Πώς να κάνεις τα λουλούδια στο σπίτι να διαρκέσουν περισσότερο

08.02.2020
Πώς να κάνεις τα λουλούδια στο σπίτι να διαρκέσουν περισσότερο
Τίποτα δεν κάνει ένα σπίτι πιο ωραίο από ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια. Είτε πρόκειται για μια μεγάλη ανθοδέσμη πλούσια σε τριαντάφυλλα είτε για ένα φτηνό και γλυκό ματσάκι από τουλίπες, πάντα θέλουμε τα όμορφα μας λουλούδια να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Aλλά πώς μπορείς να κάνεις τα λουλούδια να διαρκούν περισσότερο; Εάν τα λουλούδια σου μαραίνονται συχνά σε μερικές ημέρες ή πέφτουν τα πέταλά τους με το παραμικρό, αν τους δώσεις λίγη περισσότερη προσοχή θα μπορούσες να τα βοηθήσεις να κρατήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο John Hackett, διευθύνων σύμβουλος του Arena Flowers στο Λονδίνο, δίνει στο prima τις συμβουλές του, για να κάνεις τα λουλούδια σου να διαρκέσουν περισσότερο.

Πώς να κόβεις τα λουλούδια

«Όταν παίρνεις το μπουκέτο σου, αφαίρεσε προσεκτικά όλη τη συσκευασία από τα λουλούδια και κόψε τα περίπου 2-3εκ από το κάτω μέρος τους - αν τα κόψεις λοξά σχηματίζοντας γωνία, θα δημιουργήσεις μια μεγαλύτερη επιφάνεια από την οποία μπορούν τα λουλούδια σου να πίνουν πιο εύκολα νερό και είναι πιθανό να διαρκέσουν περισσότερο».

Το νερό στο βάζο

«Γέμισε το βάζο που έχεις επιλέξει με χλιαρό νερό για περαιτέρω απορρόφηση και πρόσθεσε αν έχεις, φυτικό συντηρητικό ή εναλλακτικά ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη».

Το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσεις τα λουλούδια

«Μόλις βάλεις τα λουλούδια σου σε ένα βάζο, βεβαιώσου ότι δεν εκτίθενται άμεσα στο ηλιακό φως και δεν βρίσκονται κοντά σε πηγές θερμότητας (π.χ. καλοριφέρ) καθώς αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το χρόνο που θα διατηρηθούν τα λουλούδια σου».

Πώς να τα φροντίσεις

«Για να επιμηκύνεις όσο το δυνατόν περισσότερο τη ζωή των λουλουδιών, μην ξεχνάς να κόβεις το κοτσάνι τους κάθε τρεις ημέρες, να αφαιρείς όλα τα χαμηλότερα φύλλα και να αλλάζεις τακτικά το νερό στο βάζο.