Το απίθανο τρικ για να κρατήσεις τα μυρμήγκια μακριά!

16.07.2018
Το απίθανο τρικ για να κρατήσεις τα μυρμήγκια μακριά!
Ένα απλό τρικ για να μην ανησυχήσεις ποτέ ξανά για μυρμήγκια στο φαγητό σου!

Μαζί με τον καύσωνα έρχονται και τα... μυρμήγκια! Δεν είναι σιχαμένα όπως οι κατσαρίδες ή θορυβώδη σαν τα τζιτζίκια, όμως και τα μυρμήγκια μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά σκαρφαλώνοντας στο πιάτο ή το ποτήρι σου, ιδίως τώρα που είθισται να τρώμε υπαίθρια.

Σε αυτή την περίπτωση, μάλιστα, είναι μάλλον αδύνατο να χρησιμοποιήσεις τα χημικά απωθητικά που κυκλοφορούν αφού σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πλησιάσουν το φαγητό σου. Υπάρχει όμως ένας εντελώς αναπάντεχος τρόπος για να κρατήσεις τα εργατικά έντομα μακριά από το φαγητό ή το ποτό σου και τον ανακαλύψαμε στο... Twitter!

Η @ChristineFox_ ήταν εκείνη που πρωτοδήλωσε στο Twitter πως τα μυρμήγκια μισούν την.. κιμωλία! "Σχεδίασε έναν κύκλο με κιμωλία γύρω από το ποτήρι ή το πιάτο σου δεν θα περάσουν τη γραμμή!"

Το tip έγινε retweet πάνω από 4,000 φορές, δοκιμάστηκε από εκατοντάδες άλλους και επιβεβαιώθηκε από πολλούς! Τόσο, μάλιστα, αίσθηση έκανε το συγκεκριμένο τρικ που η εφημερίδα The Mercury News της Καλιφόρνια ερεύνησε την επιστήμη πίσω από αυτό και έγραψε "Η κιμωλία μπορεί να αποτρέψει προσωρινά τα μυρμήγκια να περάσουν όμως είναι μονάχα προσωρινό."

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οποιαδήποτε ξένη μυρωδιά μπορεί να αποτρέψει για λίγο τα μυρμήγκια σύντομα όμως εξοπλίζονται με νέο... θάρρος και επανέρχονται δριμύτερα. Οπότε... δοκίμασε και εσύ το έξυπνο αυτό τρικ όμως ακόμα κι αν αποδειχτεί αποτελεσματικό, μην χάσεις το φαγητό σου από τα μάτια σου... γιατί ούτε και τα μυρμήγκια θα το κάνουν!

(κεντρική φωτογραφία: @lumadeline)