Κρασί από... βελούδο

30.01.2012
Το πορφυρό τους χρώμα και τα αρώματα κοκκινόσαρκων φρούτων γεμίζουν το ποτήρι μας με τη γεύση της ευωχίας.

Ξινόμαυρο Merlot - Μπαμπατζίμ
Με χρώμα βαθύ ερυθρό, αυτό το κρασί είναι φτιαγμένο από 50% ξινόμαυρο και 50% merlot διά χειρός Ανέστη Μπαμπατζιμόπου-λου. Στη μύτη, ξεχωρίζουν τα ζωικά αρώματα και οι ευχάριστες νότες καραμέλας. Με τις απολαυστικές του τανίνες, συνδυάζεται ωραία με κρεατικά.

Μελισσουργός - Nico Lazaridi
Ενα κρασί γλυκιά έκπληξη. Ισως το μοναδικό γλυκό λιαστό merlot στον κόσμο. Ιδιαίτερο ερυθρό επιδόρπιο κρασί με ευχάριστη γλυκύτητα και ωραία τανικότητα. Φίνα αρώματα γλυκών φρούτων, πλούσιο στόμα και πολύπλοκη επίγευση. Πίνεται δροσερό και σφραγίζει γλυκά ένα ρομαντικό δείπνο. Επιδέχεται παλαίωση 15-20 χρόνων από τον τρύγο.

Merlot Αρβανιτίδη
Βραβευμένο κρασί με ωραίο αρωματικό χαρακτήρα που κερδίζει με την πρώτη γουλιά. Μοντέρνο, με ζουμερό ώριμο φρούτο που παραπέμπει σε βύσσινο, μούρο και μύρτιλο, καλοδομημένο και με βελούδινη γεύση. Αναδεικνύει πιάτα με μανιτάρια, καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.

Αβαντίς Syrah
Σπουδαίο, πολυβραβευμένο ερυθρό κρασί, που κλέβει καρδιές. Αρώματα πιπεριού, κανέλας, καπνού και μαύρων φρούτων θα ξεπηδήσουν διαδοχικά από το ποτήρι σας. Οσο για το στόμα, πλούσιο, πληθωρικό με ώριμες, αισθητές τανίνες, εκφράζει όλη την υπέροχη νοστιμιά του syrah. Η μετάγγισή του σε καράφα μισή ώρα πριν από την κατανάλωσή του μεγιστοποιεί την απόλαυση.

Σκούρας Merlot
Ενα ποιοτικό merlot από τον Γιώργο Σκούρα. Χαμογελάστε, ανοίξτε μια φιάλη και νιώστε την πολυπλοκότητα και την ένταση. Τα αρώματα κόκκινου κερασιού και οι νύξεις βιολέτας μαγεύουν, ενώ το βελούδινο στόμα με τις ώριμες μαλακές τανίνες γοητεύει. Ακομπανιάρει κόκκινα κρέατα και ημίσκληρα τυριά.

Κοκκινόμυλος - Τσέλεπου
Εξαιρετική επιλογή για τους φανατικούς της κρεοφαγίας. Αρωματικός πλούτος που γοητεύει, τανίνες στιβαρές και επίμονη επίγευση που διαρκεί. Αξιόλογο ερυθρό κρασί που θα αναδείξει το εορταστικό τραπέζι.

ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ