12 ταινίες που πρέπει κάθε γυναίκα να δει στα 20 της

12 ταινίες που πρέπει κάθε γυναίκα να δει στα 20 της
ΠΗΓΗ:@thirteen_going_on_thirty
I love my early 20s.

Ως μια κοπέλα που είναι στα early 20s της (22 εδώ), εξακολουθώ να βλέπω πολλά πράγματα βουνό. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Η Taylor Swift το είπε καλύτερα: «Είμαστε χαρούμενες, ελεύθερες, μπερδεμένες και μόνες ταυτόχρονα». Αλλά ένα πράγμα που πάντα μου έδινε παρηγοριά σε μια δύσκολη κατάσταση είναι να βλέπω τον εαυτό μου να αντανακλάται σε ένα κομμάτι των μέσων ενημέρωσης, ειδικά στην οθόνη της τηλεόρασης. Το να ξέρεις ποιες ταινίες να δεις στα 20 σου είναι ένας βασικός τρόπος για να νιώσεις ότι σε καταλαβαίνουν σε μια από τις πιο μπερδεμένες φάσεις της ζωής.

Χωρισμοί, επαγγελματικά προβλήματα ή προσπάθεια να καταλάβεις τι θέλεις να κάνεις στη ζωή: Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα στα 20 σου, πιθανόν να υπάρχει μια ταινία γι’ αυτό. Το να βλέπεις χαρακτήρες να περνούν παρόμοιες καταστάσεις με βοηθά να συνειδητοποιώ ότι δεν είμαι η μόνη που αισθάνεται πως δεν τα έχει όλα υπό έλεγχο. Είτε πρόκειται για μια δημοφιλή ρομαντική κομεντί, είτε για κάτι πιο καλλιτεχνικό, αυτές είναι οι ταινίες που πρέπει να δεις στα 20 σου με χαρακτήρες που είναι ακριβώς όπως εμείς.

1. Νομικά Ξανθιά (Legally Blonde)

Φυσικά, έπρεπε να ξεκινήσω αυτή τη λίστα με την απόλυτη ταινία «girl power». Μετά από έναν καταστροφικό χωρισμό, η sorority girl Elle Woods (Reese Witherspoon) ακολουθεί τον πρώην της στη νομική σχολή. Αλλά στην προσπάθειά της να τον ξανακερδίσει, ανακαλύπτει ένα νέο πάθος στις αίθουσες των δικαστηρίων.

2. Πριν το Ξημέρωμα (Before Sunrise)

Τα 20 σου είναι μια φάση που είναι τόσο εύκολο να εξιδανικεύσεις και ταινίες όπως το «Before Sunrise» το κάνουν ακόμα πιο εύκολο. Όταν ο Jesse (Ethan Hawke) συναντά την Celine (Julie Delpy) σε ένα τρένο προς τη Βιέννη, οι δύο τους αποφασίζουν να εξερευνήσουν την πόλη μαζί για μια μαγική νύχτα.

3. Booksmart

Ημέρα πριν από την αποφοίτησή τους από το λύκειο, οι κολλητές φίλες Molly (Beanie Feldstein) και Amy (Kaitlyn Dever) συνειδητοποιούν ότι πέρασαν υπερβολικά πολύ χρόνο μελετώντας. Για να ζήσουν την πραγματική εφηβική εμπειρία πριν από την αποφοίτηση, αποφασίζουν να πάνε στο μεγαλύτερο πάρτι της χρονιάς.

4. Lady Bird

Η Christine «Lady Bird» McPherson (Saoirse Ronan) θέλει μόνο να φύγει από το Σακραμέντο. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας της χρονιάς στο λύκειο, δοκιμάζει νέα κλαμπ, γνωρίζει νέους φίλους και ερωτεύεται, φανταζόμενη μια ζωή μακριά.

5. Tick, Tick… Boom!

Βασισμένο στο μιούζικαλ με το ίδιο όνομα, το «Tick, Tick… Boom!» ακολουθεί τον Jonathan Larson (Andrew Garfield) στον αγώνα του να γίνει το επόμενο μεγάλο όνομα στο μιούζικαλ θέατρο.

6. 13 Going On 30

Η έφηβη Jenna Rink (Jennifer Garner) κάνει μια ευχή να μεγαλώσει και ξυπνά το επόμενο πρωί σε ένα εντελώς διαφορετικό σώμα και με μια εντελώς διαφορετική ζωή.

7. Ο Διάβολος Φοράει Prada (The Devil Wears Prada)

Η δημοσιογράφος Andy Sachs (Anne Hathaway) προσλαμβάνεται ως προσωπική βοηθός της Miranda Priestly (Meryl Streep), αρχισυντάκτριας του περιοδικού Runway.

8. Μικρές Κυρίες (Little Women, 2019)

Η ταινία ακολουθεί τις αδερφές March—Meg (Emma Watson), Jo (Saoirse Ronan), Beth (Eliza Scanlen), και Amy (Florence Pugh) στην ενηλικίωσή τους.

9. Romy & Michelle’s High School Reunion

Οι καλύτερες φίλες Romy (Mira Sorvino) και Michelle (Lisa Kudrow) συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν κάνει πολλά μετά την αποφοίτησή τους από το λύκειο και παριστάνουν τις επιτυχημένες επιχειρηματίες στο reunion τους.

10. Someone Great

Η Jenny (Gina Rodriguez) μόλις έχει βγει από μια μεγάλη σχέση και ετοιμάζεται να αλλάξει δουλειά.

11. How To Have Sex

Οι καλύτερες φίλες Tara (Mia McKenna-Bruce), Em (Daisy Jelley) και Skye (Lara Peake) πάνε διακοπές στην Ελλάδα με ένα και μοναδικό σχέδιο...να διασκεδάσουν.

12. Rye Lane

Οι Dom (David Jonsson) και Yas (Vivian Oparah) συναντιούνται μετά από έναν οδυνηρό χωρισμό και βοηθούν ο ένας τον άλλον να ξεπεράσουν τον πόνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 27.09.2024 - 15:23