Αχ αυτη η συναδελφος!

02.02.2015
Του εστειλε δωδεκα η ωρα το βραδυ μηνυμα χωρις να υπαρχει κανενας λογος ετσι απλα για να του πιασει κουβεντα. Ειδα μαλιστα οτι ο συντροφος μου την ειχε προσκαλεσει να βγουν...

Θεια μου Λουκια γεια σου! Αν και θα ακουστει κοινοτυπο συγχαρητηρια για τη βοηθεια που προσφερεις! Με εχεις βοηθησει πολυ στα επαγγελματικα μου και τωρα χρειαζομαι παλι την ανεπηρεαστη γνωμη σου. Ειμαι 23 ετων κ εχω σταθερη σχεση με τον 25 χρονο συντροφο μου και νοιωθω οτι τα παμε πολυ καλα. Σου λεω νοιωθω γιατι τωρα τελευταια εχω καποιες επιφυλαξεις! Απο τη δουλεια του συντροφου μου γνωριζω ολους τους συναδελφους του με τους οποιους εχω καλες σχεσεις και μαλιστα πολυ στενη φιλικη με μια κοπελα η οποια με προειδοποιησε για την Ε... τη συναδελφο τους. Μου ειπε να την προσεχω γιατι ριχνεται γενικα σε οποιον γνωριζει ακομη και στον συντροφο μου αλλα κυριως γιατι οποτε στη δουλεια αναφερεται το ονομα μου δεν εχει τιποτα καλο να πει. Αυτα τα ηξερα γιατι μου τα χε πει και ο συντροφος μου αλλα μου ελεγε να μη δινω σημασια γιατι με ζηλευει και να μην φοβαμαι γιατι ποτε δε θα εκανε τιποτα με καμια. Χτες το βραδυ ομως του εστειλε δωδεκα η ωρα το βραδυ μηνυμα χωρις να υπαρχει κανενας λογος ετσι απλα για να του πιασει κουβεντα. Ειδα μαλιστα οτι ο συντροφος μου την ειχε προσκαλεσει να βγουν για καφε μαζι με εναν αλλο συναδελφο τους εκεινο το πρωινο αλλα εκεινη δεν μπορεσε. Του ζητησα να δω και τα υπολοιπα μηνυματα τους κ εκεινος δε δεχτηκε. Της απαντησε, "Ε... εχουμε και σχεση κοψε τις μαλακιες σου"! Οταν τον ρωτησα γιατι της ζητησε να ερθει κ εκεινη για καφε μου ειπε οτι θελει να κανει το κονε στο φιλο του. Του ειπα οτι αν ενδιαφερεται ο φιλος του να της προτεινει αυτος να ερθει και οτι αν δεν της ειχε δωσει το δικαιωμα εκεινη δεν θα του εστελνε μηνυμα τα μεσανυχτα ετσι χωρις λογο. Με ειπε υπερβολικη και μαλωσαμε. Δεν ξερω πως να αντιδρασω; Εχω αδικο δηλαδη; Γιατι δε νοιωθω ετσι! Μηπως επρεπε να εχω κανει πιο αισθητη την παρουσια μου στην συναδελφο για να μην συμπεριφερεται ετσι; Γιατι εχω θυμωσει τοσο πολυ και μαζι της; Αυτη τι μου φταιει; Σε παρακαλω ξεδιαλυνε με!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Βιβή μου, δεν έχεις καθόλου άδικο να ταράζεσαι από μεταμεσονύχτια μηνύματα με θέμα άσχετο από τα επαγγελματικά του συντρόφου σου, πόσο μάλλον που δεν σου επέτρεψε να δεις και όσα είχαν προηγηθεί στο διάλογο τους. Είναι ξεκάθαρο ότι παίζει κάποιου είδους φλερτ μεταξύ τους, ακόμα κι αν εκείνος δεν το εννοεί στα σοβαρά. Πιθανότατα απλά κολακεύεται από το ενδιαφέρον της συναδέλφου, άσχετα αν εκείνη είναι "ανδροφάγος" και κάνει τα ίδια με όλους προκειμένου να επιβεβαιώνει τη γοητεία της και μόνο.

Ωστόσο, το πρόβλημα σου δεν είναι η συγκεκριμένη συνάδελφος αλλά ο τρόπος που την αντιμετωπίζει ο σύντροφος σου. Βλέπεις, ακόμα κι αν μπορούσες να εξαφανίσεις με έναν μαγικό τρόπο αυτή τη γυναίκα από τη ζωή του, αργά ή γρήγορα θα εμφανιζόταν κάποια άλλη και μετά κάποια τρίτη και πάει λέγοντας, αφού δεν γίνεται να εξαφανίσεις όλες τις γυναίκες της γης.

Άρα πρέπει να καταλάβεις πως το ζήτημα είναι ανάμεσα σε εσένα και σε εκείνον. Πρώτα απ' όλα λοιπόν, θα πρέπει να τραβήξεις τη γραμμή και να του πεις ότι δεν σ' ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες, αλλά ότι από εδώ και στο εξής δεν πρόκειται ν' ανεχτείς τηλεφωνήματα και μηνύματα από συναδέλφους, φίλες, ή γνωστές σε άκυρες ώρες και μάλιστα με αντικείμενο άσχετο από τη δουλειά του. Αν ο σύντροφος σου θέλει να την φέρει σε επαφή με τον φίλο του ας το κάνει σε κάποιο διάλειμμα του την ώρα της δουλειάς, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού αλλά δεν χρειάζεται να τους κρατήσει και το φανάρι όταν συναντηθούνε.

Έπειτα θα πρέπει να ρίξεις το βάρος στην ουσία του προβλήματος που είναι η επικοινωνία με τον αγαπημένο σου, η οποία πιθανόν να εμφανίζει αρκετά παράσιτα τελευταία. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να του κάνεις μια κουβέντα για να μάθεις αν είναι ικανοποιημένος από τη σχέση σας κι αν υπάρχει κάτι που θα ήθελε ν' αλλάξει μεταξύ σας. Στην ίδια κουβέντα θα πρέπει να του εκθέσεις κι εσύ πώς αισθάνεσαι και να συζητήσετε κάποιες πρακτικές λύσεις για να παίρνετε και οι δύο περισσότερη ικανοποίηση από τον δεσμό σας στο εξής.

Βλέπεις, όταν ένα ζευγάρι επικοινωνεί καλά και ικανοποιεί ο ένας τις ανάγκες του άλλου δεν δημιουργείται χώρος για να παρεισφρήσουν τρίτα πρόσωπα, ούτε καν για παιχνίδι, όπως ουσιαστικά έχει αρχίσει να συμβαίνει μεταξύ σας.

Βέβαια αν αυτός επιμένει ότι είσαι υπερβολική, αρκεί να του θυμίσεις πως ούτε εκείνου θα του άρεσε να δέχεσαι μηνύματα από άλλους άντρες μέσα στη μέση της νύχτας, να μην τον αφήνεις να δει όλο τον διάλογο και μετά να επιμένεις ότι δεν τρέχει τίποτα. Είπαμε, καλοπροαίρετες κι ανεκτικές οφείλουμε να είμαστε σε μια σχέση αλλά όχι και εντελώς ακατοίκητες…