Ένιωσα υποτιμημένη

15.04.2015
Δεν μου άρεσε που το είπε αυτό μπροστά σε όλη την τάξη γιατί μπορεί να έδωσε την εντύπωση στους υπόλοιπους ότι γράφω συνέχεια χάλια...

Θεια Λουκία, θα ' θελα τη γνώμη σου σ' ένα θέμα που με απασχολεί και με στενοχωρεί. Πρόσφατα, έγραψα ένα διαγώνισμα στα μαθηματικά και δεν τα πήγα και πολύ καλά. Γενικά δεν είμαι καλή στο συγκεκριμένο μάθημα. Καθώς λέγαμε με την καθηγήτρια στην τάξη τις απαντήσεις του διαγωνίσματος, μου είπε ότι έμεινε εντυπώσιασμένη από μια δύσκολη άσκηση που είχα λύσει σωστά. Όταν μου το είπε αυτό, ένιωσα ότι με υποτίμησε. Δεν μου άρεσε που το είπε αυτό μπροστά σε όλη την τάξη γιατί μπορεί να έδωσε την εντύπωση στους υπόλοιπους συμμαθητές μου ότι γράφω συνέχεια χάλια στα διαγωνίσματα. Και γιατί το είπε αυτό μόνο σε μενα και όχι σε κάποιο άλλο παιδί; Γενικά, δεν μου έχει δώσει ποτέ άλλες αφορμές η συγκεκριμένη καθηγήτρια. Μήπως είναι η ιδέα μου ή όντως το είπε επειδή δεν είμαι και τόσο καλή στο μάθημά της; Σε παρακαλώ θεία Λουκία πες μου τί πιστεύεις εσύ, γιατί όσο το σκέφτομαι τόσο στενοχωριέμαι.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Εβελίνα μου, πιθανόν ο τρόπος που εκφράστηκε η καθηγήτρια σου να ήταν ατυχής, όμως πιστεύω ότι εξεπλάγη ευχάριστα από τις επιδόσεις σου στη συγκεκριμένη άσκηση ακριβώς γιατί φαίνεται να είσαι αδύνατη στο μάθημα της και θέλησε να σε ενθαρρύνει λέγοντας σε όλους πόσο καλά τα κατάφερες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να τα καταφέρεις καλύτερα στο μέλλον, αν προσπαθήσεις με τον ίδιο τρόπο κι αυτό είναι που πρέπει να κρατήσεις από το όλο περιστατικό.

Το να παρεξηγείσαι επειδή η άλλοι μπορεί να κατάλαβαν ότι δεν γράφεις καλά στα διαγωνίσματα είναι λίγο υποκριτικό απέναντι στον εαυτό σου πρώτα απ' όλα, αφού από μόνη σου παραδέχεσαι ότι δεν είσαι καλή και ταυτόχρονα σε μια τάξη όλοι ξέρουν λίγο-πολύ πόσο καλοί ή άσχετοι είναι οι υπόλοιποι ήδη από τη συμμετοχή τους στο μάθημα. Άρα, σιγά τα νέα...

Εν ολίγοις, δεν βλέπω λόγο γιατί να πάρεις τόσο αρνητικά την παρατήρηση της. Την αλήθεια είπε η γυναίκα και μάλιστα για καλό. Μπορεί να την είπε λίγο άκομψα, αλλά εσύ κράτα το καλό και σταμάτα να κάνεις την τρίχα-τριχιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ