5 είδη οικιακής χρήσης που σου δίνουν απροσδόκητες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα

13.02.2019
5 είδη οικιακής χρήσης που σου δίνουν απροσδόκητες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα
Πολλά από τα πράγματα που έχεις στο σπίτι σου μπορεί να έχουν πολλές διαφορετικές χρήσεις τις οποίες δεν σκέφτηκες ποτέ. Εκτός του ότι μια τέτοια χρήση μπορεί να σου εξοικονομήσει πολύ χρόνο και χρήμα, η αλήθεια είναι ότι ορισμένα οικιακά αντικείμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εκπληκτικό τρόπο.

Δείτε παρακάτω 5 είδη οικιακής χρήσης που θα μπορούσαν να λύσουν τα χέρια σου σε μια δύσκολη στιγμή!

1. Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα έχει μια ποικιλία χρήσεων στο σπίτι. Μπορεί να λειτουργήσει ως αποσμητικό, μέσο απολέπισης, σαμπουάν και γυαλιστικό δοντιών. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ποικίλων προβλημάτων υγείας, που κυμαίνονται από τα τσιμπήματα εντόμων έως την καούρα. Μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις το σπίτι σου, αφαιρώντας οσμές ή λεκέδες λίπους. Χρησιμοποιείται ακόμη και σε διάφορες συνταγές. Η μαγειρική σόδα μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τα νύχια σου.

Διάβασε επίσης: Συρμάτινη κρεμάστρα: 5 τρόποι για να τη χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά

2. Βερνίκι νυχιών
Το βερνίκι νυχιών μπορεί να σε βοηθήσει με διάφορους τρόπους στο σπίτι. Μπορεί να βοηθήσει στη σφράγιση των φακέλων όταν η κόλλα δεν είναι αποτελεσματική. Μπορεί να βοηθήσει να σκληρύνει την κλωστή για να περνά πιο εύκολα μέσα από τη βελόνα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απλή κόλλα, για να μην ξηλώνονται οι κλωστές στα κουμπιά σου. Και το χρωματισμένο βερνίκι νυχιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον χρωματισμό των κλειδιών σου, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να τα αναγνωρίσεις καλύτερα.

3. Ελαιόλαδο
Όχι μόνο το ελαιόλαδο είναι θαυμάσιο σε συνταγές, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους στο σπίτι. Για μια γρήγορη ενυδατική κρέμα, εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα ελαιολάδου στο ξηρό δέρμα σου. Η φημισμένη ηθοποιός Σοφία Λόρεν χρησιμοποιούσε παρθένο ελαιόλαδο στο μπάνιο της ως θεραπεία ομορφιάς. Το ελαιόλαδο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως βερνίκι επίπλων, απλά τοποθέτησε μια μικρή ποσότητα σε ένα ξεσκονόπανο.

4. Άδεια γυάλινα μπουκάλια
Τα παλιά γυάλινα μπουκάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εύχρηστοι πλάστες ενώ όταν ψύχονται, μπορούν επίσης να βοηθήσουν τη ζύμη να παραμείνει νιφαδωτή, καθώς αποτρέπουν την τήξη του λίπους. Το μπουκάλι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αποθηκευτικός χώρος noodles. Μεγαλύτερα μπουκάλια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν χαριτωμένα ενυδρεία ή terrariums

Διάβασε και αυτό: Ο πιο αναπάντεχος τρόπος για να καθαρίσεις τα μπουκάλια σου

5. Αλουμινόχαρτο
Το αλουμινόχαρτο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη διατήρηση των υπολειμμάτων του φαγητού, αλλά έχει και άλλα οφέλη. Το τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τα βρώμικα πιάτα ενώ ένα φύλλο αλουμινόχαρτο κάτω από τη σιδερώστρα σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιταχύνετε το σιδέρωμα των ρούχων σας. Επίσης αν κρεμάσετε κομμάτια αλουμινόχαρτου στο μπαλκόνι σας μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα πουλιά.