαπιστώσεις ότι σου αρέσει επί του ερωτικού, πράττεις αναλόγως.