Μενω εκτος

03.04.2015
Γιατι ενω πηγαινα στη σχολη αποδειχτηκε τοσο δυσκολο να κανω σωστες παρεες; Εφταιγα εγω; Οι συνθηκες; Ο αρνητισμος που ειχα;

Θεια Λουκια καλησπερα ! Θελω να σου μιλησω οχι για καποιο προβλημα, αναποδια θα το ελεγα! Πριν 2 χρονια περασα φιλολογια σε μια πολη μακρια από το σπιτι μου και ημουν ενθουσιασμενη ανυπομονωντας να παω! Στην πορεια αποδειχτηκε πολυ λαθος η επιλογη μου! Στο πρωτο ετος ζητημα να πατησα 6 φορες στη σχολη, το αποτελεσμα ηταν να μην κανω αρκετες γνωριμιες. Δεν μ αρεσαν τα μαθηματα, δεν μ αρεσε η πολη, μου λειπαν οι φιλοι μου το σπιτι μου, ολα! Και ετσι για 6-7 μηνες ειχα βαλτωσει σε μια κατασταση που δεν μου ταιριαζε καθολου! Ειχα μερικα κοριτσια να βγαινω, αλλα δεν περνουσα καλα μαζι τους οποτε προτιμουσα να μενω σπιτι μου, διοτι δεν μαρεσει και να συμβιβαζομαι τοσο ασχημα ενω δεν περναω καλα με καποιον!

Στο 2ο ετος που πηγαινα σχεδον σε ολα τα μαθηματα, ειχαν δημιουργηθει οι παρεες οπως ειναι λογικο και ηταν δυσκολο να ενταχθω! Ειχα γεμισει αρνητισμο και γνωριζα ατομα με τα οποια ομως χανομουν! Ενιωθα σαν να ειχα παθει καταθλιψη, αν και ειναι βαρια αυτη η λεξη. Κοιμομουν ολη μερα και απλα ημουν ''στασιμη''! Αποφασισα λοιπον να γυρισω Αθηνα, να κανω 10% και να μπω σε καινουρια σχολη απο Σεπτεμβρη, το θεμα ειναι ομως οτι σκεφτομαι μην ξανα παθω το ιδιο! Αν και γενικα σαν Βαλια ποτε δεν ειχα προβλημα με τις παρεες, ποτε δεν ημουν μονη, μοναχικη ισως, αλλα μονη ποτε! Επειδη ομως την επαθα μια φορα φοβαμαι μην την ξανα παθω και 2η!

Το θεμα ομως ειναι ΓΙΑΤΙ ενω πηγαινα στη σχολη αποδειχτηκε τοσο δυσκολο να κανω σωστες παρεες; Εφταιγα εγω; Οι συνθηκες; Ο αρνητισμος που ειχα; Μαλλον κατά βαθος ισως να ηθελα να γυρισω πισω στην Αθηνα απο καιρο και να μην ηθελα πραγματικα να κανω φιλιες εκει! Εσυ τι πιστευεις; Σιγουρα θα σου εχουν ξανα μιλησει για κατι παρομοιο! Ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σου!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Βάσια μου, το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να διαλέξεις έναν δρόμο για να ακολουθήσεις και να συγκεντρωθείς στις σπουδές σου. Από την ηλικία του σχολείου και μετά οι φιλίες δεν έχουν και τόση σημασία.

Άλλωστε, σίγουρα έχεις κάποιες φίλες από παλιά κι αυτές είναι εκείνες που θα σου μείνουν στη συνέχεια της ζωής σου.

Οι καινούργιες γνωριμίες είναι απλά για να χαλαρώνεις κάποιες ώρες και να δημιουργείς διασυνδέσεις που θα σε διευκολύνουν στις σπουδές σου. Αν βέβαια προκύψει και κάποια βαθύτερη φιλία, καλοδεχούμενη είναι, αλλά δεν χρειάζεται να είναι μέσα στις επιδιώξεις σου, ούτε να καθορίζει τις επιλογές σου.

Συνοψίζοντας νομίζω ότι θα πρέπει ν' αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα και τις προσδοκίες σου. Δεν είσαι πια στην εφηβεία...