Room update

22.10.2009
Ενα μικρό project με μεγάλες ιδέες που ανανεώνουν ριζικά το χώρο. Είτε πρόκειται για μια μικρή παρέμβαση ή μια γενική ανακαίνιση, ακολουθήστε μικρά μυστικά που φέρνουν μεγάλες αλλαγές στο χώρο που ζείτε, αναβαθμίζοντας τη διακόσμηση αλλά και το βιοτικό σας επίπεδο.

Ενα μικρό project με μεγάλες ιδέες που ανανεώνουν ριζικά το χώρο. Είτε πρόκειται για μια μικρή παρέμβαση ή μια γενική ανακαίνιση, ακολουθήστε μικρά μυστικά που φέρνουν μεγάλες αλλαγές στο χώρο που ζείτε, αναβαθμίζοντας τη διακόσμηση αλλά και το βιοτικό σας επίπεδο.

Κουζίνα
—Φύλλα από plexiglas αντικαθιστούν τα παραδοσιακά πλακάκια. Αντιγράψτε το στιλ των βιομηχανικών χώρων και τις κουζίνες των εστιατορίων, προσθέτοντας αυτή τη μοντέρνα πινελιά από χρώμα.
—Μια έξυπνη λύση που προσθέτει «πόντους» στο design της κουζίνας, ενώ λειτουργεί και ως προστατευτικό μέσο για τους τοίχους. Το «νοσταλγικό» ύφος μπορεί να αποδοθεί με μικρές επεμβάσεις. —Ανανεώστε την κουζίνα, δίνοντας ρετρό καμπύλες σε ανοίγματα που λειτουργούν ως διαχωριστικά, ενώ την ίδια λογική μπορεί να ακολουθήσουν και τα ντουλάπια.
—Οι ξύλινες, φαρδιές σανίδες θεωρούνται ιδανικές για να «ζεστάνουν» τη μονοτονία των σκούρων αποχρώσεων. Ενα υλικό που, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, μπορεί να δώσει με τους κατάλληλους συνδυασμούς ένα μοντέρνο αποτέλεσμα. Ειδικό βερνίκι που αδιαβροχοποιεί την επιφάνεια θα δώσει τη λύση στο πρόβλημα της υγρασίας.

Μπάνιο
Αν πρόκειται να φτιάξετε ένα καινούριο μπάνιο ή να ανακαινίσετε πλήρως το παλιό, επενδύστε σε έναν custom made νιπτήρα από τσιμέντο. Χτιστά έπιπλα μπάνιου και δάπεδο από τσιμεντοκονία θα ανανεώσουν ολοκληρωτικά την εικόνα του.
—Επενδύστε τον τοίχο της μπανιέρας με έναν αντικέ καθρέφτη, μια επιλογή που είναι ιδανική για χώρους σε κλασικό ή country ύφος. Ξύλινα πηχάκια ή πλαίσια προσδίδουν κομψότητα και σημασία στη λεπτομέρεια.
—Οι γυάλινες πόρτες μεγαλώνουν οπτικά το χώρο και δημιουργούν διαχωριστικά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εντονα φλούο χρώματα ή εντυπωσιακά γεωμετρικά ντεσέν, τυπωμένα πάνω στο γυαλί, δίνουν χαρακτήρα ακόμη και στο πιο λιτό μπάνιο.

Κρεβατοκάμαρα
Αν ο χώρος το επιτρέπει επενδύστε τον τοίχο της εισόδου του δωματίου με μια βιβλιοθήκη με ράφια, όπου θα αποθηκευτούν όλα τα βιβλία και τα περιοδικά. Η επένδυση της πόρτας με καθρέφτη μπορεί να δώσει ένα απρόσμενα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
—Ο ενιαίος χώρος μπορεί εύκολα να διαχωριστεί και να δημιουργηθεί μια extra κρεβατοκάμαρα. Ενα συρόμενο πάνελ αλουμινίου σε στιλ ζεν θα διασφαλίσει την ιδιωτικότητά της, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως διακοσμητική επιφάνεια.
—Μια γυψοσανίδα είναι αρκετή για να αλλάξει η θέση του κρεβατιού στο χώρο. Δίνει ένα μοναδικό φόντο πίσω από το κεφαλάρι, που επιτρέπει διακοσμητικές παρεμβάσεις, ενώ παράλληλα δημιουργεί αποθηκευτικούς χώρους. Μια τέτοια κατασκευή μπορεί να «κρύψει» και το μπάνιο, αν αυτό επικοινωνεί με την κρεβατοκάμαρα.

Καθιστικό
Ενα τζάκι που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Αντιγράψτε τη μοντέρνα αυτή κατασκευή που μετατρέπει το τζάκι σε μια πολυχρηστική σύνθεση. Εκμεταλλευτείτε το χώρο αριστερά και δεξιά του τζακιού για να τοποθετήσετε διάφορα αντικείμενα ή μαξιλάρια και να κερδίσετε επιπλέον χώρο στο καθιστικό
—Χρωματιστά πάνελ από plexiglas, αν συνδυαστούν με τον κατάλληλο φωτισμό, μετατρέπουν τον ελεύθερο τοίχο πίσω από τον καναπέ σε έναν τεράστιο πίνακα και δίνουν στο καθιστικό μια arty αισθητική.
—Μην αφαιρείτε τις παλιές κάσες ή τις ενδιάμεσες πόρτες του καθιστικού σας. Αναδείξτε τις σε πρωταγωνιστικά στοιχεία, τονίζοντάς τις με γύψινα διακοσμητικά που προσδίδουν στο χώρο έναν αέρα πολυτέλειας.
—Εμπλουτίστε τους τοίχους με περίτεχνες μπουαζερί, διακοσμήστε ακόμη και τις ενδιάμεσες πόρτες με πίνακες ή κάδρα και μεταμορφώστε ένα απλό διαμέρισμα σε αναγεννησιακό παλάτι.