Χάπι της επόμενης ημέρας

02.04.2015
Αν χρησιμοποιώ το χάπι της επόμενης ημέρας συχνά, υπάρχει περίπτωση να πάθω κάτι; Αποβάλλεται από τον οργανισμό;

Συγχαρητήρια, θεία Λουκία, για τη στήλη σου. Πρέπει να ζητήσω τη συμβουλή σου. Διάβασα κάποια απάντησή σε άλλη κοπέλα για το χάπι της επόμενης ημέρας ότι δεν επηρεάζει τη γονιμότητά σου μελλοντικά. Παρόλα αυτά, όμως, έχω τις αμφιβολίες μου, γιατί το έχω χρησιμοποιήσει σε 2 ''έκτακτες περιστάσεις'', καθώς το αγόρι μου δεν μπορεί να φορέσει προφυλακτικό, αφού όταν φορούσε άρχισε να βγάζει σπυράκια, φαγούρες κ.λπ. Υποθέσαμε πως θα έχει κάποια αλλεργία. Γι 'αυτό ,λοιπόν, θα ήθελα να ρωτήσω αν χρησιμοποιώ το χάπι της επόμενης ημέρας συχνά, υπάρχει περίπτωση να πάθω κάτι; Αποβάλλεται από τον οργανισμό; Επίσης, διάβασα ότι υπάρχει ένα χάπι, που μπορείς να το πάρεις μέσα σε 72 ώρες και ένα άλλο μέσα σε 120, τι διαφορά έχουν και ποιο θα ήταν το καλύτερο να επιλέξω; Γενικά, θα ήθελα να είμαι πλήρως ενημερωμένη για κάθε κίνδυνο. Ελπίζω, να μη σε κούρασα με το πλήθος των ερωτήσεων. Ευχαριστώ...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Γλυκερία μου, ομολογουμένως είναι πολύ καλό που σκέφτεσαι σοβαρά την αντισύλληψη. Ωστόσο, θα πρέπει να καταλάβεις ότι ΤΟ «ΧΑΠΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ!

Το έχουμε γράψει αμέτρητες φορές και πραγματικά απορώ πώς είναι δυνατόν να εξακολουθούν να υπάρχουν κοπέλες σαν κι εσένα που επιμένουν να αγνοούν αυτή την πληροφορία και να καταφεύγουν στο χάπι αυτό σαν να είναι καραμέλα.

Ε, λοιπόν το χάπι της επόμενης μέρας δεν είναι καραμέλα! Και μπορεί να μην επηρεάζει τη γονιμότητα σου μελλοντικά αλλά αναστατώνει τον κύκλο σου και τον οργανισμό σου άμεσα, γι’ αυτό δεν πρέπει να το παίρνεις δύο φορές στον ίδιο κύκλο (χωρίς να δεις περίοδο ενδιάμεσα), ούτε και συνέχεια, μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει.

Το χάπι της επόμενης μέρας είναι η έσχατη λύση όταν φοβόμαστε για μια ενδεχόμενη εγκυμοσύνη αφού έχουν αποτύχει η μέθοδος που χρησιμοποιούμε κανονικά και επιπλέον δεν πιάνει πάντα –ιδιαίτερα όταν καθυστερείς να το πάρεις.

Επίσης, το προφυλακτικό δεν είναι η μόνη μέθοδος αντισύλληψης. Ακόμα πιο σίγουρη μέθοδος και κατάλληλη για τις νεαρές ηλικίες είναι τα αντισυλληπτικά χάπια, τα οποία όταν λαμβάνονται με την έγκριση του γυναικολόγου είναι απολύτως ασφαλή –μπορεί μάλιστα και να ωφελήσουν τον οργανισμό σου- και είναι εντελώς άλλο πράγμα από το χάπι της επόμενης μέρας.

Εφόσον λοιπόν είσαι σε μια σταθερή, αποκλειστική σχέση και το προφυλακτικό δημιουργεί προβλήματα στο αγόρι σου, το καλύτερο θα ήταν να ακολουθήσεις αυτή τη μέθοδο αντισύλληψης. Εξάλλου, θα πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν και προφυλακτικά κατασκευασμένα από σιλικόνη, τα οποία είναι εξίσου αποτελεσματικά για την προστασία σου από τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες, αλλά δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις όπως το λάτεξ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ