Bathing beauty!

18.12.2008
Αρκετές δόσεις glamour στη διακόσμηση του μπάνιου χαρίζουν πολυτέλεια και ευεξία κάθε στιγμή της μέρας!

Από την Εφη Οικονομοπούλου

O χώρος του μπάνιου συμβαδίζει με τις τάσεις της εποχής, φοράει επίσημη «ενδυμασία» και αντιμετωπίζεται διακοσμητικά σαν το δωμάτιο του σπιτιού που έχει μια ξεχωριστή αποστολή: την αναζωογόνηση των αισθήσεων. Δημιουργήστε και εσείς ένα όμορφο περιβάλλον που δε θα θέλετε να αποχωριστείτε και απολαύστε την αίγλη και την πολυτέλεια που σας προσφέρει ένα μπάνιο... υπερπαραγωγή!

Παλαιότερα, συνηθιζόταν να εξυπηρετεί απλά και μόνο τις καθημερινές ανάγκες του χρήστη. Στη σημερινή εποχή οι απαιτήσεις από το συγκεκριμένο χώρο έχουν μεγαλώσει με αποτέλεσμα όλα τα βλέμματα να στρέφονται πάνω του, προσδοκώντας στη μεταμόρφωση της οικιακής καθημερινότητας. Υπερβαίνοντας τη στενά ιδιωτική λειτουργία του, μετατρέπεται σε ένα μέρος

«ψυχαγωγίας» για όλη την οικογένεια. Εχοντας ως βασική προϋπόθεση την ικανοποίηση των προσωπικών σας αναγκών, το σύγχρονο μπάνιο απαιτεί σωστό σχεδιασμό και προσεκτική μελέτη, επενδύεται με τα καλύτερα υλικά της αγοράς και διακοσμείται με αρωματικά κεριά. Τολμήστε να παντρέψετε τάσεις και στιλ και δημιουργήστε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Προτιμήστε το εντυπωσιακό μάρμαρο, τις γυαλιστερές, λακαριστές επιφάνειες ή ακόμα και τη φυσική ομορφιά του ξύλου, δίνοντας έμφαση στις φόρμες και τα γεωμετρικά σχήματα. Επίσης, οι ψηφίδες κάνουν δυνατό comeback αποτελώντας τη νέα μόδα στη διακόσμηση του μπάνιου. Στην αγορά κυκλοφορούν σε πολλές παραλλαγές χρωμάτων και υλικών (γυάλινες, κεραμικές, πέτρινες, ξύλινες κτλ.) που θα χαρίσουν μια extra λαμπερή διάσταση στη συνολική εικόνα.

Το πολυτελές μπάνιο συνήθως διαθέτει μπανιέρα ή ντουσιέρα μεγάλων διαστάσεων. Αν τα τετραγωνικά σάς το επιτρέπουν, μπορείτε να εντάξετε στο χώρο μια μπανιέρα ελεύθερης τοποθέτησης και να την αναδείξετε τοποθετώντας την σε διαφορετικό επίπεδο ή ακόμα και να τη «βυθίσετε» στο δάπεδο, δίνοντας την αίσθηση μιας μικρής ιδιωτικής πισίνας! Μια άλλη πρόταση είναι οι μοντέρνες ντουσιέρες. Τετράγωνες ή στρογγυλές, «υπακούουν» σήμερα στις προσταγές της σύγχρονης τεχνολογίας, εξοπλίζονται με συστήματα υδρομασάζ, λειτουργίες χρωματοθεραπείας κ.ά. και αποτελούν την ιδανική πρόταση για το προσωπικό σας οικιακό spa. Επιλέξτε μεγάλους νιπτήρες από μάρμαρο, πορσελάνη, corian ή από φυσική πέτρα για ένα πιο ζεν αποτέλεσμα.

Για ένα ultra hi tech αποτέλεσμα επιλέξτε ανοξείδωτα είδη υγιεινής και προσεγγίστε το βιομηχανικό ύφος στο μπάνιο. Πολυτελή και ασυνήθιστα είναι και τα μαύρα είδη υγιεινής από πορσελάνη, τα οποία απευθύνονται σε όσους γοητεύονται από το μαύρο χρώμα και ακολουθούν πιστά τις προσταγές της μόδας. Ολοκληρώστε την εικόνα με σύγχρονες μπαταρίες σε ελκυστικές φόρμες και πρωτότυπα σχήματα. Προτιμήστε το φυσικό φωτισμό στο μπάνιο και αν στο χώρο δεν υπάρχουν παράθυρα τότε τοποθετήστε χωνευτά σποτ σε μια ψευδοροφή που θα κατασκευάσετε και φωτίστε το χώρο. Απαραίτητη είναι και η ύπαρξη ενός διακόπτη που θα ρυθμίζει την ένταση του φωτισμού (dimmer) ανάλογα με τη διάθεσή σας.

Ανατρέψτε τον καθιερωμένο μέχρι σήμερα ρόλο του μπάνιου και δημιουργήστε τον απόλυτο χώρο αναζωογόνησης και ευεξίας.

Εντάξτε στη γενικότερη διακόσμηση hi tech λεπτομέρειες όπως εντοιχισμένες τηλεοράσεις LCD και μοντέρνα ηχοσυστήματα που θα συνοδεύουν τις προσωπικές σας στιγμές. Δημιουργήστε επιμέρους γωνιές χαλάρωσης με σεζλόνγκ και πολυθρόνες και αντιμετωπίστε διακοσμητικά το μπάνιο σαν οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαχωριστικά ή παραβάν για να κρύψετε το χώρο της λεκάνης ή ακόμα και για να εξασφαλίσετε την ιδιωτικότητα των προσωπικών σας στιγμών. Μικρά έπιπλα, ντουλάπια και κατακόρυφες στήλες είναι απαραίτητα για την αποθήκευση των προϊόντων περιποίησης και των βαμβακερών πετσετών. Επίσης, η πρόβλεψη για την κατασκευή τζακιού στο χώρο του μπάνιου είναι μια ιδέα που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, καταφέρνοντας να χαρίσει ζεστασιά και θαλπωρή. Τέλος, καθρέφτες με χρυσές ή ασημένιες κορνίζες, κρυστάλλινοι ή μοντέρνοι πολυέλαιοι, αλλά και έργα τέχνης μπορούν να αναβαθμίσουν την εικόνα του μπάνιου και να το μεταμορφώσουν σε ένα περιβάλλον αποκλειστικά αφιερωμένο στην ευεξία του σώματος και του μυαλού.

Ο εμπλουτισμός με hi tech διακοσμητικά και προηγμένης τεχνολογίας ηλεκτρονικά συστήματα μεταμορφώνουν αυτόματα τον πιο προσωπικό σας χώρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ