Εγωίστρια και επιπόλαια φίλη

08.03.2015
...Του λεει στο τελος, εάν πας και δουλεψεις χωριζουμε και ξερω ότι θα κανεις τα παντα για να μην με χασεις επομένως τελος η συζητηση.

Καλησπερα θεια Λουκια! Συγχαρητηρια για την στηλη σου και για την συμβουλες σου. Χρειαζομαι την γνωμη σου για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με την κολλητη μου. Ειμαστε στην ιδια ηλικια 22 ετων και γνωριζομασε περιπου 5 χονια και δεθηκαμε παρα πολύ διοτι εχουμε πολλα κοινα σημεια και εχουμε ζησει περιπου τις ιδιες καταστασεις.

Προσφατα αρραβωνιαστηκε με το αγορι της που ειχαν σχεση 2 χρονια που είναι εν αξιαγαπητο και προθυμο παιδι με αριστη συμπεριφορα σε ολους, με λιγα λογια ένα παιδι μαλαμα, παρολο που εχει περασει πολλα στην ζωη του, εχασε την μητερα του πριν 3 χρονια που δωσανε τα παντα για να την κρατησουν στην ζωη, να σημειωσω ότι είναι φτωχοι ανθρωποι και μεροκαματιάρηδες. Επειδη το παιδι δεν ειχε την οικονομικη δυνατοτητα να νοικιασει ένα σπιτι ειχε προτεινει, πριν ακομη αρραβωνιαστεί την φιλη μου, να μεινουνε μαζι στο σπιτι του, οπου μενει και ο πατερας του, ο οποιος είναι και αυτος πολύ καλος ανθρωπος και παρα πολύ διακριτικος.

Το παιδι μολις τελειωσε τις σπουδες του και κανει πρακτικη και αναγκαζεται να πηγαινοέρχεται μεγαλη αποσταση και αυτό είναι και μεγαλο κοστος. Εγω από πολύ μεγαλη αγαπη τον βοηθησα οσο μπορουσα οικονομικα να τελειωσει την πρακτικη του και να βρει κατι να εργαστεί, να μην το αφησει στη μεση και η φιλη μου μπροστα μου του ειπε δεν χρειαζεται να παρεις τα χρηματα, να πας να δουλεψεις και να τα βγαλεις μονο σου εις περας. Τοτε αντεδρασα πολύ ασχημα και την εβαλα στην θεση της γιατι τον εκμεταλευεται επειδη είναι καλος και θελει να τον κανει ότι θελει.

Προσαθησα να βρω κατι για να εργαστεί και τα καταφερα με μεγαλη δυσκολια. Αξιζει τον κοπο αυτη η δουλεια, θα πληρωνεται παρα πολύ καλα και θα εχει και ασφαλεια κι θα είναι και με ανθρώπους που τον γνωριζουν, αλλα απαιτει ένα ωραριο 12-15 ωρες την ημερα και η φιλη μου μολις ακουσε την προταση που του εκανα πεταχηκε πρωτη και λεει σε καμια περιπτωση εγω δεν θελω να δουλευει τοσες ωρες που δεν θα εχει καθολου προσωπικη ζωη και θα λειπει τοσες ωρες από το σπιτι και εγω να ειμαι μονη μου. Θα σε αφήσω να βρεις μια δουλεια που θα είναι ένα οκταωρο. Και εκει ακριβως αντεδρασε πολύ το παιδι και της λεει, με πιο δικαιωμα θα μου απαγορεύσεις να δουλεψω ενώ ξερεις πολύ καλα ποσο δυσκολα τα βγαζουμε εις περας και θελω να κανω τα παντα για να εισαι ικανοποιημενη και αντι να λεμε και ευχαριστω που μου βρηκε δουλεια μεσα σε τετοιους καιρους, εχεις και παραπονο, δεν αντεχω άλλο τετοια παραλογη καταπιεση.

Μου ζητησε την γνωμη μου η φιλη μου και εκει τσακωθήκαμε πολύ ασχημα διοτι συφμωνησα με τον αρραβωνιαστικο της απολυτα και της ειπα ότι εισαι μια εγωιστρια που κοιτας μονο το συμφέρον σου χωρις να αφουγκραζεσαι τις αναγκες του συντρφου σου και του επειβαλεις με το ετσι θελω τις αποψεις σου και τα θελω σου που δεν ωφελει κανεναν. Εκανα τα παντα να την λογικεψω και να δει πιο σοβαρα το ζητημα και να αφησει τις ανωριμοτητες στην ακρη γιατι το άλλο σημαντικο από αυτην την συμπεριφορα είναι ότι θα χασει ένα ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. Και του λεει στο τελος εάν πας και δουλεψεις χωριζουμε και ξερω ότι θα κανεις τα παντα για να μην με χασεις επομένως τελος η συζητηση. Σε παρακαλω θεια Λουκια μπορεις να μου απαντησεις γιατι συμπεριφέρεται το εγωκεντρικα; Καποια στιγμη με τετοια πιεση δεν θα την χωρισει ο συντροφος της; Πες μου τι μπορω να κανω εγω ώστε να "σωσω" αυτην την σχεση;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Έλενα μου, δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να σώσεις αυτή τη σχέση. Όπως δεν μπορείς να κάνεις δύο ανθρώπους να ερωτευτούν ο ένας τον άλλον, έτσι δεν μπορείς και να τους κάνεις να παραμείνουν μαζί ή να χωρίσουν. Στο κάτω, κάτω γιατί σε κόφτει τόσο πολύ το τι κάνει η φίλη σου στην προσωπική της ζωή;

Προφανώς κι εκείνη φέρεται ανώριμα και εγωιστικά στον αρραβωνιαστικό της και εξίσου προφανώς είναι ένα ιδιαίτερα ανασφαλές άτομο που ζει στον δικό της κόσμο, εκτός πραγματικότητας. Όμως είναι θέμα εκείνου το πώς θα την χειριστεί και το αν θέλει να μείνει μαζί της.

Εσύ, ως αληθινή φίλη, έκανες ό,τι περνούσε από το χέρι σου για να τον διευκολύνεις και έμμεσα να δημιουργήσεις καλύτερες προϋποθέσεις για το κοινό μέλλον του ζευγαριού. Ευτυχώς εκείνος το αναγνωρίζει αυτό και ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι τόσο αφελής για να αφήσει αυτή την επαγγελματική ευκαιρία να πάει χαμένη. Άλλωστε, οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν δουλειά σήμερα αναγκάζονται να εργαστούν πολύ περισσότερο από το οκτάωρο, το οποίο καλό θα ήταν να ίσχυε αλλά δεν ισχύει στην πράξη εδώ και πολύ καιρό πια.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε και κάθε λογικός άνθρωπος την αναγνωρίζει και προσαρμόζεται αναλόγως. Τώρα, αν η φίλη σου δεν θέλει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και επιμένει να πετάει στα σύννεφα, επιχειρώντας να ταιριάξει την πραγματικότητα με τα όνειρα και τις επιθυμίες της, είναι δικό της πρόβλημα και να είσαι σίγουρη ότι μια μέρα θα υποστεί μια πολύ δυσάρεστη αναγκαστική προσγείωση.

Ήδη εσύ έχεις κάνει ό,τι όφειλες να κάνεις για να την προστατέψεις από τον εαυτό της. Όμως να θυμάσαι πως κανείς δεν σώζεται, αν δεν θέλει να σωθεί και η φίλη σου δεν μοιάζει να καταλαβαίνει ούτε καν ότι κινδυνεύει, πόσο μάλλον ότι χρειάζεται διάσωση. Είναι κρίμα αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα για τη φιλία σας και με τη σειρά σου οφείλεις να προσαρμοστείς αναλόγως…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ