Νιωθει φυλακισμενος

07.04.2015
Το βραδυ προχθες με πηρε τηλεφωνο και μου ειπε οτι θα πανε για υπνο αλλα στη συνεχεια πηγαν στα μπουζουκια μεχρι το πρωι.

Θεια Λουκια, τα εχω κανει πολυ χαλια στη ζωη μου και θα ηθελα παλι την συμβουλη σας. Ειμαι παντρεμενη εικοσι χρονια. Μια σχεση περιεργη. Στο παρελθον ειχα βρει προφυλακτικα κρυμμενα κ οταν το ρωτησα μου ειπε οτι δεν ηταν δικα του. Ειχα τοτε το παιδι μικρο και δεν το εκανα θεμα. Κατα καιρους παντα ειχε μια καλη δικαιολογια. Πριν ενα χρονο εκανα test pap και βρεθηκα να εχω HPV. Παλι δεν ειχα αποδειξεις αφου τον ιο αυτο μπορεις να τον εχεις χρονια… Παει κι αυτο. Εκεινο που με αγανακτησε ειναι το εξης: εχει φυγει για δουλεια σε άλλη πολη με συναδελφους. Το βραδυ προχθες με πηρε τηλεφωνο και μου ειπε οτι θα πανε για υπνο αλλα στη συνεχεια πηγαν στα μπουζουκια μεχρι το πρωι. Εχθες παλι τα ιδια πηρε τηλεφωνο και μου λεει παω για υπνο αλλα ξεχασε να κλεισει το τηλεφωνο και ακουσα που κανονιζαν να βγουνε. Του εστειλα μηνυμα κ του το ειπα και μου απαντησε το εξης, οτι ναι και τι εγινε; Κ του εξηγω οτι δεν με πειραξε που θα πηγαινε αλλα που ειπε ψεματα και τοτε ειπε τη μεγαλη κουβεντα οτι νοιωθει φυλακισμενος οταν πρεπει να μου λεει που παει και ποτε. Τι πρεπει να κανω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Γιώτα μου, θα σταθώ σ' αυτό που σου είπε ότι νιώθει "φυλακισμένος", γιατί εκεί είναι το κλειδί: αυτό δείχνει ότι έχει ενοχές γι' αυτά που κάνει, είτε γιατί κάνει πράγματα που δεν θα έπρεπε (βλ. απιστία), είτε γιατί στο παρελθόν του είχες απαγορεύσει να βγαίνει μόνος του και προσπαθεί να αποφύγει τους καυγάδες λέγοντας ψέματα, είτε και τα δύο μαζί.

Όλο αυτό δείχνει ότι εκείνος δεν είναι ευχαριστημένος από τη σχέση σας και μένει μαζί σου από μια αίσθηση υποχρέωσης. Με άλλα λόγια έχετε έναν συμβατικό γάμο και θα πρέπει να το συνειδητοποιήσεις αυτό και να πάψεις να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου.

Από εκεί και πέρα, αν εσύ δεν θέλεις να ζεις σε έναν συμβατικό γάμο, θα πρέπει να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα και να βάλεις το μαχαίρι στο κόκκαλο. Δηλαδή, θα πρέπει να πεις στον άντρα σου -ήρεμα, ψύχραιμα κι από κοντά, αφού γυρίσει από το επαγγελματικό ταξίδι του- πως καταλαβαίνεις ότι δεν είναι ευχαριστημένος από τη ζωή σας και να του ζητήσεις να σου πει τι θα ήθελε να κάνετε διαφορετικά για να περνάτε καλύτερα μαζί.

Αν αυτά που θα σου πει σε βρίσκουν σύμφωνη και μπορείς να του τα προσφέρεις, τουλάχιστον ως έναν βαθμό, τότε δεν έχεις παρά να προσπαθήσεις σ' αυτή την κατεύθυνση -τουλάχιστον για ένα διάστημα κάποιων μηνών- με την ελπίδα πως θ' αλλάξουν τα πράγματα. Αν δεν αλλάξουν, τότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά εκτός από να τον χωρίσεις και να δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να ξαναφτιάξει τη ζωή του.

Αν πάλι δεν σε πειράζει να ζεις σε έναν συμβατικό γάμο και μπορείς να είσαι ευτυχισμένη ακολουθώντας τις δικές σου δραστηριότητες, τότε δεν έχει νόημα να τον κυνηγάς και να τσαντίζεσαι με τα τσιλιμπουρδίσματα του: άσε τον να κάνει ό,τι καταλαβαίνει και κάνε κι εσύ ό,τι καταλαβαίνεις.

Σ' αυτή την περίπτωση βέβαια, καλό θα ήταν να τον ενημερώσεις (για να μην νομίζει ότι τρως κουτόχορτο) πως δεν σ' ενδιαφέρει τι κάνει κι ότι θα φροντίσεις να κάνεις και 'συ τη ζωή σου. Και ζήτησε του απλά να είναι διακριτικός στο εξής για να κρατήσετε τα προσχήματα απέναντι στους γνωστούς σας ώστε να μην σας σχολιάζουν.