Watch your... back!

22.11.2007
H μοντέρνα εκδοχή της κουζίνας μεταμορφώνεται, «φοράει» τα καλά της, μας δείχνει τα κρυφά προσόντα της και αποκαλύπτει την εντυπωσιακή της... πλάτη!

Από την Εφη Οικονομοπούλου

Η νέα κουζίνα «κάνει πλάτες» στις νέες τάσεις της διακόσμησης και αλλάζει όψη με κάποιες μικρές επεμβάσεις. Τι είναι αυτό που μπορεί να την ανανεώσει στη στιγμή; Μα τι άλλο από μια ωραία και «καλοφτιαγμένη» πλάτη! Συνήθως εκτείνεται κατά μήκος του πάγκου εργασίας και γι αυτόν το λόγο πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για να επενδύσουμε το τμήμα αυτό της κουζίνας που μένει ακάλυπτο. Το ύψος της πλάτης καθορίζεται από την απόσταση που θα έχουν τα κάτω από τα πάνω ντουλάπια. Επιλέξτε τα υλικά που θα επενδύσουν την πλάτη της κουζίνας με βασικό κριτήριο την προσωπική σας αισθητική και τη λειτουργικότητα και «αφήστε» τα να αναδείξουν τον πιο... δραστήριο χώρο του σπιτιού!

1. Τα κάναμε... πλακάκια!

Αποτελούν την πιο κλασική και ασφαλή επιλογή, γεγονός που οφείλεται στην αντοχή τους στις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και στον εύκολο καθαρισμό τους. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά πλακάκια, σε ποικίλες διαστάσεις, σχέδια και χρώματα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις κάθε καταναλωτή. Μοντέρνα ή κλασικά, μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα στην πλάτη της κουζίνας και να δώσουν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Τέλος, μπορείτε να επιστρατεύσετε τη δημιουργικότητά σας και να κάνετε τη δική σας σύνθεση από πλακάκια που θα είναι πρωτότυπη και μοναδική!

2. Τόπο στα νέα υλικά!

Το corian είναι ένα συνθετικό υλικό υψηλών προδιαγραφών που δίνει χυτές επιφάνειες χωρίς ενώσεις, εξασφαλίζει τη διάρκεια ζωής της πλάτης και εγγυάται την ποιοτική αρτιότητα του αποτελέσματος. Μια πλάτη από το συγκεκριμένο υλικό καθαρίζεται εύκολα, αντιστέκεται στις ρωγμές και τα «σκασίματα» και παρέχει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων.

3. Go natural!

Το ξύλο, η πέτρα, ο γρανίτης και το μάρμαρο είναι υλικά που εύκολα μπορεί να εμπιστευτεί κανείς για την επένδυση της πλάτης της κουζίνας. Αν η κουζίνα σας είναι σε country στιλ, μια πλάτη με πέτρινη επένδυση αποτελεί την ιδανική λύση.

Αν πάλι επιθυμείτε να δώσετε ένα πιο κλασικό ύφος στο χώρο, τότε αναμφίβολα το μάρμαρο και ο γρανίτης σας προσφέρουν ένα φίνο αποτέλεσμα, ενώ δεν υπάρχει τίποτα πιο κομψό από την ξύλινη επένδυση.

4. Industrial chic

Αν είστε λάτρεις του μοντέρνου, τότε μια ανοξείδωτη πλάτη είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε εσείς και η κουζίνα σας! Μια inox πλάτη καλύπτει σε όλο το μήκος χωρίς διακοπές και ορατές ενώσεις.

5. Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου

Ποια είναι η πιο όμορφη κουζίνα; Μα φυσικά αυτή που έχει πλάτη από καθρέφτη! Πάρτε προσεκτικά τα μέτρα και ζητήστε από έναν κατασκευαστή να σας φτιάξει έναν καθρέφτη που θα ταιριάζει στις διαστάσεις της κουζίνας σας. Αλλά προσοχή! Ο καθρέφτης δεν κρύβει τις μαγειρικές σας... ατασθαλίες!

6. Colorful life

Αν αναζητάτε απλές και οικονομικές λύσεις, τότε δεν έχετε παρά να βάψετε την πλάτη σε μια απόχρωση που ταιριάζει στο χώρο και ταυτόχρονα θα αναδείξει τα έπιπλα της κουζίνας σας.

Φροντίστε να μην αφήσετε «ακάλυπτη» την πλάτη της κουζίνας και «επενδύστε» σε ανθεκτικά και πρωτοποριακά υλικά που θα ικανοποιήσουν τις αισθητικές σας απαιτήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ