Κοντρες στη δουλεια

28.04.2015
Αν καποιος καποια μερα δεν πουλησει οσα προιοντα πρεπει αυτη θα τον υποτιμησει με τον τροπο της. Αν πουλησει παλι θα εχει υφακι...

Θεια Λουκια καλημερα! Εδω και 4 μηνες δουλευω σε μια διαφημιστικη εταιρεια ως πωλητρια. Μ’ αρεσει αρκετα αυτη η δουλεια, τουλαχιστον μεχρι να μπω στην καινουρια μου σχολη απο Σεπτεμβριο. Δεν υπαρχει κατι καλυτερο απ το να κανω κατι που μ αρεσει, να βγαζω τα δικα μ χρηματα και να διευκολυνω και τους γονεις μου! Τους 2 τελευταιους μηνες εχω γινει μια απ τους καλυτερους πωλητες στην εταιρεια! Δεχομαι συνεχως συγχαρητηρια και με τα αφεντικα τα παω πολυ καλα! Το θεμα ειναι οτι δεν τα παω καλα με την γραμματεα της εταιρειας. Η κοπελα εχει καβαλησει το καλαμι για καποιο περιεργο λογο και μιλαει σε οσους δουλευουν εκει πολυ υποτιμιτικα! Σε αγορια και κοριτσια! Συνηθως εχει να κανει με την δουλεια. Αν καποιος καποια μερα δεν πουλησει οσα προιοντα πρεπει αυτη θα τον υποτιμησει με τον τροπο της. Αν πουλησει παλι θα εχει υφακι, αλλα δεν θα υποτιμησει! Εγω γενικα ανταποκρινομαι αρκετα στις απαιτησεις της εταιρειας! Ομως,σημερα το πρωι πηγα και δεν ειχε ερθει κανενας για δουλεια δυστυχως. Ηταν μονο η γραμματεας εκει! Και της λεω οτι επειδη δεν μ αρεσει να πηγαινω μονη μ για δουλεια θα ερθω στην απογευματινη βαρδια που θα

εχουν ερθει αρκετα ατομα. Και τι σποντα πεταει; Λεει: χμμ, εγω σου προτεινω αφου ηρθες να πας να δουλεψεις εστω και μονη σου γιατι το απογευμα θα ερθουν οι καλυτεροι πωλητες και μαλλον παλι θα παει μονη της η Βασια(ειρωνια στο επακρον). Τι εννοεις, της λεω. Ποτε δεν παω μονη μου και τα ατομα που πουλανε παραπανω απο εμενα ειναι 4! Και λεει τελοσπαντων εγω σου ειπα! Μου ηρθε να την βρισω γιατι με υποτιμησε, ενω τα λεφτα που βγαζω απο αυτη τη δουλεια ειναι παρα μα παρα πολλα! Ισως να ειναι και 100 ευρω τη μερα και η εταιρεια βγαζει πολλα απο μενα! Πως μπορεσε να μου το πει αυτό; Τοσο σκυλα πια; Μπορει το θεμα που εχει να ειναι και προσωπικο γιατι καθε φορα με κοιταει απο πανω ως κατω, τι φοραω, πως εχω τα μαλλια μου κτλπ! Εμενα τωρα, τι μου προτεινεις να κανω; Δεν θελω να το αφησω να περασει ετσι. Ποτε κανενας δεν με υποτιμαει, ποσο μαλλον οταν ειμαι τοσο πετυχημενη στη δουλεια που κανω! Ισα ισα που και τα 2 αφεντικα ολο καλα λογια μου λενε! Πρεπει το υφακι της να κοπει. Στην τελικη δεν κανει και τιποτα εκει μεσα, σε ενα γραφειο καθεται... Τα λεφτα στην εταιρεια ερχονται απο αυτους που πουλανε τα προιοντα!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Βάσια μου, δεν χρειάζεται να τα παίρνεις όλα τόσο προσωπικά και να χαλιέσαι. Εντάξει, είναι προφανές ότι η γυναίκα αυτή έχει ένα γενικότερο θέμα, πιθανόν και να ζηλεύει που έχει έναν στάνταρτ μισθό και δεν μπορεί να τον αυξήσει και προσπαθεί να αγχώσει όσους δουλεύουν με ποσοστά, "χτυπώντας" στο αδύνατο σημείο τους. Όμως δεν ξέρεις τι σχέση έχει ακριβώς με τα αφεντικά και με άλλα άτομα εκεί και δεν είναι καλή ιδέα να κοντραριστείς μαζί της.

Άλλωστε, σίγουρα όλοι οι παλιότεροι την έχουν πάρει χαμπάρι και δεν έχει νόημα να πέσεις στο επίπεδο της και να αρχίσεις να συγκρίνεσαι με αυτήν. Απλά κάνε τη δουλειά σου όπως ξέρεις καλύτερα και μην ασχολείσαι με ανθρώπους που δεν έχουν καμιά επιρροή πάνω σου.

Η ίδια δεν μπορεί να σε υποτιμήσει και θα το καταλάβεις καλύτερα αυτό αν σκεφτείς ότι τα πράγματα ήταν ανάποδα: αν ας πούμε δεν τα κατάφερνες τόσο καλά και τα αφεντικά σου δεν ήταν ευχαριστημένα, όσο κι αν σε επαινούσε εκείνη δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα και πάλι θα έχανες τη δουλειά σου.

Ας λέει ό,τι θέλει λοιπόν. Το πολύ πολύ την επόμενη φορά που θα σου πει κάτι να της απαντήσεις σε στυλ "ευτυχώς εσύ έχεις σταθερό μισθό και δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι μ' αυτά". Έτσι ουσιαστικά της λες να κοιτάει τη δουλειά της κι ότι δεν μπορεί να ελπίζει και πολλά από αυτήν. Αλλά της το λες με τέτοιο τρόπο που ακούγεται σαν κολακεία και την ακυρώνει.

Στην πορεία της ζωής σου και της καριέρας σου μεθαύριο θα συναντήσεις πολλά κομπλεξικά άτομα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους επιτρέπεις σε ρίχνουν. Και να θυμάσαι στο εξής ότι η ικανότητα να κρατάς χαμηλά τους τόνους και ένα ειρηνικό κλίμα στο εργασιακό σου περιβάλλον εκτιμάται εξίσου με την αποτελεσματικότητα σου στο αντικείμενο σου.