Προσωπική υπόθεση

30.04.2009
«Το σπίτι και ο σύντροφος είναι στο τυχερό του καθενός», είναι το μότο της ιδιοκτήτριας που αποδεικνύεται έμπρακτα σε ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα, απλά αφήνοντας κανείς το βλέμμα του να περιπλανηθεί στο χώρο.

«Το σπίτι και ο σύντροφος είναι στο τυχερό του καθενός», είναι το μότο της ιδιοκτήτριας που αποδεικνύεται έμπρακτα σε ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα, απλά αφήνοντας κανείς το βλέμμα του να περιπλανηθεί στο χώρο. Αφήνοντας πίσω την πολύβουη λεωφόρο Αλεξάνδρας και ανεβαίνοντας τις παρυφές του λόφου, η θέα στο Λυκαβηττό είναι αφοπλιστική. Ομοίως και η εικόνα αυτής της κατοικίας. Ενα σπίτι φιλόξενο, τακτοποιημένο και, κυρίως, με θετική ενέργεια, που τη νιώθεις αμέσως μόλις εγκλιματιστείς σε αυτό το ζεστό περιβάλλον. Σε μια περιοχή όπως αυτή, που αφουγκράζεται τον παλμό της πόλης, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει και να υπακούει πρόθυμα στους ήρεμους και χαλαρωτικούς ρυθμούς της εσωτερικής διακόσμησης του σπιτιού. «Μια αίσθηση αιώνιου καλοκαιριού» διασκορπίζεται σε κάθε τετραγωνικό, όπως ακριβώς επιθυμούσε η ιδιοκτήτρια, η οποία επιμελήθηκε ακόμη και την παραμικρή διακοσμητική λεπτομέρεια. Κοιτάζοντας με προσοχή το στιλιστικό μέρος της οικίας, το colonial chic παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι γήινες αποχρώσεις μεταφέρουν την ισορροπία της φύσης, ενώ ο συνδυασμός με το λευκό δημιουργεί μια απαράμιλλη φινέτσα και μια υπέρκομψη συνοχή. Ζεστή ατμόσφαιρα, design και θετική ενέργεια γίνονται ένα και αντανακλούν τις «θεραπευτικές» τους ιδιότητες. Με μια πιο προσεκτική ματιά διαπιστώνει κανείς ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά φωτεινό και τακτοποιημένο σπίτι, ενώ το άρωμα της καθαριότητας και της λεβάντας αναδύεται σε όλους τους χώρους του.

Το καθιστικό ακολουθεί τη χρωματική παλέτα του καφέ-λευκού και ο τεράστιος καναπές απέναντι από το τζάκι λειτουργεί ως το ιδανικό χαλαρωτικό background. Η προσωπική άποψη της ιδιοκτήτριας ενισχύεται ακόμη περισσότερο με τη μεγάλη τραπεζαρία σε wenge απόχρωση, ενώ το ξεχωριστό φωτιστικό οροφής με τα αμέτρητα κρύσταλλα απογειώνει το στιλ. Συνεχίζοντας την περιπλάνηση, η κυρίαρχη διάθεση του κομψού, αποικιακού στιλ υπογραμμίζεται και στην κρεβατοκάμαρα, η οποία καταλήγει να είναι τόσο άνετη όσο και πρακτική. Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα διαμέρισμα που περικλείει με τον πιο αριστοτεχνικό τρόπο τη σύγχρονη φιλοσοφία της λειτουργικότητας με δόσεις υψηλής αισθητικής. Best seller αναδεικνύονται οι αμέτρητοι καθρέφτες, φετίχ της ιδιοκτήτριας, για να αντανακλούν με ακρίβεια το παρόν...