Μοντέρνα διάθεση σε κλασικούς χώρους

10.05.2010
Ετερόκλιτα αντικείμενα και έπιπλα από διαφορετικές δεκαετίες συνυπάρχουν σε ένα χώρο με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Ετερόκλιτα αντικείμενα και έπιπλα από διαφορετικές δεκαετίες συνυπάρχουν σε ένα χώρο με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Μοντέρνα φωτιστικά και έπιπλα παίρνουν κυρίαρχους ρόλους αναιρώντας την κλασικίζουσα διάθεση της συγκεκριμένης κατοικίας.

Κομψή διαφάνεια Οι πόρτες από καθρέφτη που καλύπτουν την ντουλάπα, οι plexiglas πολυθρόνες και τα γυάλινα διακοσμητικά αντικείμενα τονίζουν το μοντέρνο χαρακτήρα του χώρου, δίνοντας έμφαση στη διαφάνεια.

Κλασική υπεροχή Η κλασική, σκαλιστή πολυθρόνα δεν αποτελεί παραφωνία. Κερδίζει επάξια τη θέση της και επιβάλλει τον ισχυρό χαρακτήρα της σε ένα χώρο που αλλιώς θα χαρακτηριζόταν μονότονος.

Μια παλιά εσωτερική πόρτα μετατράπηκε σε πόρτα ντουλάπας για να δημιουργήσει έναν extra αποθηκευτικό χώρο στην είσοδο. Η ιδιαίτερη βαφή-τεχνοτροπία από φύλλο ασημιού δίνει την αίσθηση του παλιού και του φθαρμένου, μετατρέποντας μια αδιάφορη γωνιά σε ένα ξεχωριστό σημείο του σπιτιού.

Με θέμα ένα κιμονό, η χειροποίητη σύνθεση στον τοίχο -που δημιουργείται εύκολα με χαρτοταινία, στένσιλ και χρώμα- μπορεί να μετατρέψει το καθιστικό σε ένα περιβάλλον που εμπνέεται από την ανατολίτικη φιλοσοφία και αισθητική.

Ολη η ιδέα του modern exotic καθιστικού στηρίζεται σε πέντε ταμπουρέ που αντικαθιστούν τον καναπέ και τις πολυθρόνες. Μαξιλάρια σε ασορτί αποχρώσεις, τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο, δίνουν την τελική πινελιά. Μια υπέροχη ιδέα διακόσμησης που αποδεικνύει πως αν τα μοντέρνα έπιπλα συνδυαστούν με τα κατάλληλα αξεσουάρ μπορούν να δώσουν μια γωνιά συνάντησης της Ανατολής με τη Δύση.

Το ξύλινο, λευκό κρεβάτι και το κομοδίνο σε γαλλικό στιλ αποδεικνύουν πως όλα είναι θέμα συνδυασμού. Το έντονο μοβ χρώμα του χώρου δίνει την κατάλληλη βάση για να αναδειχτούν τα λευκά έπιπλα.

Προσεκτικά επιλεγμένα υφάσματα μετατρέπουν την κρεβατοκάμαρα σε ένα γαλλικό μπουντουάρ. Μαξιλάρια και ριχτάρια «ζωντανεύουν» άλλες εποχές, γεμίζοντας με νοσταλγικές, εκλεκτικές και σοφιστικέ αναμνήσεις την ατμόσφαιρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ