Με ενοχλει ο πρωην

09.04.2015
Ολον αυτον τον χρονο κατα διαστηματα στελνει μηνυματα και καλα φιλικα, και καποιες φορες λεγοντας ποσο σημαντικη του ημουν

Θεια Λουκια γεια σου! χρειαζομαι τη βοηθεια σου... εδω και ενω χρονο εχω μια σχεση και περναω φανταστικα. Η προηγουμενη ηταν κακη, με εναν ανθρωπο ωραιοπαθη, εγωιστη και για μενα με ψυχολογικα προβληματα, την οποια και εληξα πολυ πολιτισμενα. Το θεμα ειναι οτι ο πρωην ολον αυτον τον χρονο κατα διαστηματα στελνει μηνυματα και καλα φιλικα, και καποιες φορες λεγοντας ποσο σημαντικη του ημουν με αποκορυφωμα το μηνα που μας περασε οπου κυριολεκτικα με επρηξε!

Εχω καταλαβει τι παιζει μαζι του και δεν ειναι τιποτα αλλο απο μια απελπιδα προσπαθεια να φτιαξει την εικονα του καθοτι ζουμε σε μικρη πολη. Εγω οχι μονο μαζι του αλλα και με καθε πρωην δεν κραταω επαφες ουτε καν φιλικες. Η τακτικη που ακολουθουσα ειναι να μην απανταω ποτε ελπιζοντας οτι καποια στιγμη θα βαρεθει και θα σταματησει. Σε ολον αυτο το χρονο του απαντησα σε ενα μηνυμα μονο ζητωντας να μην με ενοχλει κατι που φυσικα δεν τον πτοησε. Χτες λοιπον που μου ξαναεστειλε του ειπα πως δεν εχω καποιο θεμα μαζι του απλα δε με ενδιαφερει γιατι εχω προχωρησει και οτι ειναι η τελευταια φορα που του απαντω με αυτον τον τροπο.

Οπως καταλαβαινεις ξερω πως θα ξαναστειλει γιατι ακομα και η τακτικη αδιαφοριας δεν εχει πιασει! Σε παρακαλω πες μου πως να κινηθω, ξερω πως δεν μπορει να μου κανει κατι αλλο, αλλα καθε φορα που βλεπω μηνυμα του αναστατωνομαι και εγω θελω ολα να ειναι τελεια με τη σχεση μου και δουλευω πολυ πανω σε αυτο! Φοβαμαι μην μου ξαναστειλει μονιμως...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαίρη μου, εδώ έχεις δύο επιλογές: ή θα αδιαφορείς ειλικρινά στο εξής για τα μηνύματα του ή αν δεν μπορείς να το αντέξεις, θ’ αλλάξεις τηλέφωνο.

Εντωμεταξύ θα πρέπει να πάψεις να βαυκαλίζεσαι με την ιδέα ότι εκείνος προσπαθεί να φτιάξει την εικόνα του και να σου κάνει τον καλό. Αν ήθελε κάτι τέτοιο θα σε είχε αφήσει στην ησυχία σου και δεν θα σε ξαναενοχλούσε ή το πολύ-πολύ να σου έστελνε κανένα χρόνια πολλά σε τίποτα γενέθλια και γιορτές.

Αντίθετα, αυτό που κάνει δείχνει ότι θέλει να σε εκδικηθεί επειδή τον άφησες και να σου χαλάσει τη σχέση σου κι όσο του δίνεις τη δύναμη να σ’ εκνευρίζει απλά τον δικαιώνεις. Είναι όμως στο χέρι σου να σταματήσεις να του δίνεις αυτή την εξουσία αφού αυτό υποτίθεται ότι θέλεις και να μην ανοίγεις καν τα μηνύματα του, όπως μπορείς να κάνεις και με τα διαφημιστικά που δεν σ’ ενδιαφέρουν.

Διαφορετικά, όπως είπαμε και στην αρχή, μπορείς ν’ αλλάξεις τηλέφωνο, κάτι που είναι η πρώτη λύση που θα σκεφτόταν ο καθένας. Ή μήπως κατά βάθος σ’ αρέσει κι εσένα αυτό το παιχνίδι επειδή νομίζεις ότι ανεβάζεις τις μετοχές σου απέναντι στο αγόρι σου; Αν αυτή είναι η περίπτωση και σ’ ενδιαφέρει πραγματικά να βοηθήσεις τη σχέση σου, καλύτερα να δείξεις απόλυτη αδιαφορία απέναντι στον πρώην σου, όπως επίσης είπαμε στην αρχή…