Αντισυλληπτικα

16.04.2015
Ποια ειναι τα καλυτερα; Θελω να τα ξεκινησω καθαρα για αντισυλληψη αλλα ο γιατρος ειπε...

Τα Mercilon η τα Yasminelle ειναι καλυτερα; Θελω να τα ξεκινησω καθαρα για αντισυλληψη αλλα ο γιατρος ειπε τα Mercillon. Εγω επαιρνα πριν μερικα χρονια ομως τα Yasminelle. Ποια η διαφορα τους;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Τόνια μου, στα αντισυλληπτικά δεν υπάρχουν «καλύτερα» και «χειρότερα». Η επιλογή εξαρτάται από τις προσωπικές σου ανάγκες και από το προσωπικό ιατρικό ιστορικό σου. Καθώς λοιπόν υπάρχουν πολλά είδη χαπιών, είναι σοφότερο ν' αφήνεις τον γιατρό σου να αποφασίζει, ο οποίος είναι ο πλέον αρμόδιος για να κρίνει υπεύθυνα ποιο είναι το κατάλληλο για την περίπτωση σου.

Τώρα, τα δύο προϊόντα που αναφέρεις ανήκουν στην ίδια κατηγορία αντισυλληπτικών χαπιών, είναι δηλαδή και τα δύο χάπια «συνδυασμού» που σημαίνει ότι περιέχουν συνδυασμό από δύο ορμόνες (οιστρογόνα και προγεστερόνη).

Η διαφορά τους είναι ότι τα Mercillon έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα από αυτές τις ορμόνες σε σχέση με τα Yasminelle. Αυτή η διαφορά κάνει τα Mercilon πιο «αξιόπιστα» από άποψη αντισύλληψης, καθώς η αποτελεσματικότητα τους δεν εξαρτάται τόσο πολύ από την ακριβή ώρα που θα τα πάρεις κι έτσι έχουν σχεδόν μηδενικές πιθανότητες να αποτύχουν.

Αντίθετα, όπως θα ξέρεις ήδη, η δράση των Yasminelle μπορεί να επηρεαστεί ακόμα κι από μια μικρή διαφοροποίηση στην ώρα που τα παίρνεις. Αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όταν ο σκοπός είναι η ρύθμιση του κύκλου σου αλλά όταν ο σκοπός είναι καθαρά η αντισύλληψη, αυτή η λεπτομέρεια αποκτά πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα.

Σε κάθε περίπτωση και οι δύο επιλογές είναι κατάλληλες για μακροχρόνια χρήση και δεν υπάρχει λόγος να προβληματίζεσαι τόσο πολύ. Έχε εμπιστοσύνη στον γιατρό σου. Ξέρει τι κάνει και εκ των πραγμάτων καλύτερα από σένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ