Με τι κρασί να συνοδεύσεις το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου;

11.02.2014
Έχεις καταλήξει στο μενού της πιο ρομαντικής βραδιάς του χρόνου αλλά δεν σκέφτηκες το... κρασί;
Μάθε με τι ταιριάζουν τα πιο αφροδιασιακά τρόφιμα που συχνά επιλέγουμε γι΄αυτήν την ημέρα.
Στρείδια & θαλασσινά: Το κατάλληλο κρασάκι πρέπει να γλυκίζει και να είναι ελαφρύ για να συμπληρώσει την αλμύρα του θαλασσινού.
Κρέας & φιλέ μινιόν: Με το κρεατικό, ειδικά αν πρόκειται για κόκκινο κρέας, απαιτείται ένα ισχυρό στη γεύση κρασί, κατά προτίμηση κόκκινο ή ροζέ. Ένα Cabernet Sauvignon είναι ότι πρέπει.
Ψάρι: Το κρασάκι που επιλέγεται συνήθως είναι το λευκό και με φρουτώδη αρώματα. Αν πάλι προτιμάς το κόκκινο, μη διστάσεις να το επιλέξεις αρκεί να είναι ελαφρύ. Sauvignon Blanc ή σε κόκκινο ένα Pinot Noir, είναι άριστες επιλογές.