Τι συμπεριφορά να έχω;

06.04.2015
Δεν είμαι απλά τσιμπημένος μαζί της, νιώθω πως την αγαπάω, ενδιαφέρομαι γι' αυτην, την σκέφτομαι συνεχώς...

Λοιπόν είμαι 16 ετών και δεν έχω ούτε ωραίο πρόσωπο, ούτε σώμα (πιστεύω). Μου αρέσει μια κοπέλα από την αρχή της χρονιάς αλλά δεν είναι μια έξαρση των εφηβικών ορμονών μου. Δεν είμαι απλά τσιμπημένος μαζί της, νιώθω πως την αγαπάω, ενδιαφέρομαι γι' αυτην, την σκέφτομαι συνεχώς, προσπαθώ να την προσεγγίσω και μιλάμε καμία φορά στο μάθημα καθώς κάθετε ακριβώς στην πίσω θέση από εμένα.

Τον τελευταίο καιρό ο διπλανός μου (ωραιότερος από εμένα) που έχει σχέση εδώ και μισό χρόνο με μια κοπέλα, της την πέφτει και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο το κάνει αυτό. Όταν του ζήτησα ευγενικά να μου εξηγήσει απλά μου είπε σκάσε και έφυγε και από τότε με αποφεύγει σε τετ-α-τετ συναντήσεις.

Με προσβάλλει μπροστά της αλλά εγώ επειδή δεν θέλω να τον δείρω και να φανώ βίαιος μπροστά στην κοπέλα απλά τον γράφω και συμπεριφέρομαι σαν κύριος, ούτε βρίζω, ούτε τίποτα σχετικό. Με προκαλεί συνεχώς, με μειώνει σε όλους και όλες διαδίδει φήμες και σχολιάζει παλίους "έρωτες". Δεν ξέρω τι να κάνω με την περίπτωσή του. Επίσης είναι και ένα άλλο θέμα. Δεν ξέρω τι να κάνω για να την κερδίσω. Μπορείς να με βοηθήσεις; Σε ευχαριστώ θεία Λουκία.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Χρήστο μου, εδώ μου θέτεις δύο διαφορετικά προβλήματα: το ένα είναι ο ανταγωνισμός με τον συμμαθητή σου και το άλλο το ενδιαφέρον αυτού του κοριτσιού.

Ως προς τον συμμαθητή σου που σε διαβάλλει, θα πρέπει να καταλάβεις ότι εκείνος ποντάρει στον καλό σου χαρακτήρα για να παίζει ύπουλα, κάτω από τη ζώνη. Φυσικά, ο τρόπος του δεν είναι σωστός, όμως όσο εσύ εξακολουθείς να του φέρεσαι με το γάντι τόσο εκείνος θα εκμεταλλεύεται την κατάσταση εις βάρος σου. Θα πρέπει λοιπόν να γυρίσεις το παιχνίδι και να αναθεωρήσεις τους κανόνες με τους οποίους παίζεις εσύ.

Φυσικά, δεν θα πέσεις στο επίπεδο του για να τον βρίσεις ή να έρθεις στα χέρια αλλά όταν φλερτάρει μπροστά σου με κάποια που πιθανόν να σε ενδιαφέρει, μπορείς άνετα να του θυμίσεις τη σχέση που ήδη έχει, λέγοντας του κάτι σαν «δεν ήξερα ότι έχετε χωρίσει με την […-όνομα της κοπέλας]». Αυτή η πληροφορία αφενός θα κάνει τον ίδιο να έρθει σε δύσκολη θέση (και πιθανόν να θέλει να σε χτυπήσει, αλλά θα χάσει αν το κάνει) γιατί θα πρέπει είτε να αρνηθεί δημοσίως τη σχέση του, είτε να υποχωρήσει και αφετέρου θα κάνει το κορίτσι που διεκδικεί να αρχίσει να αμφιβάλλει για το ειλικρινές ενδιαφέρον του. Και αν μεν πρόκειται για σωστό κορίτσι, ό,τι κι αν κάνει εκείνος θα τον απορρίψει αφού θα καταλάβει ότι δεν πρόκειται για σοβαρό τύπο, ενώ αν πρόκειται για κάποια μη-σοβαρή δεν σε νοιάζει ούτως ή άλλως.

Γενικότερα, σε σχέση με τον ανταγωνιστή σου, σημασία έχει τι παίζεται σε κάθε φάση που διεκδικείτε εμφανώς μια κοπέλα μπροστά της κι όχι τι λέει εκείνος πίσω από την πλάτη σου. Ωστόσο, για να έχεις τα νώτα σου καλυμμένα, μπορείς να διαδώσεις ότι αυτός ο τύπος έχει θέμα γενικότερα με τα κορίτσια, ότι είναι φαντασιόπληκτος κι ενώ έχει κοπέλα, προσπαθεί να το παίξει ελεύθερος καρδιοκατακτητής, πράγμα που δεν είναι καθόλου ψέμα.

Σε κάθε περίπτωση, να θυμάσαι ότι αυτός ποντάρει περισσότερο στη δική σου συστολή και αυτοσυγκράτηση και λιγότερο στις ικανότητες του. Το γεγονός ότι μπορεί να θεωρείται «ωραίος», από μόνο του μπορεί να του εξασφαλίσει πιθανόν το ενδιαφέρον των κοριτσιών που προσέχουν μόνο τα επιφανειακά χαρακτηριστικά ενός αγοριού. Όμως, είναι εξίσου πιθανόν αυτές οι κοπέλες να μην ενδιαφέρουν εσένα, οπότε άσε τον να κάνει ό,τι νομίζει μαζί τους.

Τώρα, εφόσον μιλάμε για ένα κορίτσι που σε ενδιαφέρει πραγματικά, αν φερθείς με τον τρόπο που είπαμε και τον «καρφώσεις» μπροστά του όπως του αξίζει, εκείνη οφείλει να καταλάβει ότι προσπαθείς να την προστατεύσεις και θα τον βάλει στον πάγο κι έτσι εσύ θα έχεις ελεύθερο το πεδίο για να φερθείς σαν τον ήρωα της και να την φλερτάρεις με τον τρόπο που σε εκφράζει καλύτερα.

Αυτό βέβαια, δεν σου εξασφαλίζει ότι εκείνη θα σε ερωτευτεί αλλά θα σου δώσει επιπλέον πόντους στα μάτια της και σίγουρα θα τη βάλει σε σκέψεις.

Σε κάθε περίπτωση, ο ερωτικός ανταγωνισμός πάντα θα υπάρχει στη ζωή σου κι αυτό που πρέπει να κρατήσεις απ’ όλα αυτά είναι ότι οφείλεις να προσαρμόζεσαι ανάλογα, γιατί δεν παίζουν όλοι με τους ίδιους κανόνες. Όμως οι γυναίκες που αξίζουν το δικό σου ενδιαφέρον θα πρέπει να μετράνε πόντους με τους δικούς σου κανόνες κι όχι με τους κανόνες του άλλου, γιατί τότε είναι σίγουρο ότι ακόμα κι αν τις κατακτήσεις θα είναι για τους εντελώς λάθος λόγους και δεν θα είναι για πολύ.