Δεν θέλει να γνωρίσει τους δικούς μου

19.03.2015
Πως να τον κανω να σεβαστει το γεγονος πως κατι τετοιο θα ειναι καλο για τη σχεση μας και πως δεν τον "φυλακιζω" με μια τετοια γνωριμια;

Αγαπητη θεια Λουκία, βγαίνω εδω και ένα μηνα με καποιον. Είμαι 20χρονων και εκεινος 28 και δουλευει. Ειναι πολυ καλος και εχουμε καλη χημεια και στις συζητησεις κ στον ερωτικο τομεα. Γνωριζομαστε απο περσυ αλλα χαθηκαμε γιατι κανεις μας δεν το κυνηγησε παρολο που αρεσαμε ο ενας στον αλλον. Φετος που ετυχε να ξαναβρεθουμε μου ειπε να του δωσω τον αριθμο μου κ δεν προκειται να με ξαναχασει. Παρολο που εχει πιεσμενο προγραμμα μερα παρα μερα συναντιομαστε για αρκετες ωρες. Πραγμα που δεν εκανε παλιοτερα γιατι προτιμουσε να ξεκουραζεται ή να βγαινει με τους κολλητους του. Απ οταν με γνωρισε ειμαι προτεραιοτητα του. Λογω του οτι ειμαι 20 κ δεν εχω πολλες εμπειριες, ο αδερφος μου θελει να τον γνωρισει το Σαββατο κ μου προτεινε μου να βγουμε μαζι μ εκεινον κ την κοπελα του ωστε να δει τι ατομο ειναι. Εμπιστευεται τις επιλογες μου, ομως ποτε πριν δεν ημουν με καποιον τοσο μεγαλο, αρα θελει να σιγουρευτει για αυτον. Ο δικος μου ομως ειναι ντροπαλος και σκαλωνει, πιστευοντας οτι ειναι νωρις. Οντως ειναι νωρις να γνωρισει τον αδερφο μου αν σκεφτουμε πως αυτος ειναι 28. Θελω να τον γνωρισει ο αδερφος μου για να ησυχασει. Ομως δεν θελω να πιεζω τον φιλο μου, ειναι ατομο που δεν μπορει την πιεση (ποσο μαλλον απ τον πρωτο μηνα). Πως να τον κανω να σεβαστει το γεγονος πως κατι τετοιο θα ειναι καλο για τη σχεση μας και πως δεν τον "φυλακιζω" με μια τετοια γνωριμια; Απάντησε μου άμεσα σε παρακαλώ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαριαλένα μου, βιάζεσαι κι όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Δεν έχεις κανένα λόγο να γνωρίσεις τον φίλο σου στον αδελφό σου και την κοπέλα του από τώρα. Ο μόνος λόγος που βλέπω, άσχετα μ’ αυτά που μου λες, είναι γιατί κατά βάθος όντως θέλεις να «τον δέσεις» και δεν έχεις εμπιστοσύνη στις επιλογές σου. Όμως, αν επιμείνεις σ’ αυτή τη γνωριμία θα δημιουργήσεις μια ασφυκτική κατάσταση στη σχέση σου κι αυτό καλό για τη σχέση σου δεν είναι.

Άλλωστε κι εσύ η ίδια δεν θα έπρεπε να θέλεις να γνωρίσεις τον εκλεκτό σου στην οικογένεια σου από τόσο νωρίς, καθώς θα δημιουργήσεις ένα θέμα που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, ενώ το πράγμα μπορεί να μη προχωρήσει τελικά και πολύ και να βρεθείς απολογούμενη για μια υπόθεση άνευ σημασίας.

Αν πάλι το πράγμα προχωρήσει, τότε θα ωριμάσει κι η στιγμή να τον γνωρίσεις σε όποιον θέλεις και τα πράγματα θα κυλήσουν σαν το νερό στο αυλάκι.

Επιπλέον, αν υποθέσουμε ότι γνωρίζεις τον φίλο σου στον αδελφό σου κι ο αδελφός σου από διάθεση να σε «προστατεύσει» αρχίσει να τον περνάει από σαράντα κόσκινα ή αντίθετα ενθουσιαστεί μαζί του από αυθόρμητη συμπάθεια, εσύ θα αρχίσεις να προϊδεάζεσαι αρνητικά ή θετικά για τη σχέση σου με κρίσεις που δεν θα είναι δικές σου, με αποτέλεσμα να μπερδευτείς ως προς το τι θέλεις η ίδια και τι είναι σημαντικό για σένα.

Όπως κι αν το πάρεις λοιπόν, μια οικογενειακή γνωριμία αυτή τη στιγμή είναι εντελώς άκαιρη και άκυρη. Κάτσε να περάσει πρώτα τουλάχιστον ένα τρίμηνο κι αφού νιώσετε και οι δύο πιο κατασταλαγμένοι και πιο σίγουροι για τα συναισθήματα σας, τότε βλέπετε τι θα κάνετε και πότε θα το κάνετε με τους δικούς σας.

Όσο για τη «μεγάλη» διαφορά ηλικίας σας, πρέπει να πω ότι είναι απόλυτα φυσιολογική για ένα ζευγάρι της δεκαετίας των 20. Δεν είσαι πια 14 που βγαίνεις με 22άρη για να χρειάζεσαι την έγκριση οικογένειας σου. Άλλο τα οκτώ χρόνια στην εφηβεία κι άλλο ανάμεσα σε δύο ενήλικες, όπως είσαστε και οι δύο. Σ’ όποιον αρέσει, στο κάτω-κάτω της γραφής…