Μυρίζουν τα πόδια μου

03.03.2015
Ο,τι και να δοκιμαζω δε βλεπω διαφορα! Ακομα και το καλοκαιρι που τα πλενω συνεχεια και παιρνουν και αερα το προβλημα παραμενει!

Θεια μου γεια σου! Εχω ενα προβλημα που με ταλαιπωρεί χρόνια. Μυριζουν πολυ τα ποδια μου! Ο,τι και να δοκιμαζω δε βλεπω διαφορα! Ακομα και το καλοκαιρι που τα πλενω συνεχεια και παιρνουν και αερα το προβλημα παραμενει! Τι μπορει να φταιει και τι θα μου πρότεινεs να κανω; Ευχαριστώ πολύ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ελπίδα μου, αυτό που θα σου πω είναι καθαρά εμπειρικό, αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις γιατί πιθανόν να πιάσει και στη χειρότερη δεν έχεις να χάσεις κάτι. Πρόκειται για μια λύση που δεν σκέφτονται οι γιατροί συνήθως αλλά έχει αποτέλεσμα.

Πριν απ’ όλα όμως, θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι δεν έχεις κάποιον μύκητα στα πόδια (θα δεις αλλοιώσεις ανάμεσα στα δάχτυλα, ή στα νύχια) ο οποίος χρειάζεται οπωσδήποτε διαφορετική θεραπεία και αγωγή από δερματολόγο.

Εφόσον λοιπόν τα πόδια σου έχουν υγιή όψη, δηλαδή τα νύχια σου φαίνονται φυσιολογικά και δεν υπάρχουν πληγές ή ύποπτοι ερεθισμοί ανάμεσα στα δάχτυλα, δοκίμασε να πάρεις ένα συμπλήρωμα βιταμινών του συμπλέγματος Β (των 50 μιλιγκράμ) για 2-3 εβδομάδες κι αν δεις βελτίωση συνέχισε έτσι για 3 μήνες, μετά διάκοψε για έναν μήνα και ξανάρχισε από την αρχή.

Βλέπεις το σύμπλεγμα βιταμινών Β ενισχύει την αντίσταση του νευρικού συστήματος και την υγεία του δέρματος γενικότερα και καταπολεμά τέτοια φαινόμενα που οφείλονται πιθανόν στο άγχος, όπως και οι ξηροδερμίες, τα εζκέματα κ.λπ. Επίσης, να ξέρεις ότι η βιταμίνη Β είναι υδατοδιαλυτή, κάτι που σημαίνει ότι δεν κινδυνεύεις να πάρεις υπερβολική δόση εφόσον μάλιστα τις διακόπτεις κατά διαστήματα όπως είπαμε.

Ταυτόχρονα, φρόντισε ν’ αλλάζεις συχνά τις κάλτσες σου –όσο φοράς- να ξεσκονίζεις και να καθαρίζεις το εσωτερικό των παπουτσιών σου με οινόπνευμα ή διάλυμα μαγειρικής σόδας τα οποία εξαφανίζουν τις μυρωδιές, γιατί ο συνδυασμός της σκόνης με τον ιδρώτα που παγιδεύεται στις φόδρες των παπουτσιών επιδεινώνει το πρόβλημα της δυσοσμίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ