Πρόβλημα υγείας;

18.03.2015
Έβγαλα πολυ αίμα και το αίμα αυτο συνέχισε για 4-5 ημέρες και ειχα πονο ελαφρυ στη κατω περιοχη της κοιλιας...

Θεία Λουκια μου χρειάζομαι άμεσα την βοήθεια σου γιατί βρίσκομαι σε πανικό! Είμαι 16 και έχω ολοκληρώσει την σχέση μου με ένα αγόρι που είμαστε μαζί 1 χρόνο! Το θέμα είναι ότι την τελευταία φορα που κάναμε σεξ (λίγο πιο έντονα από τι προηγούμενες ) έβγαλα πολυ αίμα και το αίμα αυτο συνέχισε για 4-5 ημέρες και ειχα πονο ελαφρυ στη κατω περιοχη της κοιλιας... Εχω βγάλει και άλλες φορές αίμα αλλα μόνο αυθημερόν οχι με συνέχεια! Το θέμα είναι ότι από τότε τα υγρά μου μυρίζουν άσχημα και είναι άσπρα παχυρευστα δηλαδή σαν κολλά... Φοβάμαι παρα πολυ θεία μου. Μπορεί να έχω καρκίνο (να σημειωθεί ότι έχω κάνει το εμβόλιο ); Ή τι άλλο μπορεί να είναι; Μήπως απλα κάνουμε κατι λάθος; Θεία μου απαντά μου όσο πιο γρήγορα μπορείς. Ευχαριστω παρα πολυ εκ των προτέρων.

Κοριτσάκι μου, πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει λόγος να παθαίνεις πανικό. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις καρκίνο κι ό,τι κι αν έχεις διορθώνεται με την κατάλληλη αγωγή και σχετικά εύκολα.

Τώρα εφόσον είσαι σίγουρη ότι το αίμα που είδες δεν ήταν περίοδος, και δεδομένου ότι συνοδευόταν με πόνο και δύσοσμα υγρά, το πιθανότερο είναι να έχεις πάθει κάποια απλή γυναικολογική μόλυνση που σου έχει προκαλέσει τραχηλίτιδα.

Η πιθανότητα να πρόκειται για κάποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη μόλυνση είναι εξαιρετικά μικρή, εφόσον για σένα το αγόρι αυτό ήταν ο πρώτος σου κι εκείνος δεν έχει εκτεθεί σε πολλές επαφές με άλλες κοπέλες χωρίς προφυλακτικό.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι είναι, είναι και θα πρέπει να το θεραπεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις καλλιέργεια κολπικού υγρού, είτε μόνη της είτε σε συνδυασμό με τεστ-Παπ και μετά να συμβουλευτείς έναν γυναικολόγο.

Φυσικά αυτά δεν είναι ευχάριστα, αλλά δεν είναι και τίποτα τραγικό για να πανικοβάλεσαι. Άλλωστε, οι γυναικολογικές μολύνσεις κάθε είδους είναι πολύ συνηθισμένες στις κοπέλες που ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή και δεν γνωρίζουν ακόμη πώς να φροντίζουν κατάλληλα τον εαυτό τους.

Γι' αυτό σου συστήνω να διαβάσεις το άρθρο του WomenOnly, "Η σωστή υγιεινή πριν και μετά το σεξ", το οποίο πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει να αποφύγεις όσο γίνεται ανάλογες περιπέτειες στο μέλλον.

Ψυχραιμία λοιπόν και περαστικά σου!