Οικονομικο προβλημα

28.02.2015
Ζητησα απο τη μαμα μου και τη πεθερα μου να κρατησουν τα παιδια να παω να δουλεψω αλλα αρνηθηκαν.

Αγαπητη θεια Λουκια ηθελα τη γνωμη σου για μια κατασταση που με προβληματιζει. Ειμαι παντρεμενη εδω και τεσσερα χρονια και εχω δυο παιδια. ζουμε στο ιδιο σπιτι με την πεθερα μου σε διαφορετικο οροφο. Ο συζυγος μου δουλευει αλλα τα χρηματα δεν επαρκουν και ετσι μας βοηθαν οικονομικα η μαμα μου και η πεθερα μου. Παρολη τη βοηθεια παλι δυσκολευομαστε να καλυψουμε τις αναγκες μας δε βγαινουμε ουτε για ενα καφε. Ζητησα απο τη μαμα μου και τη πεθερα μου να κρατησουν τα παιδια να παω να δουλεψω αλλα αρνηθηκαν. Η πεθερα μου δουλευει αλλα οταν σταματησει να δουλευει το μοναδικο της εσοδο θα ειναι μια συνταξη 300 ευρω . Τοτε φανταζομαι τα πραγματα θα γινουν ακομα πιο δυσκολα και ισως θα πρεπει ο αντρας μου να συντηρει και την πεθερα μου και εγω θα ειμαι αναγκασμενη να στερω τα παιδια μου. Δε ξερω τι πρεπει να κανω. Θα ηθελα τη συμβουλη σου. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αγαπητή μου, θα μου επιτρέψεις να υποθέσω ότι τα παιδιά σου είναι μικρά και δεν πηγαίνουν σχολείο γι’ αυτό και έχεις ανάγκη από κάποιον για να τα κρατήσει όσο εσύ θα δουλεύεις. Αν έτσι είναι τα πράγματα, τότε θα πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι να πάνε τα παιδιά σχολείο και τότε να ψάξεις να βρεις μια δουλειά, έστω μερικής απασχόλησης για να μπορέσεις να συνεισφέρεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό σας.

Το γεγονός ότι η πεθερά σου δουλεύει δικαιολογεί το ότι δεν μπορεί να σου κρατήσει τα παιδιά τώρα. Αλλά όταν θα σταματήσει να δουλεύει θα μπορεί να συνεισφέρει φροντίζοντας τα παιδιά όταν γυρνάνε από το σχολείο μέχρι να γυρίσετε από τη δουλειά εσύ κι ο άντρας σου.

Τώρα βέβαια, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο η μητέρα σου αρνείται να σε βοηθήσει αλλά το ίδιο ισχύει και για εκείνη. Αν μάλιστα εκείνη δεν δουλεύει, σίγουρα κι εκείνη μπορεί να φτιάξει ένα φαΐ και να προσέχει τα παιδιά τα παιδιά σας για λίγες ώρες.

Το μόνο που βλέπω πιο δύσκολο σε όλα αυτά είναι το να βρεις δουλειά. Αν το καταφέρεις αυτό, όλα γίνονται. Καθώς ακόμη κι αν τα παιδιά σου είναι πολύ μικρά και δεν μπορείς να τα αφήσεις σε κανέναν, πάλι μπορείς να τα στείλεις στον παιδικό σταθμό. Έτσι, ακόμη κι αν αφήνεις έστω και τα μισά χρήματα που βγάζεις στον σταθμό, πάλι κάτι θα σου μένει που θα βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια σου.

Φρόντισε λοιπόν πρώτα απ’ όλα να βρεις μια δουλειά και έναν παιδικό σταθμό ή αν τα παιδιά σου πάνε σχολείο, κάποιο πρόσωπο που θα μπορούσε να σου προσέχει τα παιδιά για λίγες ώρες –έστω και με πληρωμή- και όλα θα ταχτοποιηθούν.

Βλέπεις όταν υπάρχει πραγματική θέληση, βρίσκεται κι ο τρόπος. Άλλωστε έτσι τα φέρνουν βόλτα οι περισσότερες νέες μητέρες που δεν έχουν κοντά τους τη μητέρα τους ή άλλα πρόσωπα της οικογένειας τους για να τους φροντίζουν τα παιδιά.