Βάφεις το σπίτι; Τα πιο κοινά προβλήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις

11.09.2018
Βάφεις το σπίτι; Τα πιο κοινά προβλήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις
Οι ειδικοί χρώματος του Benjamin Moore μοιράζονται τα καλύτερα tips και tricks τους

Δεν είναι απλή υπόθεση το βάψιμο ενός σπιτιού. Σε κάθε στάδιο υπάρχει, δυστυχώς, περιθώριο για λάθη που μπορείς όμως να αποφύγεις με την κατάλληλη καθοδήγηση. Δύο εμπειρογνώμονες βαφής του Benjamin Moore μιλούν για τα πιο κοινά προβλήματα βαψίματος που συναντούν και μοιράζονται τις συμβουλές και τα κόλπα τους για το πώς να τα αποφύγουμε.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ 1: Υπάρχουν πάρα πολλά χρώματα για να διαλέξεις, και δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις

ΛΥΣΗ: Σύμφωνα με τον Andrea Magno, τον εμπειρογνώμονα χρώματος και σχεδίασης του Benjamin Moore, θα πρέπει να ξεκινήσεις με την εύρεση ενός σημείου έμπνευσης (ένα αγαπημένο ύφασμα, ένα κομμάτι τέχνης, ακόμη και μια σελίδα από ένα περιοδικό) . Κάνοντας αυτό, μπορείς πιο εύκολα να περιορίσεις τις επιλογές σου.

Αυτό το διάβασες; Βάλε χρώμα στη ζωή σου

"Μόλις καταλάβεις ποιες οικογένειες χρωμάτων είναι καλύτερες για εσένα, επικεντρώσου εκεί" εξηγεί ο Magno. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων σε κάθε οικογένεια, οπότε πήγαινε προς αυτό που εξ αρχής σου τράβηξε τον προσοχή.

Περιορίσου σε δύο ή τρεις επιλογές και αγόρασε ένα δείγμα για να δεις πώς φαίνονται τα χρώματα στο σπίτι σου. Επειδή το φως στο κατάστημα είναι διαφορετικό από το φως στο σπίτι σου, ο καλύτερος τρόπος για να πάρεις μια σωστή απόφαση είναι να βάψεις μια μικρή περιοχή στο δωμάτιο όπου θα χρησιμοποιήσεις το χρώμα, λέει ο Magno. "Αν δεν θέλεις να βάψεις τον τοίχο, αγόρασε ένα κομμάτι πυρήνα αφρού και βάψε το για να δεις πώς φαίνεται το χρώμα σε διαφορετικές ώρες της ημέρας σε διαφορετικά τμήματα του δωματίου."

Διάβασε και αυτό: Κάνεις ανακαίνιση σπιτιού; Απόφυγε αυτά τα κοινά λάθη

ΠΡΟΒΛΗΜΑ 2: Το χρώμα στους τοίχους έχει φουσκώσει ή είναι ξεθωριασμένο

ΛΥΣΗ: Σύμφωνα με την ανώτερη διευθύντρια του Benjamin Moore, Harriette Martins, το πιο σημαντικό είναι να επιλέξεις ένα premium χρώμα που να είναι "αναγνωρισμένο για την ανθεκτικότητα και την απόδοσή του". Αυτού του είδους τα χρώματα θα διασφαλίσουν ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναβάψεις μέχρι να είσαι έτοιμη για την αλλαγή χρώματος.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ 3: Δεν παίρνεις τα αποτελέσματα που θέλεις

ΛΥΣΗ: Η Martins εξηγεί ότι η προετοιμασία είναι το κλειδί για την επίτευξη καλών, μακροχρόνιων αποτελεσμάτων κατά το βάψιμο. Πριν πιάσεις τη βούρτσα, λοιπόν, πρέπει να πλύνεις τους τοίχους σου (από πάνω προς τα κάτω), επειδή το χρώμα προσκολλάται καλύτερα σε μια καθαρή επιφάνεια. Θα πρέπει πάντα να προετοιμάζεις τους τοίχους σου, γιατί αυτό θα "σφραγίσει" την επιφάνεια για βέλτιστη απόδοση.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ 4: Δεν είσαι σίγουρη ως προς το φινίρισμα που θα επιλέξεις

ΛΥΣΗ: Όσο χρησιμοποιείς χρώματα με υψηλή ανθεκτικότητα, ο Andrea Magno εξηγεί ότι "δεν χρειάζεται να ακολουθείς τους παλαιούς κανόνες (δηλ. να χρησιμοποιήσεις γυαλιστερό φινίρισμα μόνο στα μπάνια, και ποτέ να μην χρησιμοποιήσεις ένα ματ τελείωμα σε μια περιοχή υψηλής κίνησης). "Αυτό σημαίνει ότι αντί να ανησυχείς για την ανθεκτικότητα, μπορείς να εστιάσεις στην εμφάνιση που θέλεις να δημιουργήσεις. Τα γυαλιστερά φινιρίσματα είναι καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται σε λείους τοίχους, καθώς τείνουν να επιτείνουν τις ατέλειες. Τα επίπεδα ή ματ φινιρίσματα είναι τα καλύτερα για τους παλαιότερους τοίχους.