Kitchen FORWARD

18.12.2008
Ποιος είναι ο πιο έξυπνος χώρος στο σπίτι; Ποιο δωμάτιο διαθέτει υψηλό IQ; Μα φυσικά η κουζίνα, που με το πρωτοποριακό design και το σύγχρονο εξοπλισμό της κάνει το μαγείρεμα μια «μαγική» διαδικασία!

Aπό την Eφη Oικονομοπούλου

H κουζίνα εκσυγχρονίζεται, αξιοποιεί τα «δυνατά» της σημεία και αναδεικνύει ολόκληρο το σπίτι. Η σύγχρονη αισθητική αντίληψη τής «αναθέτει» αυξημένες αρμοδιότητες, μετατρέποντάς την από έναν απλό χώρο για την προετοιμασία του φαγητού σε επίκεντρο της κοινωνικής ζωής κάθε κατοικίας.

Οι νέες κουζίνες είναι μοντέρνες, ακολουθούν τους ρυθμούς και τις απαιτήσεις της σύγχρονης καθημερινότητας και εξοπλίζονται με «έξυπνες» συσκευές. Εργονομία, λειτουργικοί μηχανισμοί και εύχρηστα συστήματα αποθήκευσης είναι ό,τι χρειάζεστε για μια κουζίνα. Οι νέες τεχνολογίες, τα πρωτοποριακά υλικά και οι καινοτόμες μορφές των επίπλων αποτελούν εργαλεία στα χέριατων έμπειρων σχεδιαστών της, ενώ την ίδια στιγμή ευέλικτες συμπληρωματικές κατασκευές ολοκληρώνουν αυτόν τον πολυλειτουργικό χώρο. Σε μια έξυπνη κουζίνα με hi tech χαρακτηριστικά και ψηφιακές ρυθμίσεις μπορείτε να ελέγχετε όλες τις λειτουργίες από τον καναπέ σας χρησιμοποιώντας μόνο ένα τηλεχειριστήριο. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα δίκτυο συσκευών με σκοπό τη σύσταση ενός διαισθητικού περιβάλλοντος. Μια κεντρική μονάδα υπολογιστή (pc), με οθόνη, πληκτρολόγιο υπέρυθρης ακτινοβολίας και τηλεχειριστήριο μπορεί να μετατρέψει την κουζίνα στον πιο... «έξυπνο» χώρο της κατοικίας σας. Φούρνοι, εστίες και ψυγεία τελευταίας τεχνολογίας εντοιχίζονται και μπαίνουν στη σειρά. Τα νέα ψυγεία καταγράφουν το περιεχόμενό τους προτείνοντας πιθανά γεύματα ανάλογα με τα προϊόντα που συντηρούν ή καταψύχουν και διαθέτουν ακόμα και οθόνες LCD. Οι φούρνοι νέας γενιάς προθερμαίνονται αυτόματα και μπορούν να μαγειρέψουν έως και 8 φορές πιο γρήγορα από τους συμβατικούς, συνδυάζοντας διάφορους τρόπους λειτουργίας. Με εξελιγμένους αισθητήρες καθορίζουν τον ιδανικό τρόπο ψησίματος, έχουν τη δυνατότητα θερμικής σάρωσης και παίζουν το ρόλο του σεφ! Οι εστίες αναγνωρίζουν αυτόματα το μέγεθος και τη θέση του σκεύους δημιουργώντας την αντίστοιχη εστία θερμότητας, με δυνατότητα αυτοκαθαρισμού του σκεύους όταν αυτό απομακρυνθεί. Οι απορροφητήρες αναγνωρίζουν δυσάρεστες οσμές, ενεργοποιούνται και στη συνέχεια χάρη σε ειδικά φίλτρα απελευθερώνουν καθαρό αέρα. Επίσης, αφιερώστε λίγο χρόνο στο σχεδιασμό του φωτισμού της κουζίνας και δημιουργήστε την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε με τη χρήση ιδιαίτερα δυνατών φίλτρων που είναι σε θέση να αλλάζουν χρώμα στο χώρο. Τοποθετήστε φώτα μέσα στα ντουλάπια και σποτ πάνω ή κάτω από τα ράφια.

Το πιο απαιτητικό πλέον δωμάτιο του σπιτιού εξοπλίζεται με σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές που είναι σε θέση να εκτελέσουν και τις πιο «γευστικές» εντολές σας!

Επιτακτική ανάγκη της εποχής είναι η κουζίνα να αποτελεί ένα χώρο φιλικό προς το περιβάλλον. Γι' αυτόν το λόγο, τα νέα προϊόντα των εταιρειών φέρουν συνήθως το ενδεικτικό λογότυπο ECO και διαθέτουν χαρακτηριστικά μειωμένης κατανάλωσης ενέργειας και επιπέδου ακτινοβολίας στο ελάχιστο δυνατό, φροντίζουν για την ελαχιστοποίηση της σπατάλης του νερού αλλά και του απορρυπαντικού, δε βλάπτουν το όζον και έτσι προστατεύουν το περιβάλλον. Τέλος, όλες οι σύγχρονες συσκευές υψηλών προδιαγραφών σχεδιάζονται για σύνδεση με ρεύμα αλλά και φυσικό αέριο με στόχο την εξοικονόμηση της ενέργειας.

Ενα είναι το σίγουρο: η νέα κουζίνα «διαισθάνεται» τις επιθυμίες σας, ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες σας και σας καλωσορίζει στο μέλλον!

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις προδιαγραφές και τις ιδιότητες των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε για την κουζίνα σας, καθώς υποβάλλονται καθημερινά σε συνεχείς καταπονήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ