Θα μπορεσω να γινω μαμα;

18.03.2015
Στη ζωη μου τα τελευταια 4 χρονια εχω παρει το χαπι της επομενης ημερας 4 με 5 φορες. Σκεφτομαστε πλεον με τον αντρα μου να κανουμε παιδακι. Θα μπορεσω να συλλαβω;

Θειουλα μου καταρχην συγχαρητηρια για τη στηλη σου. Με τη σειρα μου θα ηθελα να σου πω το θεμα μου με προβληματιζει τωρα τελευταια. Στη ζωη μου τα τελευταια 4 χρονια εχω παρει το χαπι της επομενης ημερας 4 με 5 φορες. Παντρευτηκα πριν ενα μηνα και τωρα σκεφτομαστε πλεον με τον αντρα μου να κανουμε παιδακι. Θα μπορεσω να συλλαβω; Αγχωνομαι για τις ανοησιες που εκανα. Θα με βοηθουσε πολυ η απαντηση σου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ραφαέλα μου, είναι κρίμα να αγχώνεσαι γιατί το χάπι της επόμενης μέρας δεν έχει καμιά σχέση με την ικανότητα σου να συλλάβεις. Όπως έχουμε πει πολλές φορές, η δράση του είναι παροδική, δηλαδή επηρεάζει μόνο τον συγκεκριμένο κύκλο κατά τον οποίο το παίρνεις και γι’ αυτό δεν μπορεί και να σε προστατέψει από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, ακόμη κι αν συμβεί ύποπτη επαφή για δεύτερη φορά στον ίδιο κύκλο. Εφόσον λοιπόν το χάπι της επόμενης μέρας δεν μπορεί να εμποδίσει την εγκυμοσύνη ούτε σε δεύτερο ατύχημα στον ίδιο κύκλο, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στη γονιμότητα σου.

Ο μόνος λόγος που λέμε ότι δεν πρέπει να το παίρνεις συνεχόμενα –είτε δύο φορές στον ίδιο κύκλο, είτε σε κάθε κύκλο- είναι γιατί αλλάζει τον ρυθμό εμφάνισης της περιόδου σου κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό, αφενός γιατί έτσι δεν μπορείς να προβλέψεις τις γόνιμες μέρες σου και αφετέρου γιατί μπορεί να αλλάξει την ευρύτερη ορμονική ισορροπία του οργανισμού σου.

Τώρα, δεδομένου ότι εσύ δεν πρόκειται να πάρεις ξανά το χάπι της επόμενης μέρας αφού θέλεις να μείνεις έγκυος δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχείς για όλα αυτά.

Φρόντισε να ξεχάσεις τις ενοχές για τους νεανικούς πειραματισμούς σου που σου προκαλούν αυτές τις σκέψεις, να απολαμβάνεις τη σχέση σου και το σεξ με τον άντρα σου και γρήγορα θα έρθει και το μωράκι που τόσο λαχταράς.