Δυστυχημα

13.03.2015
Εχασε τον κολλητο του σε τρακαρισμα. Οδηγουσε το αγορι μου και συνοδηγος ηταν ο κολλητος του. Θεια τι σταση πρεπει να κρατησω;

Το αγορι μου εχασε τον κολλητο του σε τρακαρισμα. Οδηγουσε το αγορι μου και συνοδηγος ηταν ο κολλητος του. Θεια τι σταση πρεπει να κρατησω; Με εχει καταβαλλει το γεγονος.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρία μου, λυπάμαι πολύ για το τραγικό γεγονός και εύχομαι τουλάχιστον το αγόρι σου να είναι καλά στην υγεία του. Δυστυχώς, σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Το αγόρι σου ακόμη κι αν δεν έφταιγε ο ίδιος για τη σύγκρουση, σίγουρα θα νιώθει ενοχές και αν δεν είναι σε θέση να χειριστεί καλά τα συναισθήματα του, είναι πιθανό να βγάλει πολύ θυμό προς πάσα κατεύθυνση, ακόμα κι απέναντι σου ή και να στρέψει τον θυμό προς τα μέσα και να τον βγάλει σε κατάθλιψη.

Όπως κι αν έχει το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δείξεις κατανόηση και να προσπαθήσεις να τον στηρίζεις ψυχολογικά, λέγοντας του ότι ήταν κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα κι ότι η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη, αλλά συνεχίζεται κι έχουμε χρέος, προς εκείνους που μας αγαπούν και προς τον εαυτό μας, να κοιτάμε και να προχωράμε μπροστά. Ακόμα μπορείς να του πεις ότι ξέρεις πόσο τον αγαπούσε και ότι θα είναι δύσκολα τώρα χωρίς αυτόν, αλλά ότι ξέρεις πως μπορεί να τα καταφέρει κι ότι θα κάνεις τα πάντα για να τον βοηθήσεις σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Αυτά βέβαια, δεν χρειάζεται να τα λες όλα μαζί. Μίλα του όσο θέλει να μιλήσει κι αν καταλαβαίνεις πως προτιμά τη σιωπή, ιδιαίτερα στην αρχή, στήριζε τον απλά με την παρουσία σου και με απλές, πρακτικές κινήσεις τρυφερότητας, όπως μια αγκαλιά, ένα σφίξιμο του χεριού, ένα δωράκι, ή μια χάρη που θα του κάνεις απλά για να του φτιάξεις λίγο το κέφι. Αρκεί να είσαι εκεί, να τον υπερασπίζεσαι και να του στέκεσαι διακριτικά.

Να θυμάσαι ότι σε όλες τις περιπτώσεις απώλειας, ο χρόνος είναι ο μεγάλος γιατρός, ότι η ζωή κερδίζει πάντα και το πένθος κάνει τον κύκλο του ακόμη κι όταν φαίνεται να μας τσακίζει στην αρχή.

Σου εύχομαι καλή δύναμη!