Ιδέες για έναν αξέχαστο Βαλεντίνο στο σπίτι

10.02.2017
Ήρθε πάλι εκείνη η στιγμή του χρόνου που όλα γύρω σου γίνονται κόκκινα και τα πάντα παίρνουν το σχήμα της καρδιάς. Σε περίπτωση, λοιπόν που σου έχει διαφύγει, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου βρίσκεται μια ανάσα μακριά.

Κρίση, ξε-κρίση, "ο έρωτας οφείλει να εορταστεί"! Και αν δεν έχεις προλάβει ούτε να το σκεφτείς, μην αγχώνεσαι. Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ... Και θυμήσου ότι δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που λέει ότι πρέπει να βγεις έξω για να γιορτάσεις την ημέρα των ερωτευμένων. Ειδικά φέτος, θα γιορτάσεις εντός των θυρών και θα περάσεις και τέλεια.

Εξασφάλισε τις κατάλληλες προϋποθέσεις

Ό,τι και να οργανώσεις φρόντισε να σιγουρέψεις ότι ο αγαπημένος σου είναι ελεύθερος εκείνο το βράδυ και δεν έχει τίποτα επαγγελματικό που μπορεί να σε αφήσει... μπουκάλα. Επίσης, αν έχεις παιδιά, φρόντισε να μην είναι στο σπίτι εκείνη την ημέρα. Συνεννοήσου με γιαγιάδες, θείες, ή φίλες και... στείλ' τα για διανυκτέρευση. Αν δεν έχεις τέτοια δυνατότητα και πρέπει να τα έχεις στο σπίτι, τάισέ τα νωρίς και... απέσυρέ τα ακόμη πιο νωρίς.

Για σινεφίλ

Αν είστε ζευγάρι που αγαπά ιδιαίτερα το σινεμά, μία ωραία ιδέα είναι να προμηθευτείς την αγαπημένη σας ταινία από το dvd κλαμπ και να την απολαύσετε μαζί.

Μουσική υπόκρουση

Η μουσική παίζει παντού και πάντα πολύ σημαντικό ρόλο. Πόσο μάλλον σε μια βραδιά με τόσο ξεκάθαρο ρομαντικό χαρακτήρα. Με μελωδικούς ήχους στο background, λοιπόν, και όμορφη διάθεση στο σύνολο, να είσαι έτοιμη για τα πάντα!

Υπό το φως των κεριών

Ο χαμηλός φωτισμός θα βοηθήσει στην ατμόσφαιρα που θα θέλεις να δημιουργήσεις ενώ την ίδια στιγμή το άρωμα που μπορεί να αναδύουν τα κεριά θα προσφέρουν το δικό τους λιθαράκι στην επιτυχία της βραδιάς σου.

Φρόντισε τον εαυτό σου

Η εικόνα που θα δει ο καλός σου μπαίνοντας στο σπίτι θα παίξει σημαντικό ρόλο και αυτό δεν αφορά μόνο στο σπίτι και το τραπέζι. Γι' αυτό φρόντισε να είσαι περιποιημένη και όμορφη. Μάλιστα δώσε και σε εκείνον την ευκαιρία μόλις μπει στο σπίτι να κάνει το ντουζάκι του και να αλλάξει ρούχα πριν ξεκινήσετε τις "εορταστικές διαδικασίες" ώστε να νιώσετε και οι δύο το ίδιο όμορφα.

Πικ νικ στο τζάκι

Εναλλακτικά, ξέχνα τα τραπέζια και τις καρέκλες, άναψε τη φωτιά μόνη εύκολα και ωραία, στρώσε κάτω ένα όμορφο τραπεζομάντιλο και υποδέξου τον καλό σου στα μαξιλάρια μπροστά από τη θαλπωρή. Από εκεί και πέρα φυσικά... ό, τι ήθελε προκύψει!

Το μενού

Αν σου αρέσει να μαγειρεύεις μπορείς να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο για δύο. Ψάξε στα κιτάπια σου και αφού βρεις την πιο κατάλληλη συνταγή φρόντισε από νωρίς τις προμήθειές σου. Και μην ξεχάσεις το κρασί. Απαραίτητο! Αν πάλι δεν σου αρέσει, ή δεν θέλεις να μαγειρέψεις, κάνε την παραγγελία σου από το αγαπημένο σας εστιατόριο ή από διάφορες εταιρείες κέτερινγκ που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη. Ό,τι και να επιλέξεις πάντως, φρόντισε ιδιαίτερα το στρώσιμο του τραπεζιού. Βγάλε το καλό τραπεζομάντιλο και τα καλά σερβίτσια και φρόντισε να έχεις λουλούδια στο τραπέζι.

Το δώρο

Εντάξει, τα λουλούδια και τα σοκολατάκια είναι πολύ κλισέ αλλά δεν είναι και απαραίτητα απαγορευτικά. Θεωρούνται κάτι σαν "κλασική επιλογή". Μπορείς όμως και να τα αποφύγεις. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις το καλό, διαφορετικά. Σκέψου κάτι πιο προσωπικό για να έχει και περισσότερο νόημα. Κάτι μικρό. Είναι δύσκολοι καιροί για όλους. Κάτι που ξέρεις ότι έχει σημασία μόνο για εκείνον. Μπορείτε μάλιστα να έχετε συζητήσει για αυτό από πιο πριν και να το έχετε πάρει σαν "δουλειά για το σπίτι" και οι δύο. Θα έχει πλάκα να δείτε το αποτέλεσμα.

Η επιτυχία

Είναι σίγουρο ότι θα περάσετε πολύ καλά. Αν μάλιστα καταφέρετε να χαλαρώσετε τόσο ώστε να στροβιλιστείτε και λίγο, έτσι για το καλό, τα πράγματα θα έχουν πάει καλύτερα από το αναμενόμενο. Τώρα όμως έρχεται ή δεύτερη ανάγνωση. Χρησιμοποίησε αυτή την ημέρα ως αφορμή, ως αφετηρία και ξαναζωντάνεψέ την και άλλες, πολλές φορές. Έχεις ακόμη 364 διαφορετικές ευκαιρίες μέσα στον χρόνο. Η κερδισμένη θα είσαι εσύ. Χρόνια πολλά. Κάθε μέρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ