Το πιο βρώμικο αντικείμενο του σπιτιού σου δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι

23.04.2018
Το πιο βρώμικο αντικείμενο του σπιτιού σου δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι
Είσαι σίγουρη πως γνωρίζεις ποιο είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο που υπάρχει μέσα στον προσωπικό σου χώρο;

Οι περισσότερες από εμάς, είμαστε ενήμερες για τη φήμη που ακολουθεί τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε τακτικά μέσα στη διάρκεια της ημέρας, τα οποία θεωρούνται και τα πιο βρώμικα του σπιτιού.

Στη λίστα αυτή μπαίνουν το τηλεκοντρόλ, το σταθερό και το κινητό μας τηλέφωνο αλλά και το χερούλι της πόρτας του ψυγείου, αντικείμενα που είναι… οι συνήθεις ύποπτοι.

Να που, όμως, πολλές γυναίκες αγνοούν το ότι ένα από τα πλέον «επικίνδυνα» -όσον αφορά στα μικρόβια που φιλοξενεί- αντικείμενα ου σπιτιού, χρήζει μεγαλύτερης προσοχής. Ποιο είναι αυτό;

Τα πόμολα κάθε πόρτας που έχουμε στο σπίτι μας! Δυστυχώς, πρόκειται για σημεία που αμελούμε να καθαρίσουμε όσο συχνά θα έπρεπε.

Ακόμα και γενική καθαριότητα να έχουμε στο σπίτι μας, σπανίως θα θυμηθούμε να περάσουμε με ένα απολυμαντικό τις συγκεκριμένες επιφάνειες, πράγμα που θεωρείται τεράστιο λάθος κυρίως αν σκεφτούμε πόσο συχνά ακουμπάμε τα χέρια μας σε αυτές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ακόμα και μία φορά να ξεχάσουμε να πλύνουμε τα χέρια μας αμέσως μόλις μπούμε στο σπίτι, είναι αρκετή για να γεμίσουμε τα πόμολα μικρόβια. Μικρόβια που περιμένουν υπομονετικά το επόμενο χέρι που θα αγγίξει τη συγκεκριμένη επιφάνεια…

Και ο σωστός καθαρισμός;

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πλένεις τακτικά και επιμελώς τα χέρια σου κάθε φορά που αγγίζεις κάτι «ύποπτο» στο σπίτι.

Πέρα από αυτό όμως, ένα πανάκι ψεκασμένο με κάποιο από τα ειδικά αντιβακτηριδιακά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ό,τι πρέπει για τον καθαρισμό των πόμολων του σπιτιού σου.

Μην το αμελείς, τα μικρόβια είναι παντού. Και αξίζει να προστατεύσεις τον εαυτό σου.