Modern graphic

11.05.2010
Eνα μοντέρνο παιχνίδι από διαφορετικά ντεσέν δίνει τη βάση για να αναπτυχθεί ένα modern art καθιστικό.

Eνα μοντέρνο παιχνίδι από διαφορετικά ντεσέν δίνει τη βάση για να αναπτυχθεί ένα modern art καθιστικό. Ασπρόμαυρα μοτίβα και έντονες lime πινελιές συνδυάζονται αριστοτεχνικά μεταξύ τους.

Παλιά δαντέλα
Η κυψελωτή δαντέλα που απεικονίζεται στην ταπετσαρία δίνει μια ρομαντική αίσθηση στο χώρο χωρίς να βαραίνει το αποτέλεσμα. Οι ίδιες φόρμες διατηρούνται και στο δάπεδο, με τα πολύγωνα πλακάκια-ντεκόρ που μιμούνται τα σχέδια της ταπετσαρίας.

Modern graphic
Ενα ύφασμα με μοντέρνα graphic ντεσέν έδωσε νέα πνοή στο φωτιστικό δαπέδου και στο μισό καναπέ. Με αυτόν τον τρόπο τα πολλά και διαφορετικά σχέδια που μπλέκονται μεταξύ τους δε φορτώνουν υπερβολικά το χώρο.

Eντονο χρώμα
Το lime χαλί εξισορροπεί τη γενικότερη ένταση, επικεντρώνοντας την προσοχή στην έντονη απόχρωση. Τα μάλλινα κρόσσια δίνουν «όγκο» και ζεστασιά στο καθιστικό.

Η ασπρόμαυρη ταπετσαρία
Με τα μοντέρνα τριαντάφυλλα τοποθετήθηκε σαν μια φαρδιά τρέσα στο τελείωμα του τοίχου. Με τον τρόπο αυτό διακοσμεί την επιφάνειά του, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον πλαίσιο.

Vintage σερβίτσια
Με ρομαντικά ντεσέν και κλασικές φόρμες «στρώνουν» το τραπέζι. Οση βαρύτητα δόθηκε στην απόλυτη διχρωμία, άλλη τόση δόθηκε και στα ντεσέν. Τα παλιομοδίτικα σχέδια στα σερβίτσια ταιριάζουν θαυμάσια με τα graphic design της ασπρό-μαυρης ταπετσαρίας.

Η modern retro τραπεζαρία
Συνδέει με μοναδικό τρόπο το χθες με το σήμερα, δίνοντας ένα σοφιστικέ χαρακτήρα στα γεύματα. Η μαύρη επιφάνεια του τραπεζιού αναδεικνύει με στιλ τα λευκά σερβίτσια.

Η τάση lettering
Βρήκε μια πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή στην ταπετσαρία που «επενδύει» τη γωνιά χαλάρωσης. Ενα παιχνίδι με μεγέθη και αριθμούς μετατρέπει τον τοίχο που φιλοξενεί την οθόνη σε ένα πρωτότυπο φόντο. Lettering στον τοίχο αλλά και στο δάπεδο με λέξεις που δίνουν τις? κατευθύνσεις.

Τα λευκά κρόσσια παίζουν με το φως και το ύψος. Δίνουν έμφαση στην καθαρότητα και στην τάξη χωρίς να φορτώνουν υπερβολικά το χώρο.

Καθαρές και λιτές γραμμές για τα design έπιπλα που δίνουν αίσθηση ευρυχωρίας στη γωνιά χαλάρωσης. Μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια που αποσπά την προσοχή είναι το παλιομοδίτικο μαύρο τηλέφωνο.

Η γωνιά του γραφείου ντύθηκε με μια ανάγλυφη, ασημί ταπετσαρία, η οποία δίνει το κατάλληλο φόντο για να αναδειχτούν έπιπλα και αντικείμενα. Η αστραφτερή επένδυση του τοίχου δίνει extra λάμψη και πολυτέλεια στα έπιπλα του γραφείου, αποδεικνύοντας πως ακόμη και αυτός ο παραμελημένος χώρος χρειάζεται την ανάλογη προσοχή.

Η inox, γυαλιστερή βάση του γραφείου, μια κλασική παραδοσιακή φόρμα σε μοντέρνα εκδοχή, και η επιφάνεια από κόκκινο λακαρισμένο γυαλί δίνουν μια άλλη εκδοχή για το συνηθισμένο έπιπλο που αποκτά μια νέα, πιο αστραφτερή δυναμική.

Την εικόνα εξισορροπούν οι ματ πινελιές, όπως η καρέκλα του Verner Panton, σε ασημί ματ απόχρωση, που δένει το σύνολο και το φωτιστικό οροφής με το γλυκό ροζ χρώμα, που αποδίδει μια θηλυκή νότα στο ψυχρό περιβάλλον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ