Το αγοραζετε και μένει για εβδομάδες στον πάγκο της κουζίνας. Tο ταλαιπωρεί ο ήλιος, η ζέστη, οι μετακινήσεις. Oταν το ανοίξετε ύστερα από μερικές εβδομάδες θα διαπιστώσετε ότι έχετε ξίδι για τη σαλάτα! Για να αποφύγετε τέτοια λάθη, σημειώστε τα παρακάτω:
*Oι υψηλότερες θερμοκρασίες ωριμάζουν γρηγορότερα το κρασί.
*Oι αυξομειωσεις της θερμοκρασίας βλάπτουν την ποιότητα του κρασιού.
*H περισσότερη υγρασία είναι καλύτερη από τη λιγότερη.
*Oταν όλα τα παραπάνω είναι ανέφικτα, διατηρήστε το κρασί σας στο ψυγείο αντί να το αποθηκεύσετε σε ακατάλληλες συνθήκες συντήρησης.
*μια πολυ καλή λύση είναι οι ειδικοί συντηρητές που μοιάζουν με ψυγείο και εξασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες για τη φύλαξη κρασιού.
Οταν η φιάλη ανοιχτεί, ο χρόνος διατήρησης του κρασιού είναι πολύ σύντομος (μερικές μέρες) και αυξάνεται λίγο για τα γλυκά κρασιά. H διατήρηση πρέπει να γίνεται στο ψυγείο. Με την ειδική τρόμπα για την αφαίρεση του αέρα στον κενό χώρο μιας μισογεμάτης φιάλης μπορείτε να το διατηρήσετε πολύ περισσότερο.