Αποτρίχωση μουστάκι

09.04.2015
Κάθε φορα μετά την αποτρίχωση στο μουστάκι είτε με κρύο ειτε με ζεστό κερί η περιοχή μένει κόκκινη για ώρες κ εμφανίζει πολλά μικρά σπυράκια με πύον

Καλησπέρα θεια λουκια! Το πρόβλημα μου ειναι οτι κάθε φορα μετά την αποτρίχωση στο μουστάκι είτε με κρύο ειτε με ζεστό κερί η περιοχή μένει κόκκινη για ώρες κ εμφανίζει πολλά μικρά σπυράκια με πύον που μενουν 4-5 μέρες. Από τι προέρχονται; Μήπως είμαι αλλεργική; Τι να κάνω; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Συγχαρητήρια για τη στήλη σου!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αναστασία μου, το πιθανότερο είναι ότι παθαίνεις κάποια μόλυνση από λανθασμένη εφαρμογή του κεριού. Αυτό μπορεί να συμβεί αν το δέρμα σου δεν είναι απολύτως καθαρό πριν την αποτρίχωση και καθώς ερεθίζεται από το τράβηγμα του κεριού προσβάλλεται από κάποιο κοινό μικρόβιο που υπάρχει παντού γύρω μας, όπως ο σταφυλόκοκκος τον οποίο μπορείς να κολλήσεις ακόμα και από το σφουγγάρι του μπάνιου.

Η αλλεργία είναι λιγότερο πιθανή καθώς το κερί δεν μένει πάνω στο δέρμα σου για πολλή ώρα, ούτε έχει κάποιο ιδιαίτερα ερεθιστικό παράγοντα. Βέβαια, για να σιγουρευτείς ως προς αυτό, αρκεί να πλύνεις τα χέρια σου κι αφού τα σκουπίσεις, ν' απλώσεις στην πάνω πλευρά του ενός χεριού λίγο κρύο κερί, να το αφήσεις να στεγνώσει και μετά να το βγάλεις για να δεις το αποτέλεσμα: μια κοκκινίλα από το τράβηγμα είναι φυσιολογική παρότι το δέρμα του χεριού δεν είναι τόσο ευαίσθητο όσο του προσώπου. Όμως, αν πάλι δεις σπυράκια, τότε πράγματι κάτι μπορεί να σε πειράζει στη σύνθεση του κεριού και σ' αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν το κόψεις από τις μεθόδους που χρησιμοποιείς.

Τώρα, εφόσον αποκλείσεις το ενδεχόμενο της αλλεργίας, μπορείς να κάνεις δύο πράγματα: το ένα είναι να δοκιμάσεις να καθαρίσεις κάθε ίχνος μακιγιάζ, σκόνης και ιδρώτα από το σημείο πριν την αποτρίχωση με το κερί και αφού αφαιρέσεις το μουστάκι να περάσεις την περιοχή με καθαρό οινόπνευμα ή με κάποιο άχρωμο αντισηπτικό και στη συνέχεια να απλώσεις μια απλή αντισηπτική κρέμα που θα ζητήσεις από το φαρμακείο. Επίσης, μετά από όλα αυτά μπορείς να περιορίσεις την κοκκινίλα τρίβοντας απαλά ένα παγάκι στο αποτριχωμένο σημείο. Εννοείται φυσικά πως θα πετάς πάντα το χρησιμοποιημένο κερί και θα απλώνεις καθαρό όποτε θέλεις να κάνεις αποτρίχωση με αυτόν τον τρόπο.

Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να δοκιμάσεις έναν διαφορετικό τρόπο απαλλαγής από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Αν μεν δεν έχεις πολλές και πυκνές τρίχες, το ντεκαπάζ με ειδικό προϊόν που θα βρεις στα καταστήματα καλλυντικών, μπορεί να σου λύσει τα χέρια. Το ντεκαπάζ βέβαια δεν αφαιρεί τις τρίχες, αλλά τις "εξαφανίζει" και το αποτέλεσμα μπορεί να φαίνεται πολύ φυσικό. Αν όμως το μουστάκι σου είναι αρκετά... τροφαντό μπορείς να επιλέξεις την αποτρίχωση με λέιζερ, η οποία είναι η πλέον αποτελεσματική σ' αυτά τα θέματα και προσωπικά πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά της.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς πρέπει να δοκιμάσεις τι δουλεύει καλύτερα για σένα και είμαι σίγουρη ότι θα βρεις τη λύση.