Θέλω να κάνω κάτι με ένα αγορι, όμως το πρόβλημα μου είναι πως δεν έχω δώσει ακόμα το πρώτο μου φιλί ενω αυτός είναι αρκετά έμπειρος.

Γεια σου θεία Λουκία. Πρώτα απο όλα να σου πω συγχαρητήρια για αυτό που κάνεις, βοηθάς πολλούς... Έπειτα θέλω να σου πω ότι η συμβουλή που θα σου ζητήσω μπορεί να σου ακουστεί γελοία και το ξέρω ότι θα έχεις να λύσεις πιο σημαντικά προβλήματα αλλά εγώ θα σου γράψω και κρίνε εσύ αν είναι απαραίτητο να απαντήσεις.

Λοιπόν είμαι 15 χρονών και πλησιαζει η πολυήμερη εκδρομή. Σε αυτήν την εκδρομή λοιπόν εγώ θέλω να κάνω κάτι με ένα αγορι, όμως το πρόβλημα μου είναι πως δεν έχω δώσει ακόμα το πρώτο μου φιλί ενω αυτός είναι αρκετά έμπειρος. Το ξέρω ότι είναι κάτι που σου βγαίνει αυθόρμητα αλλά φοβάμαι μήπως δεν το κάνω σωστά ή κάνω κάτι λάθος και μετά να με συζητάει με τα άλλα αγόρια και να λέει πως δεν φιλάω ωραία.

Οπότε τι θα κάνω; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμενος τρόπος που πρέπει να κουνάω την γλώσσα μου; Πάνω κάτω ή δεξιά αριστερά ή τίποτα απο τα δύο; Σε παρακαλώ αν μπορείς βοηθησέ με, είναι σημαντικό για εμένα..

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αγγελική μου, πρώτα απ’ όλα να πούμε ότι δεν πρέπει να κάνεις κάτι με ένα αγόρι, το οποίο φοβάσαι ότι μπορεί να σε εκθέσει με οποιονδήποτε τρόπο στους φίλους του ή σε άλλα πρόσωπα.

Αν σκέφτεσαι λοιπόν να φιληθείς με αυτό το αγόρι, θα πρέπει να νιώθεις εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κι εκείνος θα πρέπει να σε κάνει να νιώσεις άνετα, ακόμα κι αν δεν έχεις καμιά ερωτική εμπειρία. Αν δεν σε κάνει να νιώθεις άνετα, καλύτερα να μην φιληθείς μαζί του, ακόμη κι αν εκείνος επιμένει. Δεν χρωστάς τα φιλιά σου και την εύνοια σου σε κανέναν, ιδιαίτερα όταν το ένστικτο σου σε προειδοποιεί ότι δεν το αξίζει.

Επίσης, να θυμάσαι ότι έχεις ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να αλλάξεις γνώμη για κάποιον και να σταματήσεις ό,τι κάνετε, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να περιμένει ή να θέλει εκείνος. Άλλωστε, αν κάποιος ενδιαφέρεται για σένα πραγματικά και ουσιαστικά, οφείλει να σεβαστεί την επιθυμία σου χωρίς να σε πιέσει περαιτέρω.

Αφού έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου αυτή την σημαντική λεπτομέρεια και επιμένεις ότι αυτό είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να δώσεις το πρώτο σου φιλί, απλά χαλάρωσε και άδειασε το μυαλό σου από τα «πρέπει», το σωστό και το λάθος. Βλέπεις σ’ αυτά τα θέματα δεν υπάρχουν ούτε υποχρεώσεις, ούτε κανόνες, αφού το ένστικτο σου φτάνει και περισσεύει για να σε καθοδηγήσει.

Παρόλα αυτά, αν θέλεις να ξέρεις τι να περιμένεις και ποια είναι η συνήθης τεχνική του φιλιού στο στόμα, μπορείς να διαβάσεις το άρθρο «Το φιλί που θα τον κάνει να θέλει κι άλλα», το οποίο εξηγεί όλη τη διαδικασία βήμα-βήμα.

Καλή ανάγνωση και καλή τύχη!