Τριχόπτωση λόγω άγχους

27.04.2015
Όσο περνάει ο καιρός η απώλεια μαλλιών γίνεται όλο και πιο πυκνή.

Θεία Λουκία βοήθεια! Πηγαίνω τρίτη λυκείου και όσο ζυγώνουν οι πανελλαδικές στρεσάρομαι όλο και πιο πολύ. Αυτό έχει συνέπεια την έντονη παρουσία τριχών στο μαξιλάρι μου όταν ξυπνάω. Όσο περνάει ο καιρός η απώλεια μαλλιών γίνεται όλο και πιο πυκνή. Η τριχόπτωση ευτυχώς τώρα ξεκίνησε να φαίνεται και λέω ευτυχώς γιατί πιστεύω ότι θα προλάβω αυτή την δυσάρεστη κατάσταση. Μπορώ να κάνω κάτι για να αποτρέψω το φαινόμενο αυτό μία και καλή;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ελπίδα μου, δικαίως έχεις συνδέσει το στρες των Πανελληνίων με την τριχόπτωση. Αυτό συμβαίνει επειδή ο οργανισμός σου εκκρίνει περισσότερα ανδρογόνα και αδρεναλίνη προκειμένου να καταφέρει να αντιμετωπίσει τον «κίνδυνο» που συμβολίζουν αυτή τη στιγμή για σένα οι Πανελλήνιες. Αν η προετοιμασία των Πανελληνίων διαρκούσε λιγότερο ή αν δεν είχες αγχωθεί τόσο πολύ δεν θα είχες αυτό το πρόβλημα.

Με άλλα λόγια, για να σταματήσεις την τριχόπτωση, το ιδανικό θα ήταν να μπορέσεις να ηρεμήσεις και να δεις πιο ψύχραιμα την πρόκληση των εξετάσεων. Όμως, αν γενικότερα είσαι αγχώδης τύπος και δυσκολεύεσαι να δαμάσεις το στρες που νιώθεις, είναι λίγο δύσκολο να καταφέρεις κάτι τέτοιο, τέτοια ώρα, τέτοια λόγια.

Απλά έχε το στο μυαλό σου, μήπως και σε βοηθήσει λιγάκι και στις επιδόσεις σου, αφού ως γνωστόν το υπερβολικό στρες εμποδίζει την απόδοση (το λίγο κάνει καλό) τόσο πνευματικά, όσο και σωματικά.

Από εκεί και πέρα, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά παρά να περιμένεις να τελειώσει η εξεταστική περίοδος, να πάρει η ζωή σου έναν πιο ανθρώπινο ρυθμό και όλα να επανέλθουν στη θέση τους -και τα μαλλάκια σου επίσης.

Σημ.: αν δεν δεις βελτίωση αφού περάσει κανένας μήνας μετά το τέλος των εξετάσεων, κάνε κι έναν έλεγχο στον θυρεοειδή σου για να τσεκάρεις ότι όλα είναι εντάξει και από ιατρική άποψη.