Περίοδος

16.04.2015
Μετά από αυτο το γεγονός του αίματος έχει αργήσει η περίοδος μου 15 μέρες και το παράξενο είναι πως πάντα είχα σταθερό κύκλο.

Θεία Λουκία καταρχάς συγχαρητήρια για το Blog σου. Είμαι 17 χρονών και είχα την πρώτη σημαντική ερωτική εμπειρία με ένα αγόρι ένα χρόνο μεγαλύτερο. Αν και δεν είχαμε προχωρήσει σε ολοκληρωμένη συνουσια είμαι σχεδόν σίγουρη πως ο παρθενικος μου υμενας έχει σπάσει μιας και μετά των προκαταρκτικων είχα δει τρεις φορές λίγο αιμα. Δεν με απασχολεί αυτό. Απλά μετά από αυτο το γεγονός του αίματος έχει αργήσει η περίοδος μου 15 μέρες και το παράξενο είναι πως πάντα είχα σταθερό κύκλο. Δεν ξέρω αν αυτό το γεγονός της ρήξης του υμένα παίζει κάποιο ρόλο η απλά έχω διαταραχές...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ντέμι μου, στην ηλικία που είσαι η ορμονική ισορροπία είναι αρκετά ευαίσθητη και μπορεί να επηρεαστεί εύκολα από διάφορους παράγοντες με αποτέλεσμα να έχεις καθυστέρηση.

Ωστόσο, από τη στιγμή που έχεις σεξουαλικές επαφές με άτομα του άλλου φύλου, ακόμα κι αν δεν έχει υπάρξει πλήρης διείσδυση, υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο μιας εγκυμοσύνης.

Συνεπώς, κάθε φορά που έχεις καθυστέρηση θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις ένα σπιτικό τεστ για να αποκλείσεις αυτό το ενδεχόμενο.

Βλέπεις η σύλληψη μπορεί να προκύψει ακόμα και από εκσπερμάτωση κοντά στην είσοδο του κόλπου, γι' αυτό και σε κάθε είδους επαφή του πέους με τη μικρή σου περιοχή είναι φρόνιμο να χρησιμοποιείς προφυλακτικό, πάντα και παντού.

Άλλωστε, με τον ίδιο τρόπο προστατεύεσαι και από τις περισσότερες σεξουαλικώς μεταδιδόμενες μολύνσεις, οπότε το όφελος είναι διπλό και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.