Κλασική αξία

27.01.2010
Το όνομα ορόσημο της ποτοποιίας επιβεβαιώνει διαρκώς ότι αποτελεί μια κορυφή που διαρκώς ψηλώνει. Η νέα κατάκτηση έχει χρυσές «αποχρώσεις».

Από τoν Τάκη Τσιρτσώνη

Yπάρχει ένα κλασικό, ανείπωτο συχνά, ερώτημα, που δεν μπορεί παρά να απασχολεί όλους όσοι επιδίδονται στη δημιουργία προϊόντων κορυφαίας ποιότητας. Μπορεί το κορυφαίο αυτό προϊόν να γίνει ακόμα καλύτερο;

Μπορεί η απόλαυση που υπόσχεται και προσφέρει να γίνει ακόμη μεγαλύτερη, βαθύτερη και πλουσιότερη; Και αν ναι, πώς; Οι άνθρωποι που από το 1890 υπογράφουν τη δημιουργία του περίφημου blend Dimple έχουν την απάντηση. Και τη μοιράζονται μαζί μας, παρουσιάζοντας τη νέα, premium έκφραση του πολύτιμου, ώριμου αποστάγματος: Το Dimple Gold Crest.

Στην παραγωγή του Dimple Gold Crest χρησιμοποιείται για πρώτη φορά μια τεχνική η οποία ώς τώρα εφαρμοζόταν μόνο στα σπουδαιότερα single malt whiskies. Συγκεκριμένα, αυστηρά επιλεγμένα για τον χαρακτήρα τους αποστάγματα αφήνονται επί χρόνια να ωριμάσουν σε τρεις διαφορετικούς τύπους δρύινων βαρελιών ?κάποια εκ των οποίων είχαν προηγουμένως φιλοξενήσει στο εσωτερικό τους αμερικανικά bourbons και κάποια άλλα ισπανικά sherries.

Ο ξεχωριστός και πολυτελής χαρακτήρας αυτών των διαφορετικών τύπων βαρελιών και ξύλου «διαχέεται» στο whisky, γεννώντας το χαρακτηριστικά πλούσιο άρωμα και την ανυπέρβλητα μεστή, ώριμη γεύση του Dimple Gold Crest. Eνα μοντέρνο blend για ανθρώπους εκλεπτυσμένους που θέλουν να διακρίνονται για τις επιλογές τους και αναζητούν ένα ιδιαίτερο deluxe whisky για να επισφραγίσουν τις πιο πολύτιμες στιγμές τους.

Ενα whisky με χρυσαφένιο χρώμα, συναρπαστικά σύνθετο άρωμα και φρέσκια, γλυκιά γεύση νέκταρ, η οποία ισορροπεί αρμονικά με την εκλεπτυσμένη αίσθηση ενός καφέ espresso και το πικάντικο βάθος των βραζιλιάνικων φιστικιών. «Εξαιρετικά πλούσια γεύση» διαβάζει κανείς στην ετικέτα του μπουκαλιού με τις χαρακτηριστικές καμπύλες ενός Dimple.

Μια γουλιά αρκεί για να επιβεβαιώσει ότι το τελικό αποτέλεσμα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία τελειότητας. Απολαύστε το με ένα μόνον παγάκι σε χαμηλό ποτήρι, μόνος ή με εκλεκτή συντροφιά, μια στιγμή που οτιδήποτε λιγότερο από το καλύτερο θα έμοιαζε με παραφωνία.