Πώς να πλύνεις τα αθλητικά σου παπούτσια στο πλυντήριο ή στο χέρι

27.02.2020
Πώς να πλύνεις τα αθλητικά σου παπούτσια στο πλυντήριο ή στο χέρι
Έχεις ένα υπέροχο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που έχουν ανάγκη για καλό πλύσιμο, αλλά δεν έχεις ιδέα πώς να ξεκινήσεις; Σε μια εποχή που προσπαθούμε κυρίως να ζήσουμε με μια πιο οικολογική συνείδηση, δεν υπάρχει λόγος να τα πετάξεις καθώς μπορείς να τα καθαρίσεις σε χρόνο μηδέν! Συχνά ένα καλό πλύσιμο θα κάνει τα παλιά σου παπούτσια να φαντάζουν ολοκαίνουργια και πάλι. Έτσι δεν χρειαστεί να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ σε ένα νέο ζευγάρι και ο πλανήτης θα σε ευχαριστήσει γι 'αυτό. Εδώ θα διαβάσεις πώς να πλύνεις τα αθλητικά σου παπούτσια χωρίς να τα χαλάσεις...

Πώς να τα πλύνεις στο πλυντήριο ρούχων

  • Εάν τα αθλητικά σου είναι δερμάτινα ή από πανί, μπορούν συνήθως να πλυθούν στο πλυντήριο. Έλεγξε τις οδηγίες στην ετικέτα εάν δεν είσαι σίγουρη.
  • Κατ 'αρχάς, αφαίρεσε τα κορδόνια και τους πάτους - αυτό μειώνει τον χρόνο στεγνώματος και διασφαλίζει ότι δεν θα μυρίζουν στη συνέχεια υγρασία.
  • Για να βεβαιωθείς ότι δεν θα μπουν ή δεν θα καταστραφούν, βάλε τα παπούτσια σου μέσα σε μια μαξιλαροθήκη πριν τα βάλεις στο πλυντήριο. Βάλε επίσης δύο πετσέτες στον κάδο, για να μην καταστραφεί η συσκευή. Εάν πρέπει να πλύνεις τα κορδόνια σου, δέσε τα μαζί και βάλε και αυτά ταυτόχρονα στον κάδο.
  • Χρησιμοποίησε υγρό απορρυπαντικό για να αποφύγεις τη φθορά των παπουτσιών, στη συνέχεια πλύνε τα σε ένα κρύο, ήπιο πρόγραμμα. Κρέμασέ τα για να στεγνώσουν και απέφυγε να τα στεγνώσεις στο καλοριφέρ, καθώς αυτό θα μπορούσε να τα κάνει να "μπουν".

Πώς να πλύνεις στο χέρι τα αθλητικά

  • Εάν το να τα βάλεις στο πλυντήριο σου φαίνεται επικίνδυνο, το να προτιμήσεις να τα πλύνεις στο χέρι, θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Ξεκίνα με την προετοιμασία ενός μείγματος ζεστού νερού και απορρυπαντικού, στη συνέχεια χρησιμοποίησε απαλά ένα σφουγγάρι για να σκουπίσεις τους λεκέδες.
  • Αντιμετώπισε τις πιο δύσκολες περιοχές με μια βούρτσα - μια οδοντόβουρτσα θα βοηθήσει επίσης - και τρίψε απαλά αλλά σταθερά, προσέχοντας να μην φθείρεις το δέρμα.
  • Για επίμονους λεκέδες, χρησιμοποίησε ένα απορρυπαντικό αφαίρεσης λεκέδων, όπως θα έκανες με τα ρούχα. Άφησέ το για περίπου 10 λεπτά, μετά σκούπισε τα με ένα υγρό πανί και αφήσέ τα να στεγνώσουν όπως παραπάνω.

Πώς να πλύνεις τις εσωτερικές σόλες

Εάν οι εσωτερικές σόλες μυρίζουν άσχημα, θα πρέπει να τις πλύνεις πολύ καλά. Είναι σημαντικό να μην τις τοποθετήσεις στο πλυντήριο, καθώς ενδέχεται να διαλυθούν. Καλύτερα χρησιμοποίησε το ίδιο μείγμα και τη βούρτσα όπως παραπάνω για να τις καθαρίσεις προσεκτικά (έχε στο νου ότι αυτό μπορεί να χρειαστεί περισσότερες από μία προσπάθειες για να καθαρίσουν σωστά).

Τι να αποφύγεις οπωσδήποτε

  • Είναι σημαντικό να μην βάλεις ποτέ τα αθλητικά σου στο πλυντήριο ρούχων σε υψηλή θερμοκρασία. Αυτό είναι πιθανό να τα συρρικνώσει, και να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα.
  • Μην τοποθετείς παπούτσια με πλαστική σόλα στο πλυντήριο. Μόνο πλύσιμο στο χέρι.
  • Μην πλένεις πολλά ζευγάρια στο πλυντήριο σε μια δόση, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη συσκευή σου.
  • Μην χρησιμοποιείς χλωρίνη, εκτός και αν είσαι ιδιαίτερα προσεκτική. Ένα απορρυπαντικό αφαίρεσης λεκέδων θα κάνει τη δουλειά που θες.