Λευκή μαγεία

23.07.2012
Ελληνικά λευκά κρασιά με διακριτικές νύξεις εσπεριδοειδών και φρούτων που ακομπανιάρουν ορεκτικά και μεζέδες

Μέτρον Αριστον - Παπαντώνη
Ενας πελοποννησιακός τοπικός οίνος από ροδίτη και chardonnay. Φινετσάτο, μέτρια αρωματικό λευκό κρασί, που δίνει ωραίες ιδέες για το τραπέζι. Για τον δημιουργό του, συνιστά την έκφραση της χρυσής τομής, της αρμονίας.

Ασπρολίθι - Αγγελος Ρούβαλης
Από τους ροδίτες της ορεινής Αιγιαλείας, ένα κρασί αριστοτεχνικής οινοποίησης, που χάρισε σημαντικές διακρίσεις στον δημιουργό του. Πολύπλοκα αρώματα φρούτων, φρεσκάδα και ευχάριστη επίγευση ανοίγουν τον δρόμο για το καθημερινό ελληνικό τραπέζι.

Ρητινίτης Nobilis - Γαία Οινοποιητική
Μια δροσερή ρετσίνα φτιαγμένη από εκλεκτό ροδίτη, που κρατά θαυμαστή ισορροπία ανάμεσα στο σταφύλι και το πεύκο. Είναι το κρασί που συνοδεύει χωρίς πρωτόκολλο τους πληθωρικούς ελληνικούς μεζέδες.

Φολόη - Κτήμα Μερκούρη
Από σταφύλια ορεινού κόκκινου ροδίτη (90%) και viognier (10%) που καλλιεργούνται στο οροπέδιο της Φολόης, στην ορεινή Ηλεία. Συνθέτει ένα ταξίδι φαντασίας που ανακαλύπτεις μέσα από τα αρώματα εσπεριδοειδών και λευκόσαρκου ροδάκινου. Κρασί με δυνατότητα παλαίωσης 1-2 χρόνων.

Λευκός - Κτήμα Αβαντίς
Ο οινοποιός Απόστολος Μούντριχας συνδύασε στο λευκό κρασί του κτήματος την αγαπημένη ποικιλία του viognier με το δυναμικό ασύρτικο και το αρωματικό μοσχάτο. Φινέτσα, αρώματα πεπονιού και αχλαδιού αλλά και αναζωογονητική οξύτητα είναι τα χαρακτηριστικά που σε κερδίζουν με την πρώτη γουλιά.

Σκούρας Λευκός
Ο οινοποιός Γιώργος Σκούρας παντρεύει με μαεστρία τις ποικιλίες μοσχοφίλερο και ροδίτη, οι οποίες χαρίζουν ένα κρασί με αρώματα τροπικών φρούτων, όπως το αβοκάντο, και νότες φλούδας λεμονιού. Ισορροπημένο, ευχάριστο στο στόμα και με επίμονη επίγευση. Ενα κρασί που επιδέχεται παλαίωση 3 χρόνων από τον τρύγο.

Ανεμος Λευκός - Αμπελώνες Παλυβού
Ενας εξαιρετικός ροδίτης με αρώματα μπανάνας, ανανά και άνθη λεμονιάς να σε κερδίζουν στη μύτη. Σαγηνευτικό στο στόμα, με ζωογόνο το διοξείδιο του άνθρακα και κομψή οξύτητα. Ενας καλοφτιαγμένος ροδίτης με προοπτική ωρίμανσης.

ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ