Πώς να την προσεγγίσω;

01.03.2015
Πιστεύω ότι είμαι τσιμπημένος. Το θέμα είναι ότι το συναίσθημα είναι πρωτόγνωρο για μένα, έχω μπλοκάρει και δεν ξέρω πως να την προσεγγίσω. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει μέσω fb, ωστόσο διστάζω

Γεια σου θεία Λουκία, θεωρώ τις φιλοφρονήσεις περιττές, αφού η σπουδαιότητα των συμβουλών σου φαίνεται από την απήχηση και την αγάπη των αναγνωστών/ιών. Προτού μπω στο θέμα που με απασχολεί θα κάνω μια σύντομη αναδρομή του πρόσφατου παρελθόντος μου, εικάζοντας πως θα σε βοηθήσει να καταλάβεις το θέμα μου.
Όντας φοιτητής γνώρισα πολλές κοπέλες, έκανα (καλώς ή κακώς) αρκετές σχέσεις και γενικότερα είχα πάντοτε καλή και άνετη σχέση με τις γυναίκες. Στη σχολή με φώναζαν Δον Ζουάν και Τζέιμς (Μποντ), χωρίς να είναι σκωπτικές οι προσφωνήσεις παρά μόνο εν είδει πλάκας. Να τονίσω ότι δεν ήμουν κυνηγός γυναικείων οργασμών και πότε δεν έπαιξα με τα συναισθήματα των σχέσεών μου, αλλά καθεμία είχε και έχει περίοπτη θέση μέσα μου. Επίσης ήμουν , σύμφωνα με τα λεγόμενα των συμφοιτητριών, ο ωραίος της σχολής και δεν το λέω με καμία δόση ναρκισσιμού καθώς η εμφάνιση είναι κάτι το συμβατικό και υποκειμενικό.
Μεταξύ των συμφοιτητριών λοιπόν ήταν και μια κοπέλα που ήμασταν φίλη μέσω της κοινής παρέας και εδώ και ένα χρόνο που έχουμε τελειώσει τη σχολή δεν έχουμε επικοινωνία και τη σκέφτομαι συνέχεια. Πιστεύω ότι είμαι τσιμπημένος. Το θέμα είναι ότι το συναίσθημα είναι πρωτόγνωρο για μένα, έχω μπλοκάρει και δεν ξέρω πως να την προσεγγίσω. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει μέσω fb, ωστόσο διστάζω να κάνω το βήμα λόγω του ιστορικού μου και δεν θέλω να νομίζει ότι την θεωρώ ως ένα ακόμα ''θήραμα''. Επίσης δεν γνωρίζω αν έχει σχέση.
Έχεις καμιά ιδέα για το πώς και το αν υπάρχει κάποιο παραθυράκι ανοιχτό, να μπω; Αν είναι σε σχέση δεν θέλω να την ξεσηκώσω, μου αρκεί να είναι καλά. Συγχώρεσέ με για το εύρος του κειμένου και σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Άρη μου, νομίζω ότι πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Εφόσον έχεις αγνές, ρομαντικές προθέσεις γι’ αυτή την κοπέλα και είσαστε φίλοι μέσω Facebook, μπορείς να της στείλεις μήνυμα για να μάθεις τα νέα της και να έχεις μια πρώτη επαφή μαζί της. Έτσι θα μάθεις άμεσα, αν εκείνη είναι σε σχέση ή αν είναι ελεύθερη όπως και για το αν ενδιαφέρεται να κάνει σχέση αυτόν τον καιρό. Το ίδιο ισχύει κι αν δεν είσαστε φίλοι στο Facebook, αφού μπορείς να της στείλεις αίτημα και να αρχίσεις να μιλάς μαζί της αφού σε προσθέσει στους φίλους της.

Εννοείται ότι δεν θα της θέσεις όλα αυτά τα ερωτήματα επί του συναισθηματικού με το καλημέρα σας, καθώς θα πρέπει πρώτα να ρωτήσεις πώς είναι γενικότερα τα πράγματα στη ζωή της, για το αν βρήκε δουλειά ή αν συνεχίζει με μεταπτυχιακά, τι στόχους έχει, αν οι γονείς της είναι καλά στην υγεία τους κ.λπ., κ.λπ όπως θα έκανες κι με κάποιον πρώην συμφοιτητή σου με τον οποίο δεν έχεις μιλήσει εδώ και καιρό. Και όπως θα έκανες με κάποιον πρώην συμφοιτητή σου με τον οποίο δεν έχεις μιλήσει εδώ και καιρό, κάποια στιγμή θα την ρωτήσεις κι αν βγαίνει με κάποιον αυτόν τον και καιρό κι ανάλογα με την απάντηση της, να προχωρήσεις στο παρασύνθημα.

Αν σου πει ότι έχει σταθερή σχέση, ή ακόμα χειρότερα ότι ετοιμάζεται να παντρευτεί, τότε μπορείς να της πεις αστειευόμενος ότι δεν είχες την ίδια τύχη και ότι θα ήθελες να σου συστήσει καμιά φίλη της γιατί έχεις αποφασίσει να σοβαρευτείς και είσαι σε αναζήτηση της κατάλληλης. Αυτό θα σου δώσει την αφορμή να συνεχίσεις να έχεις επαφή μαζί της και θα λειτουργήσει υπέρ σου με δύο τρόπους: αν η σχέση της δεν πηγαίνει τόσο καλά θα ξέρει ότι είσαι διαθέσιμος και μπορεί να στραφεί σε εσένα για παρηγοριά, ενώ αν πηγαίνει καλά όντως μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα ερωτική γνωριμία μέσα από τις φιλενάδες της.

Τώρα, αν σου πει ότι δεν είναι σε σχέση, τότε μπορείς άνετα να της πεις ότι κι εσύ είσαι ελεύθερος, έχεις αποφασίσει να σοβαρευτείς κ.λπ. κι ότι την σκεφτόσουν και θα ήθελες να την ξαναδείς μια από αυτές τις μέρες. Αν εκείνη αντιδράσει θετικά σ’ αυτή την ιδέα, τότε μπορείς να της προτείνεις μια συγκεκριμένη μέρα συνάντησης που να απέχει 3-4 μέρες από τη μέρα που της μιλάς και κάτι συγκεκριμένο να κάνετε, για να της δείξεις έτσι ότι το εννοείς.

Οπωσδήποτε θα πρέπει να της δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι για εκείνη ερωτικά και για να το πετύχεις αυτό χωρίς να της το πεις, θα πρέπει να της προτείνεις μια βραδινή έξοδο σε λογική ώρα που θα σας δώσει περιθώριο να μιλήσετε και να έρθετε πιο κοντά. Π.χ. το σινεμά με ποτό στη συνέχεια, είναι μια καλή ιδέα, γιατί σας εξασφαλίζει ένα θέμα συζήτησης προκειμένου να μην περιοριστείτε στα κουτσομπολιά της σχολής και να έχετε αφορμή να γνωριστείτε περισσότερο. Αντίθετα, η συνάντηση για καφέ σε απογευματινή ώρα είναι πολύ αδιάφορη και μπορεί να αποδειχτεί πολύ αμήχανη αφού δεν προσφέρει συγκεκριμένο θέμα συζήτησης, ούτε τη χαλάρωση που προκαλεί ένα ποτό.

Με το ίδιο σκεπτικό, είναι καλή ιδέα να επιμείνεις να πληρώσεις εσύ για τη βραδιά, καθώς ως συμβολισμός της περνάει το μήνυμα ότι έχεις σκοπό να επενδύσεις επάνω της κι ότι δεν σκοπεύεις απλά σε μια περαστική περιπέτεια.

Τέλος, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι η αρχική κουβέντα της επαναπροσέγγισης σας μπορεί να γίνει σε 2-3 συνέχειες κατά τις οποίες θα της δίνεις τις ίδιες πληροφορίες και για τον εαυτό σου προκειμένου να μην μοιάζει με ανάκριση από την πλευρά σου.

Ελπίζω να σε φώτισα και σου εύχομαι καλή τύχη!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ