Τριχοφυία

11.05.2015
Αρχισαν να εμφανιζονται στο πάνω μέρος του λαιμού μου κάτω από το πιγούνι τριχούλες. Το ανησυχητικό είναι ότι αρχίζουν να ανεβαίνουν προς το πρόσωπό μου!

Αγαπημένη θεία Λουκία, διαβάζω τις συμβουλές σου εδώ και τρία χρόνια και πρέπει να πω ότι σου αξίζουν συγχαρητήρια!

Θα ήθελα λοιπόν και εγώ με τη σειρά μου να ζητήσω την πολύτιμη συμβουλή σου για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Είμαι 21 χρονών και τον τελευταίο χρόνο (περίπου από πέρυσι τον Φλεβάρη) άρχισαν να εμφανιζονται δειλά δειλά στο πάνω μέρος του λαιμού μου κάτω από το πιγούνι τριχούλες. Αρχικά ήταν μια περίπου 2 πόντους όχι μαύρη μαύρη αλλα δεν την έλεγες και χνούδι. Αυτή ήταν έτσι εκεί μέχρι το καλοκάιρι. Από το Σεπτέμβρη και έπειτα άρχισαν να πληθαίνουν διαρκώς μέχρι που τώρα έχω αρκετές (που δεν φαίνονται βέβαια αν δεν σηκώσω το λαιμό μου). Το ανησυχητικό βέβαια είναι ότι βλεπω να αρχίζουν να ανεβαίνουν προς το πρόσωπό μου!

Πρέπει επίσης να προσθέσω ότι έχω εμφανίσει εδω και τρία χρόνια μια ήπιας μορφής ακμή και επίσης από τον Σεπτέμβρη ο κύκλος μου τα έχει παίξει. Γενικά αθλούμαι, τρώω καλά, δεν κάνω καταχρήσεις. Το τελευταιο διάστημα είχα βέβαια λίγο αγχος...

Όλα αυτά βέβαια δείχνουν μάλλον κάποια διαταραχή στις ορμόνε; Που πρέπει να απευθυνθώ για να δω τι συμβαίνει και αν μου προτείνουν τη λήψη αντισυλληπτικών να παρω; Ποια είναι η άποψή σου θεια; Περιμένω με ανυπομονησία την απάντησή σου! Σε ευχαριστώ πααρα πολύ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μελίνα μου, σ' ευχαριστώ πολύ για την εκτίμηση και την αφοσίωση σου και θα προσπαθήσω να σταθώ άξια της εμπιστοσύνης σου.

Στο θέμα σου τώρα, σίγουρα όλα αυτά τα σημάδια (και το αυξημένο άγχος) δείχνουν κάποια διαταραχή στην ορμονική σου ισορροπία και θα πρέπει οπωσδήποτε να συζητήσεις το θέμα με έναν γυναικολόγο.

Μπορεί να πρόκειται για πολυκυστικές ωοθήκες αλλά δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποιο θέμα και με τη λειτουργία του θυρεοειδούς σου -που πολλές φορές πάει χέρι-χέρι με τις πολυκυστικές- και είναι κάτι που επίσης πρέπει να κοιτάξεις.

Τώρα, αν αφού κάνεις τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις, ο γιατρός σου σού προτείνει αντισυλληπτικά χάπια δεν έχεις κανένα λόγο για να μην τα πάρεις, καθώς εκτός από τη ρύθμιση του κύκλου σου θα εξασφαλίσεις και σίγουρη αντισυλληπτική προστασία, δηλαδή θα έχεις διπλό όφελος.

Στην εποχή μας, τα αντισυλληπτικά χάπια είναι απολύτως ασφαλή, μπορείς να τα παίρνεις για πολλά χρόνια στη συνέχεια χωρίς πρόβλημα και κυκλοφορούν σε διάφορους τύπους ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες σου. Άρα εφόσον το αποφασίσεις θα μπορέσεις να βρεις εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στον οργανισμό σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ