Απροφυλακτο σεξ με ξενο

02.04.2015
Θελω να παω να κανω εξετασεις για σεξουαλικως μεταδιδομενα νοσηματα αλλα εψαξα πολυ στο internet και δεν καταλαβα αν μπορουν να ανιχνευτουν απ το τεστ Παπ.

Καλησπερα σας, ειχα παει στην ξαδερφη μου στο εξωτερικο και χθες βραδυ ειχα σεξουαλικη επαφη με εναν αντρα απο τη Σενεγαλη χωρις προστασια. Σημερα γυρισα στην Αθηνα. Ειμαι 22. Εχω τρομαξει παρα πολυ. Πηρα το χαπι της επομενης μερας το ιδιο βραδυ. Δεν ξερω τι να κανω το εχω πει μονο στην αδελφη μου. Θελω να παω να κανω εξετασεις για σεξουαλικως μεταδιδομενα νοσηματα αλλα εψαξα πολυ στο internet και δεν καταλαβα αν μπορουν να ανιχνευτουν απ το τεστ Παπ. Μηπως γνωριζετε κατι; Τι θα μου προτεινατε να κανω; Εχω τρελαθει...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αναστασία μου, όντως πολλές σοβαρές σεξουαλικώς μεταδιδόμενες μολύνσεις, όπως ο HIV και η ηπατίτιδα χρειάζονται διαφορετικές εξειδικευμένες εξετάσεις και δεν φαίνονται στο Παπ-τεστ. Το "ενισχυμένο" Παπ-τεστ μπορεί να ανιχνεύσει μόνο εκείνες τις μολύνσεις που προσβάλλουν τα γυναικεία γεννητικά όργανα και όχι το σύνολο του οργανισμού.

Το καλύτερο είναι λοιπόν να απευθυνθείς στο ΚΕΕΛΠΝΟ (τηλ. 210-5212054 - http://www.keelpno.gr) που λειτουργεί 24/7 για να σου πουν πού μπορείς να εξεταστείς δωρεάν και τι άλλο πρέπει να κάνεις.

Μέχρι στιγμής, καλά έκανες να πάρεις το χάπι της επόμενης μέρας. Όμως δεν αρκεί, γιατί αν ο άνθρωπος αυτός πηγαιοέρχεται συχνά στην πατρίδα του και δεν είναι εμβολιασμένος μπορεί να είναι φορέας διάφορων ασθενειών όχι μόνο σεξουαλικώς μεταδιδόμενων.

Το ποιες μπορεί να είναι αυτές οι ασθένειες που ίσως κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στη Σενεγάλη και τι ακριβώς πρέπει να κοιτάξεις ξέρουν να σου πουν οι αρμόδιοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ελπίζω να μην ξανακάνεις τέτοια απερισκεψία προχωρώντας σε σεξ χωρίς προφυλάξεις, όχι μόνο με Αφρικανούς αλλά ούτε και με Έλληνες. Δυστυχώς οι ασθένειες δεν έχουν σύνορα.