Ανανέωσε τα ρούχα σου μέσα στο... ψυγείο

08.09.2018
Ανανέωσε τα ρούχα σου μέσα στο... ψυγείο
Μπορεί να ακούγεται παράξενο, όμως... μια δοκιμή θα σε πείσει! Ιδού μερικές περιπτώσεις όπου το ψυγείο μπορεί να κάνει ορισμένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου να "ξανανιώσουν".

Τζιν

Αντί να πλένεις συνεχώς τα τζιν -με τον φόβο να ξεθωριάσουν μια ώρα αρχίτερα- μπορείς απλά να τα καθαρίσεις από βακτήρια, μικρόβια και μυρωδιές αφήνοντάς τα για μια νύχτα μέσα σε μια πλαστική σακούλα στην κατάψυξη..

Καινούρια παπούτσια

Αν έχεις πάρει καινούργια παπούτσια και σε στενεύουν βρήκες τη λύση να τα ανοίξεις, χωρίς να ξοδέψεις χρήματα στον τσαγκάρη. Ο τρόπος είναι ο εξής: Βάλε μέσα σε δυο πλαστικές σακούλες νερό και βάλε από μια μέσα σε κάθε παπούτσι. Τέλος, βάλε τα παπούτσια στην κατάψυξη να παγώσουν και την επόμενη μέρα είσαι έτοιμη!

Μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια σου;

Οι άσχημες μυρωδιές δημιουργούνται συνήθως από τα βακτήρια. Όταν τα παπούτσια αρχίζουν να μυρίζουν μπορείς να σκοτώσεις τα βακτήρια βάζοντάς τα σε μια πλαστική σακούλα και μέσα στην κατάψυξη για λίγες ώρες.., Τώρα... εννοείται βέβαια ότι κατά προτίμηση θα επιλέγαμε ένα κομμάτι της κατάψυξης όπου δεν υπάρχουν φαγώσιμα, ή ακόμη καλύτερα ένα ψυγείο, ή κατάψυξη που δεν χρησιμοποιείται για φαγητά...

Δερμάτινα

Φοράς συνεχώς το αγαπημένο σου δερμάτινο τζάκετ, αλλά ξέρεις ότι δεν το έχεις πλύνει ποτέ και χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα οπωσδήποτε; Πάρε μια πλαστική σακούλα και αφήσέ το στην κατάψυξη για ένα ολόκληρο βράδυ. Έτσι θα νιώσεις κατευθείαν μόλις το ξαναφορέσεις ότι είναι σαν καινούργιο αφού η χαμηλή θερμοκρασία εξουδετερώνει τις οσμές και τα μικρόβια.

Αυτό το διάβασες; Άσχημη μυρωδιά στο εσωτερικό του ψυγείου; Το συστατικό που θα σε απαλλάξει

Κολάν

Αν θες να διατηρήσεις σε καλή κατάσταση και για περισσότερο καιρό τα κολάν κάνε το ίδιο ακριβώς βάλε τα στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα ξεχειλώνουν εύκολα. Μπορείς επίσης να τα βάζεις που και που στην κατάψυξη. Μέσα σε αυτήν σκληραίνουν και διαρκούν περισσότερο..

Κασμιρένια ρούχα

Μπορείς να βάλεις το κασμιρένιο σου πουλόβερ στην κατάψυξη μέσα σε μια πλαστική σακούλα για λίγες ώρες. Με αυτόν τον τρόπο θα δεις πως θα βοηθήσει να μην «μαδάει» μετά.