Τριχες

14.05.2015
Το χειροτερο ειναι οι τριχες στη μασχαλη μου. Ειναι πολυ μεγαλη η επιφανεια και βγαινουν πολυ γρηγορα με αποτελεσμα να μην μπορω να τις ξυριζω

Γεια σου θειτσα... Κοιτα εχω προβλημα με τις τριχες μου. Εννοω οτι ειναι παρα πολλες! Ειμαι στα μεσα τις εφηβειας και εχουν ψιλοξεφυγει απο τον ελεγχο.Το χειροτερο ομως ειναι οι τριχες στη μασχαλη μου.Ειναι πολυ μεγαλη η επιφανεια τους και βγαινουν πολυ γρηγορα με αποτελεσμα να μην μπορω να τις ξυριζω συχνα γιατι σε λιγο θα μου φτασουν στον αγκωνα (τροπος του λεγειν θελω να ελπιζω). Τι να κανω; Εχω δοκιμασει αποτριχωτικες κρεμες και ξυραφακι ομως δε βοηθαει.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Καλή μου «αρκουδίτσα», η ανάπτυξη και η εξάπλωση της τριχοφυΐας δεν έχει καμιά σχέση με τη μέθοδο αποτρίχωσης που χρησιμοποιείς. Ο λόγος που βλέπεις την τριχοφυΐα σου να αναπτύσσεται είναι γιατί βρίσκεσαι ακόμα στην εφηβεία. Είτε ξυρίζεσαι είτε όχι, είτε βάζεις αποτριχωτικές κρέμες είτε όχι, η τριχοφυΐα σου εξαρτάται από την κληρονομικότητα σου και την ορμονική ισορροπία σου και θα πάρει την τελική της μορφή μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης σου, δηλαδή μετά τα δεκαοκτώ σου ή και μερικά χρόνια αργότερα.

Τότε, θα μπορείς να εκτιμήσεις το ενδεχόμενο να προχωρήσεις σε αποτρίχωση με λέιζερ που θα σε απαλλάξει από τον βραχνά της τακτικής αποτρίχωσης. Μέχρι τότε όμως δεν αξίζει και το καλύτερο θα ήταν να επιλέξεις μια από τις μεθόδους αποτρίχωσης που ήδη έχεις δοκιμάσει, δηλαδή κρέμα ή ξυράφι. Το ξυράφι είναι το πιο φθηνό και εύχρηστο μέσο, ενώ μπορείς να το χρησιμοποιείς ακόμα και καθημερινά, αρκεί να ξυρίζεσαι με τη φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες και όχι κόντρα για να μην ερεθίσεις το δέρμα. Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή του μπικίνι.

Τώρα, το κερί, τις ηλεκτρικές μηχανές αποτρίχωσης και τη χαλάουα δεν θα στα συνιστούσα για τη μασχάλη, καθώς η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη, έχει πολλούς αδένες και αν σου γυρίσει κάποια τρίχα προς τα μέσα μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά. Όμως και οι τρεις αυτές μέθοδοι είναι πολύ καλές για πόδια και έχουν το πλεονέκτημα να κρατάνε περισσότερο από το ξυράφι ή τις αποτριχωτικές κρέμες.

Απλά λοιπόν πάρε απόφαση ότι η τρίχες στο σώμα είναι αναπόφευκτο αποτέλεσμα του μεγαλώματος, διάλεξε μια μέθοδο αποτρίχωσης που ταιριάζει στο στυλ σου και στην ποιότητα του δέρματος σου και σταμάτα να προβληματίζεσαι άδικα. Όπως κάνουν όλες, έτσι θα κάνεις κι εσύ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ