Υγρό... ευ ζην!

07.01.2008
Το μπάνιο του 21ου αιώνα μεταμορφώνεται σε ένα super chic περιβάλλον, απόλυτα ενταγμένο στη γενικότερη διακόσμηση του σπιτιού, που απλά... «κλέβει» την παράσταση!

Αυτό που συμβαίνει στο χώρο του μπάνιου σήμερα, μας το παρουσιάζει σε... «πρώτη προβολή» η εταιρεία Veneti. Συγκεντρώνοντας όλη την έμπνευση και το νεωτερισμό διάσημων οίκων και σχεδιαστών, πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά με την πλούσια και ανανεωμένη συλλογή της σε είδη υγιεινής και πλακάκια. Εξασφαλίζοντας κάθε χρόνο συνεργασίες με ηχηρά ονόματα στο χώρο του design, δεν παραλείπει να ενημερώνεται διαρκώς για τις νέες τάσεις στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση του μπάνιου. Είδη υγιεινής από τον ιταλικό οίκο Catalano, έπιπλα μπάνιου του οίκου Inda που συνεργάζεται με τον διάσημο Ιταλό σχεδιαστή Antonio Citterio, αλλά και μοναδικά αξεσουάρ σχεδιασμένα από την γκουρού του design Andree Putman. Και τα μεγάλα ονόματα δε σταματούν να «παρελαύνουν» από τα καταστήματα Veneti, όπως οι Ludovica και Roberto Palompa που σχεδιάζουν για τον οίκο Koss, ο Pino Bisazza που δημιουργεί πολύχρωμες ψηφίδες για τον οίκο Trend και η Paola Navone που δίνει νέα εικόνα στα αξεσουάρ και τα είδη υγιεινής στη σειρά Drops. Επίσης, η νέα σειρά του ιταλικού οίκου Sign και οι προτάσεις της εταιρείας Neutra, και οι δύο σε λιτό ύφος και γήινες αποχρώσεις, μας υπενθυμίζουν τη σημασία της πολυτέλειας στο χώρο του μπάνιου.

Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση, που κινείται στο ρυθμό της αφαίρεσης και εμπνέεται από τη μονοχρωμία και τα απλά υλικά υψηλής ποιότητας. Εχει επενδυθεί με πλακάκια τοίχου και δαπέδου Settecento ivory, διαστάσεων 24x72 εκ., σε συνδυασμό με ντεκόρ Settecento Ivory Reef, σε διαστάσεις 24x72 εκ. και 11,9x72 εκ. Τέλος, ο επικαθήμενος νιπτήρας, από τη σειρά Zero Kono του ιταλικού οίκου Catalano, γοητεύει με τη στρογγυλή του φόρμα, ενώ η μπαταρία Cafe, του επίσης ιταλικού οίκου Fantini, ακολουθεί την απλότητα των γραμμών που χαρακτηρίζει το σύνολο. Μετατρέποντας τους αυστηρούς όγκους σε καλαίσθητες επιφάνειες και δείχνοντας φανερά την αγάπη της για τα «καθαρά» χρώματα, η εταιρεία Veneti εμπνέει κάθε λάτρη του... υγρού στοιχείου και μας προσφέρει μικρά και μεγάλα αντικείμενα πόθου για το μπάνιο!