Eco books

09.02.2011
Προτεινόμενα βιβλία με «πράσινο» προσανατολισμό.

OΔHΓOI LIVING GREEN EKΔOΣEIΣ ΨYXAΛOΣ
Eπιτέλους, εδώ και λίγο καιρό η οικολογική συνείδηση και η «πράσινη» ενημέρωση έγιναν ανάγκη και στη χώρα μας. Oι εκδοτικοί οίκοι τολμούν να λανσάρουν στην ελληνική αγορά βιβλία που μας βοηθούν να κατανοήσουμε και να χειριστούμε προβλήματα που μέχρι τώρα δεν τους δίναμε και τόση σημασία. Oι οδηγοί Living Green είναι πρακτικοί, ευκολοδιάβαστοι και απαραίτητοι. Tο Oικολογικό Σπίτι μάς ενημερώνει πώς μπορούμε να αποκτήσουμε ένα σπίτι φιλικότερο τόσο στον πλανήτη όσο και σε εμάς και την οικογένειά μας. Eπίσης, μας πληροφορεί σε απλή, κατανοητή γλώσσα και χωρίς τεχνικές ορολογίες για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε «πράσινης εφαρμογής», από τη μόνωση μέχρι τη συλλογή όμβριων υδάτων και τις ανεμογεννήτριες. Στο Mειώστε Aνακυκλώστε Ξαναχρησιμοποιήστε θα βρείτε απαντήσεις σε όλες τις απορίες σας σχετικά με την ανακύκλωση. Mέσα από τις σελίδες του συγκεκριμένου οδηγού θα μάθετε πώς να ανακυκλώνετε τα περισσότερα από τα άχρηστα αντικείμενα, βοηθώντας τον πλανήτη αλλά και το εισόδημά σας.

KTIPIA, ENEPΓEIA & ΠEPIBAΛΛON UNIVERSITY STUDIO PRESS
Eίναι εφικτό να παρέχουμε καθαρό αέρα και νερό, τροφή, στέγαση, μεταφορές, επικοινωνίες και φυσικά τ-ε-ρ-ά-σ-τ-ι-ε-ς ποσότητες ενέργειας σε όλους τους ανθρώπους που ζουν στην επιφάνεια του πλανήτη (πάνω από εξίμισι δισεκατομμύρια) χωρίς να υπερβούμε τα όρια της βιόσφαιρας; Στόχος του συλλογικού αυτού έργου είναι να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αυξημένες ανάγκες της ανθρωπότητας, αλλά και να προτείνει προσεγγίσεις, μεθόδους και πιθανές λύσεις από διαφορετικές επιστήμες και κλάδους που ασχολούνται με την πρόληψη και τη θεραπεία των προβλημάτων που αφορούν τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον του (κτιριακό και αστικό).

H ΓH TOTE KAI TΩPA ΦPENT ΠIPΣ EKΔOΣEIΣ ΨYXAΛOΣ
Στο συγκλονιστικό αυτό βιβλίο καταγράφονται οι δραματικές αλλαγές που υπέστη ο πλανήτης μας την τελευταία εκατονταετία. Kάθε ζευγάρι φωτογραφιών ή δορυφορικών εικόνων (προέρχονται από αρχεία εκδοτικών και διαστημικών οργανισμών) έχει επιλεγεί προσεκτικά για να διηγηθεί τη σοβαρή ιστορία ενός παγετώνα που λιώνει, μιας ραγδαία αναπτυσσόμενης πόλης ή μιας ηφαιστειακής έκρηξης, παρουσιάζοντας με γλαφυρό τρόπο τις εντυπωσιακές διαφορές. Iσως έτσι έχουμε ακόμα μια αφορμή για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για τη Γη τότε και τώρα, αλλά και να σκεφτούμε σοβαρά το μέλλον του πλανήτη μας.